ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΟΑΚ 4Χ4: Μεγάλος διαδικτυακός έρανος συλλογής χρημάτων για τις ανάγκες της εθελοντικής ομάδας

ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟΣ ΕΡΑΝΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΗΣΟΥΝ ΤΟΝ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΣΤΙΣ ΦΩΤΙΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΝΙΣΧΥΣΟΥΝ ΤΑ ΜΕΣΑ ΠΥΡΟΣΒΕΣΗΣ

Η Μεσσηνία τις τελευταίες ημέρες δοκιμάζεται από τις καταστροφικές πυρκαγιές, με τις δυνάμεις πυρόσβεσης να δίνουν νύχτα μέρα, ακατάπαυστα μάχη με τις φλόγες και τους καπνούς. Σε ένα μικρό διάλειμμα, βρεθήκαμε στις εγκαταστάσεις της εθελοντικής Ομάδας Αντιμετώπισης Καταστροφών Μεσσηνίας “ΟΑΚ 4Χ4” στη Νέα είσοδο.

Αντί να δούμε κουρασμένα τα μέλη της, τα είδαμε σε εγρήγορση και σε επιφυλακή, με τους ασύρματους αναμμένους, τον εξοπλισμό τους σε ετοιμότητα, κάνοντας δοκιμές πτήσεων με το νέο τους απόκτημα, ένα υπερσύγχρονο drone.  Έναν πολύτιμο βοηθό από αέρα την ώρα της μάχης, που είναι δωρεά.

Το νέο απόκτημα της ομάδας έγινε δωρεά από την Αμερική!

Η ομάδα της ΟΑΚ έχει στις τάξεις της 30 μέλη, εθελοντές, που αφήνουν τα σπίτια και τις εργασίες τους και τρέχουν να βοηθήσουν όπου χρειαστεί. Είναι μια ομάδα αξιόπιστη και εκπαιδευμένη να προσφέρει, με τις περισσότερες φορές να καλύπτει τα έξοδα από ίδια κεφάλαια.

Πλέον η ομάδα της ΟΑΚ μεγάλωσε, έχει νέες απαιτήσεις και ξεκινά μια καμπάνια να συγκεντρώσει ένα μεγάλο χρηματικό ποσό από δωρεές για να επεκτείνει τον στόλο και τα μέσα της. Όπως μας ενημέρωσε σχετικά ένα από τα ιδρυτικά της μέλη, ο Κώστας Βλαχονικολός, η διαδικασία είναι η ακόλουθη, όπως περιγράφεται και στην σχετική ανάρτηση της ομάδας:
“Ύστερα από τις πρόσφατες πυρκαγιές που έπληξαν τον Νομό Μεσσηνίας, η Ομάδα μας συνέδραμε τα μέγιστα με 22 μέλη σε κυλιόμενες βάρδιες , 2 Πυροσβεστικά οχήματα ( 5τονο και 1 τόνου) στο δύσκολο έργο των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών.
Από τις επιχειρήσεις στις οποίες έλαβε μέρος υπήρξαν αρκετές απώλειες σε υλικό εξοπλισμό όπως Σωλήνες, αυλούς, μάσκες αναπνοής VHF κτλ.
Τις τελευταίες ημέρες λάβαμε μηνύματα από αρκετούς “ανήσυχους” πολίτες που εκδήλωσαν την πρόθεσή τους να βοηθήσουν με κάθε τρόπο την Εθελοντική μας Ομάδα ώστε να εξακολουθήσουμε να προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας στο κοινωνικό σύνολο.
Με αυτήν την αφορμή και προκειμένου να ακολουθηθούν διαφανείς διαδικασίες, αποφασίσαμε την διενέργεια διαδικτυακού εράνου συλλογής χρημάτων, έτσι ώστε να δοθεί βήμα βοηθείας σε όποιον επιθυμεί, για να καλυφθούν οι δαπάνες των αναγκών της Ομάδας μας για πυροσβεστικό εξοπλισμό αλλά και να προβούμε στην αγορά ενός Οχήματος Μικρότερου, ευέλικτου με πυροσβεστικές δυνατότητες.

Για τους ανωτέρω λόγους σας παραθέτουμε τις ανάγκες εξοπλισμού και υλικών τα οποία προτιθέμεθα να προμηθευτούμε και υπολογίζουμε με προϋπολογισμό 25.000€ .
Σωλήνες φ25 : 20 τμχ
Σωλήνες φ45: 7 τμχ
Σωλήνες φ65 : 4 τμχ
Αυλός Νερού 1 ίντσας με λαβή : 2 τμχ
VHF Dual Band : 4 τμχ
Μάσκες προστασίας αναπνοής : 10 τμχ
Κράνη Δασοπυρόσβεσης : 10 τμχ
Dakota όχημα Pick-Up 4χ4 με πυροσβεστικό εξοπλισμό και 700 L νερού. : 1 τμχ

Για την κάθε μια οικονομική ενίσχυση ξεχωριστά η Ομάδα μας θα εκδίδει το αντίστοιχο παραστατικό ενίσχυσης σωματείου.
Εταιρείες που θέλουν να συνεισφέρουν, μπορούν να προμηθευτούν οι ίδιες στο όνομα τους τον εξοπλισμό και να τον παραχωρήσουν στην Ομάδα μας.

Τρόποι ενίσχυσης Ο.Α.Κ. 4Χ4 ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ:

α) Τραπεζικός Λογαριασμός
ΤΡΑΠΕΖΑ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΥ/ BENEFICIARY BANK NAME: ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ/ PIRAEUS BANK
ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ/ BENEFICIARY: ΟΜΑΔΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΩΝ 4Χ4 ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ
ΑΡ. ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ/ ACCOUNT No: 5512102802429
IBAN: GR6001725120005512102802429
SWIFT-BIC: PIRBGRAA
β) Μέσω PAYPAL
paypal.me/oak4x4messinias
γ) Με καταβολή μετρητά στην βάση της Εθελοντικής μας Ομάδας και απόδοση νόμιμου παραστατικού ενίσχυσης Σωματείου.
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε και στο κινητό της Ο.Α.Κ. 6988-600900.

To Top