Επί Σκηνής

“Ο Καραγκιόζης στο βυθό” με οικολογική συνείδηση και στήριξη στα Παιδικά Χωριά SOS

Η παράσταση έχει ελεύθερη είσοδο με ελεύθερη συνεισφορά-Η χρήση μάσκας υποχρεωτική

AΠΟ ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΣΚΙΩΝ ΤΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΔΗΜΗΤΡΑΚΟΠΟΥΛΟΥ – ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ ΘΕΑΤΡΟΥ ΣΚΙΩΝ ΚΑΙ ΖΩΝΤΑΝΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ

Η καθιερωμένη συνέντευξη τύπου πραγματοποιήθηκε στον φιλόξενο χώρο της Πειραματικής Σκηνής Καλαμάτας, πριν την παράσταση που θα παρουσιαστεί στο Αμφιθέατρο Κάστρου Καλαμάτας στις 6 Ιουλίου και ώρα 9μμ, “Ο ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ ΣΤΟ ΒΥΘΟ” από το Θέατρο Σκιών Δημητρακόπουλου, με ελεύθερη συνεισφορά.

Είχαν παραστεί κάποιοι από τους συντελεστές της παράστασης καθώς και η πρόεδρος της Πειραματικής, Λεττα Πετρουλάκη και η εκπρόσωπος των Παιδικών Χωριών SOS Καλαμάτας, Αλέκα Κανελλοπούλου .
Η Λέττα Πετρουλάκη αναφέρθηκε στη στήριξη που προσφέρει η Πειραματική Σκηνή στον θίασο Σκιών Δημητρακόπουλου, κάτι που συμβαίνει τα τελευταία 3 χρόνια αλλά και στο γεγονός ότι οι συντελεστές της παράστασης είναι όλοι παιδιά της Πειραματικής, καθώς συμμετείχαν και συμμετέχουν στην εφηβική θεατρική ομάδα .

Εννιά φιγούρες και δυο ηθοποιοί συνυπάρχουν επί σκηνής και αλληλοεπιδρούν σε ένα έργο που αναδεικνύει την ανάγκη για την προστασία των θαλασσών. Πρωταγωνιστές πέρα από τον λαϊκό μας ηρώα Καραγκιόζη, είναι ο Ρύπος και η Μόλυνση που πολιορκούν θάλασσα και βυθό και αιχμαλωτίζουν τους ανθρώπους!

Η Αλέκα Κανελλοπούλου από τη μεριά της εξέφρασε τη χαρά της για την αφιέρωση της παράστασης “Ο Καραγκιόζης στο Βυθό” στα 15 περίπου χρόνια των Κέντρων Στήριξης Οικογένειας και Παιδιού των Παιδικών Χωριών SOS και αναφέρθηκε σύντομα στο σημαντικό έργο που πράττουν τα Κέντρα στην πόλη της Καλαμάτας.
Η Μαρίζα Νταϊφά και ο Παναγιώτης Τσιμπούρης μίλησαν για τη συμμετοχή στη συγκεκριμένη παραγωγή, η Μαρίζα από τη μεριά των κοστουμιών από ανακυκλώσιμα υλικά και ο Παναγιώτης από τον ρόλο του Ρύπου.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ:

-Ιδέα/Σκηνοθεσία/Κατασκευές: Κωνσταντίνος Δημητρακόπουλος

-Εμψύχωση/φωνές: Κωνσταντίνος Δημητρακόπουλος

-Στον ρόλο της «Μόλυνσης»: Γεωργία Δημητρακοπούλου

-Στον ρόλο του «Ρύπου»: Παναγιώτης Τσίμπουρης

-Βοηθοί σκηνής: Γεωργία Δημητρακοπούλου, Πέγκυ Σούλιου

-Κοστούμια: Μαρίζα Νταϊφά, Κων/νος Δημητρακόπουλος

-Τεχνική υποστήριξη: Νίκος Βαμβακάς

-Αφίσα, φωτογραφίες: Νίκος Τζαβάρας

-Ήχος/φως: Χρήστος Συκάς

-Οργανωτική μέριμνα: Λέττα Πετρουλάκη

To Top