Αθλητισμός

“Όχι” της ΕΛ.ΑΣ. στους οπαδούς της Μαρσέιγ

Παρέμβαση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκου, στην UEFA – Ζήτησε να απαγορευτεί η παρουσία των Γάλλων στην Τούμπα

Χωρίς τους οπαδούς της, όπως όλα δείχνουν, θα αγωνιστεί στη Θεσσαλονίκη η Μαρσέιγ καθώς η Ελληνική Αστυνομία δεν άναψε το «πράσινο φως» για τη μετακίνησή τους, επικαλούμενη σοβαρούς λόγους ασφαλείας.

Μάλιστα, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, επικοινώνησε με τους υπεύθυνους της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν θα πρέπει να έρθουν Γάλλοι οπαδοί στην Ελλάδα για σοβαρούς λόγους ασφαλείας.

Αναλυτικά όσα αναφέρει το δελτίο Τύπου του υπουργείου:

«Η Γενική Αστυνομική Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης κατέθεσε εγγράφως αίτημα στις αρμόδιες αρχές για απαγόρευση οργανωμένης και μεμονωμένης μετακίνησης φιλάθλων της Μαρσέιγ, ενόψει του αγώνα με τον ΠΑΟΚ στο γήπεδο της Τούμπας (14/4/2022). Στην πρώτη αναμέτρηση των δύο ομάδων, στο πλαίσιο της διοργάνωσης «UEFA Europa Conference League», είχαν σημειωθεί σοβαρά επεισόδια μεταξύ οπαδών, τόσο περιμετρικά του γηπέδου, όσο και στην πόλη της Μασσαλίας, γεγονός που αυξάνει την επικινδυνότητα του επαναληπτικού ποδοσφαιρικού αγώνα.

Η εφαρμογή του μέτρου της απαγόρευσης της μετακίνησης των φιλάθλων της Μαρσέιγ έχει εφαρμοστεί και κατά το παρελθόν και σε άλλους διεθνείς εκτός έδρας αγώνες της γαλλικής ομάδας.

Επικοινωνία για το ίδιο θέμα είχε σήμερα, ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος με τον γενικό γραμματέα της UEFA Θεόδωρο Θεοδωρίδη και τον αναπληρωτή γενικό γραμματέα Giorgio Marchetti. Στην παρέμβασή του ο Υπουργός ζήτησε να γίνει δεκτό το αίτημα της Ελληνικής Αστυνομίας για τη διαφύλαξη της της δημόσιας τάξης και την προστασία της κοινωνικοοικοικονομικής ζωής στη Θεσσαλονίκη»

“Όχι” της ΕΛ.ΑΣ. στους οπαδούς της Μαρσέιγ
To Top