ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ο.Γ.Ε.: Κάλεσμα για συμμετοχή στην κινητοποίηση των σωματείων για την υγεία

ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ – ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ Ο.Γ.Ε. ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΜΑΖΙ ΜΕ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ

O Σύλλογος για τα Δικαιώματα της Γυναίκας Καλαμάτας και μέλος της ΟΓΕ, καλεί τις γυναίκες να δυναμώσουν τη συλλογική αγωνιστική διεκδίκηση για μέτρα προστασίας από την πανδημία μαζί με τα σωματεία της πόλης την Παρασκευή 21 Γενάρη 7μμ στην κεντρική πλατεία Καλαμάτας.
ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΟ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΝΔΗΜΙΑ
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ
1. Μαζικά και επαναλαμβανόμενα δωρεάν τεστ για όλο το πληθυσμό. Να επεκταθούν τα κλιμάκια και τα ωράρια ελέγχων, με δωρεάν τεστ μέχρι το βράδυ.
2. Οργάνωση τώρα της επιδημιολογικής επιτήρησης και ουσιαστικής ιχνηλάτησης στους χώρους εργασίας με ευθύνη του κράτους.

· Με εξασφάλιση αδειών ειδικού σκοπού σε όσους εργαζόμενους βγαίνουν θετικοί, νοσούν, σε όσους βρίσκονται σε καραντίνα και σε όσους πρέπει να επιτηρούν μικρά παιδιά ή ηλικιωμένους, με το κόστος να επιβαρύνει αποκλειστικά το κράτος και την εργοδοσία.
· Με πάταξη της εργοδοτικής αυθαιρεσίας, απαγόρευση των αναστολών συμβάσεων και των απολύσεων. Καμία περιστολή δημοκρατικών δικαιωμάτων με πρόσχημα τον κορονοϊό.
3. Ενίσχυση του προγράμματος μαζικού εμβολιασμού, χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Πλατιά και οργανωμένη επιστημονική ενημέρωση του λαού με επίκεντρο τους χώρους δουλειάς, τα σχολεία και τα πανεπιστήμια, κοινωνικές ομάδες “υψηλού κινδύνου”.
4. Κρατική χρηματοδότηση και ουσιαστική ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας, του νοσοκομείου Καλαμάτας και των δομών Πρωτοβάθμιας φροντίδας Υγείας με προσλήψεις μόνιμου υγειονομικού και λοιπού προσωπικού, με νέες ΜΕΘ.
· Επίταξη του ιδιωτικού τομέα της Υγείας. Είναι πρόκληση μεγάλο γνωστό ιδιωτικό νοσοκομείο του Νομού να λειτουργεί απρόσκοπτα και να κερδοφορεί πάνω στο διαλυμένο δημόσιο σύστημα υγείας.
· Να ξεπαγώσουν τώρα όλα τα χειρουργεία και τα τακτικά ιατρεία.
5. Μέτρα για τη λειτουργία των σχολείων. Τώρα να εξασφαλιστούν κατάλληλες αίθουσες, να αραιώσουν οι μαθητές στις τάξεις, να εξασφαλιστεί η καθαριότητα στα σχολεία, να γίνουν προσλήψεις εκπαιδευτικών με βάση τα πραγματικά κενά και τις ανάγκες.
ΔΕΝ ΣΥΜΒΙΒΑΖΟΜΑΣΤΕ Η ΖΩΗ ΚΑΙ Η ΥΓΕΙΑ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ ΜΑΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΡΜΑΙΑ ΤΩΝ ΝΟΜΩΝ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΕΡΔΟΥΣ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΩΝ ΚΟΛΟΣΣΩΝ, ΠΟΥ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΕΤΑΙ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΈΝΩΣΗΣ.

Ο.Γ.Ε.: Κάλεσμα για συμμετοχή στην κινητοποίηση των σωματείων για την υγεία
To Top