ΠΟΛΙΤΙΚΗ

“Ο κ.Τσίπρας αφού δεν πουλάει ως Πινόκιο αποφάσισε να γίνει Χάρι Πότερ”

Άρθρο του Δημήτρη Σαμπαζιώτη για την παρουσία του κ. Τσίπρα στην ΔΕΘ

Ο κ. Τσίπρας είναι πολύ αστείος και γραφικός όταν προσπαθεί να παίξει τον ρόλο του σοβαρού και υπεύθυνου πρωθυπουργού γιατί απλούστατα ο ρόλος αυτός δεν του ταιριάζει καθόλου. Εμφανίστηκε στην ΔΕΘ με το ίδιο θράσος που εμφανίζεται τα τελευταία χρόνια χωρίς κανένα σχέδιο για το μέλλον του τόπου. Επέστρεψε με θράσος στον τόπο του εγκλήματος, για να ξανακάνει αυτό που τόσο καλά ξέρει, να ανεβάσει μια κακόγουστη θεατρική παράσταση.
Στην πρώτη πράξη, εμφανίστηκε ως αμετανόητος δημαγωγός, υποσχόμενος ανάπτυξη.
Αυτός που κόστισε στη χώρα από 100 έως 200 δισεκατομμύρια ευρώ με την «περήφανη διαπραγμάτευση» Τσίπρα – Βαρουφάκη! Αυτός που ευθύνεται για την ύφεση δύο χρόνων και την σημερινή αναιμική πορεία, ενώ η οικονομία μπορούσε να αναπτύσσεται με ραγδαίο ρυθμό.
Στην δεύτερη πράξη, ανακάλυψε όψιμα τους επενδυτές. Πανηγυρίζει για τις επενδύσεις που ο ίδιος πολέμησε και ξεχνά τα εμπόδια που ο ίδιος υψώνει, την υπερφορολόγηση, την πιστωτική ασφυξία, την εχθρότητα στην επιχειρηματικότητα, όλα όσα μπλοκάρουν τις μεγάλες επενδύσεις.
Απ’ το Ελληνικό, μέχρι τις Σκουριές όσοι έχουν επιχειρήσει να επενδύσουν στην Ελλάδα ξέρουν καλά τι ταλαιπωρία υφίστανται και πόσα εμπόδια βάζει διαρκώς η κυβέρνηση, τον πόλεμο που δέχονται από υπουργούς και βουλευτές. Η Ελλάδα μπορεί πράγματι να φύγει μπροστά, αυτό όμως δεν μπορεί να γίνει με τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ που ανακαλύπτουν με καθυστέρηση δεκαετιών το σύγχρονο κόσμο.
Στην τρίτη πράξη, είχε το θράσος να μιλήσει στην μεσαία τάξη.
Εάν νομίζει ότι με υποσχετικές για μείωση της φορολογίας και των εισφορών μετά από το τσάκισμα της μεσαίας τάξης, με υποσχετικές για αύξηση των μισθών που βρέθηκαν στα τάρταρα επί των ημερών του ΣΥΡΙΖΑ, και με υποσχετικές για επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων που αυτός κατάργησε, θα μετριάσει την εκλογική συντριβή που έρχεται, τότε μάλλον τον έχουν κυριεύσει πάλι οι αυταπάτες!
Για τις συντάξεις ωστόσο πέταξε την μπάλα στην εξέδρα και ούτε καν τόλμησε να ψελλίσει ότι δεν θα μειωθούν.
Στην τέταρτη πράξη, μας είπε ότι μας έβγαλε απ’ τα μνημόνια. Ποιος; Ο πρωθυπουργός των άγριων περικοπών στις συντάξεις, στους μισθούς, στο αφορολόγητο.
Ο πρωθυπουργός του ΕΦΚΑ, ο πρωθυπουργός του ΕΝΦΙΑ που θα καταργούσε, αλλά τον αύξησε και τώρα μας είπε πως στο μέλλον θα τον μειώσει. Ο πρωθυπουργός του τρίτου και του τέταρτου μνημονίου. Πράγματι στις 20 Αυγούστου έληξε η δανειακή σύμβαση, η χώρα όμως και σήμερα είναι εκτός αγορών, με τα επιτόκια στο δεκαετές ομόλογο να έχουν ξεπεράσει το 4,6%.
Η χώρα δεν έχει πρόσβαση στις αγορές αλλά ταυτόχρονα δεν έχει και πρόσβαση στη φθηνή χρηματοδότηση των προγραμμάτων. Τι έμεινε; Οι μνημονιακές δεσμεύσεις, η αυστηρή λιτότητα, τα υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα 3,5% μέχρι το 2022, η υποθήκευση της δημόσιας περιουσίας και ένα πλαίσιο αυστηρής δημοσιονομικής πολιτικής το οποίο εκτείνεται μέχρι το 2060.
Για τους σχεδόν 100 νεκρούς στο Ματι…κουβέντα! Για το Σκοπιανό…κουβέντα! Για το Προσφυγικό – Μεταναστευτικό στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου…κουβέντα! Για τα δισεκατομμύρια που χρωστά το Κράτος στους ιδιώτες ούτε μια λέξη!
Ο κ. Τσίπρας επειδή αντιλήφθηκε ότι δεν πουλάει πια ως Πινόκιο αποφάσισε να γίνει Χάρι Πότερ εξαφανίζοντας τα προβλήματα! Έτσι κάνοντας μαγικά μας απογείωσε σ’ ένα φανταστικό παράδεισο που όλα είναι τέλεια. Τη στιγμή που τα ΜΑΤ έπνιγαν με χημικά τον κόσμο που διαδήλωνε για το ξεπούλημα της Μακεδονίας, ο λαοπρόβλητος πρωθυπουργός μας αποπειράθηκε να μας πείσει ότι η Ελλάδα αφήνει πίσω τις μαύρες σελίδες των μνημόνιων και οδηγείται στη γη της επαγγελίας.
Στον πραγματικό κόσμο όμως οι πολίτες βιώνουν τους εξοντωτικούς φόρους, τις κομμένες συντάξεις, τις κατασχέσεις, την ανεργία, τους πλειστηριασμούς, την διάλυση του κοινωνικού κράτους, την ανασφάλεια στην καθημερινότητα.
Ο πρωθυπουργός που διακρίθηκε για τα ψεύδη, τον λαϊκισμό και την δημαγωγία συνέχισε την γνωστή πρακτική του! Έταξε, δεσμεύθηκε, εξήγγειλε και υποσχέθηκε… δωράκια στους ιθαγενείς. Σε ένα κρεσέντο παροχολογίας και με το βλέμμα στις επερχόμενες εκλογές έταξε τα πάντα αναδρομικά φοροελαφρύνσεις προσλήψεις μέχρι και γήπεδο. Παρ’ όλο που αρχικά δήλωσε ότι «δεν ήρθα εδώ για να μοιράσω παροχές» προχώρησε σε μια «ανέξοδη» παροχολογία καθώς όσα εξήγγειλε υπερβαίνουν την θητεία του.
Τώρα ο κ. Τσίπρας θυμήθηκε και υποσχέθηκε να κάνει όσα δεν έκανε τέσσερα χρόνια. Πότε; Φυσικά, μετά τις εκλογές όταν ο ίδιος δεν θα είναι πρωθυπουργός και το κόμμα του δεν θα είναι στην κυβέρνηση. Κενές υποσχέσεις ενός πρωθυπουργού σε αποδρομή, μίας κυβέρνησης που έχει χρεοκοπήσει εντελώς στα μάτια του ελληνικού λαού!
Η Νέα Δημοκρατία δεν πρόκειται να ακολουθήσει τον κ. Τσίπρα σε μια τέτοια πρακτική. Αυτά τα οποία θα πούμε θα είναι λίγα, θα είναι συγκεκριμένα, θα είναι κοστολογημένα και θα είναι πράγματα τα οποία γίνονται. Σκοπός μας είναι να δώσουμε ελπίδα, αλλά ρεαλιστική ελπίδα.
Η χώρα μπορεί να ξεφύγει από αυτόν τον φαύλο κύκλο μέσα από μια επανάσταση μεταρρυθμίσεων, δεν θα ξεφύγει αναπαράγοντας τα ψέματα και τους λαϊκισμούς του παρελθόντος.
Με εξωστρέφεια, μέσα στην κοινωνία, αφουγκραζόμαστε τους πολίτες, συνομιλούμε μαζί τους και διαμορφώνουμε μαζί την επόμενη ημέρα.
Στέλνουμε μήνυμα εθνικής αισιοδοξίας, αυτοπεποίθησης και πίστης στις δυνατότητες των Ελλήνων.
Δίνουμε έμφαση στο μέλλον. Επενδύουμε στην Ελλάδα των έργων, της ενότητας και της προόδου. Δίνουμε προτεραιότητα στα πραγματικά προβλήματα και τις ανάγκες της κοινωνίας και σχεδιάζουμε μαζί της την επόμενη ημέρα.
Ζητάμε από τους πολίτες να συμπορευθούμε σε μια προσπάθεια αναγέννησης της πατρίδας μας με Πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

“Ο κ.Τσίπρας αφού δεν πουλάει ως Πινόκιο αποφάσισε να γίνει Χάρι Πότερ”
To Top