ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Οδό Θάνου Μικρούτσικου στην Καλαμάτα και εκδήλωση στη μνήμη του προτείνει ο Κοσμόπουλος

ΚΟΣΜΟΠΟΥΛΟΣ: “Η ΠΟΛΗ ΟΦΕΙΛΕΙ ΝΑ ΤΟΝ ΤΙΜΗΣΕΙ”ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΟΥΚΛΟΘΕΑΤΡΟΥ ΤΗΣ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ

Τι ανέφερε στην ερώτησή του προς το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας ο επικεφαλής της παράταξης “Καλαμάτα Μπροστά”, Βασίλης Κοσμόπουλος

“Ήταν μεγάλη παράληψη του Δημοτικού μας Συμβουλίου και της παράταξής μας ειδικότερα, η μη απότιση του αναγκαίου φόρου τιμής για τον εκλιπόντα ΘΑΝΟ ΜΙΚΡΟΥΤΣΙΚΟ στην προηγούμενη συνεδρίασή .
Ο ΘΑΝΟΣ ΜΙΚΡΟΥΤΣΙΚΟΣ εκτός από εξαίρετος μουσικοσυνθέτης που συνέθεσε μουσική και τραγούδια τα οποία επειδή απευθύνονται στο συλλογικό μας υποσυνείδητο κατέστησαν διαχρονικά και αγαπήθηκαν πολύ, ήταν και ο άνθρωπος ο οποίος ως υπουργός υπέγραψε στο πλαίσιο του Εθνικού Δικτύου Πόλεων τη δημιουργία στην πόλη μας του Διεθνούς Κέντρου Χορού (ΔΙ. ΚΕ. ΧΟ) και του Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού.

Σημειώνει η κα Βίκυ Μαραγκοπούλου (ως πρώτη καλλιτεχνική διευθύντρια) στο μήνυμά της για τον αδόκητο χαμό του :
«Με ενθουσιασμό και μεγάλη γενναιοδωρία συναίνεσε στην πρόταση της πόλης να επικεντρωθεί στο Χορό στην προσπάθειά του να ενισχύσει μέσα από το Εθνικό Δίκτυο Πόλεων την περιφερειακή πολιτιστική πολιτική και να δημιουργήσει ένα εθνικό δίκτυο πολιτισμού ενισχύοντας έτσι την περιφερειακή πολιτική ,που ακόμα στις μέρες μας παραμένει αναξιοποίητη, αλλά και μέσα από το Φεστιβάλ να βάλει την Ελλάδα στο διεθνή χάρτη του χορού. Με στήριξε με σθένος στην επιμονή μου το Φεστιβάλ Καλαμάτας να επικεντρωθεί στο σύγχρονο χορό. Δεν ξεχνώ την απίστευτη οξυδέρκειά του όταν συζητούσα μαζί του για τα προβλήματα που ξεφύτρωναν – φυσικό σε ένα τόσο νεωτερικό θεσμό και το γεγονός ότι χωρίς πολλά λόγια αντιλαμβανόταν τις καταστάσεις και την ταχύτητά του να δίνει άμεσα λύσεις. Τον ευγνωμονώ για την εμπιστοσύνη που μου έδειξε όταν ακόμα , ούτε και εγώ ήξερα που θα έβγαινε όλο αυτό . Πάντα δίπλα , ετοιμοπόλεμος στα δύσκολα και όταν δεν ήταν πια υπουργός»

Σήμερα καθώς οδεύουμε στη διοργάνωση του 26ου Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας γνωρίζουμε τη σημαντική συνεισφορά του Φεστιβάλ στα πολιτιστικά δρώμενα τόσο της πόλης μας όσο και της χώρας μας και αντιλαμβανόμαστε τη συνεισφορά του στη διεθνή καταξίωση της Καλαμάτας ως «Πόλης του Χορού και του Πολιτισμού».
Επομένως ο Θάνος Μικρούτσικος εκτός από τα διαχρονικά του τραγούδια, μέσω του ΔΙ.ΚΕ.ΧΟ. και του Φεστιβάλ άφησε το στίγμα του στην Καλαμάτα και η πόλη οφείλει να τον τιμήσει.
Προτείνουμε να διοργανώσει ο Δήμος μια εκδήλωση προς τιμή του στο Μέγαρο Χορού, και να δοθεί το όνομά του σε δρόμο της πόλης μας”.

To Top