Επί Σκηνής

“Ο ερωτευμένος Μπακακίνος”: Παραμύθια τσέπης από τη Λέττα Πετρουλάκη

Mέσα στην καραντίνα η Λέττα Πετρουλάκη, η ψυχή της Πειραματικής Σκηνής Καλαμάτας, εμπνεύστηκε “τα παραμύθια τσέπης”, με πρώτο τον μικρό επαναστάτη βάτραχο Μπακακίνο. Τα μικρά της παραμύθια τα αφιερώνει σε όλα τα παιδιά. Τι αναφέρει η ίδια: 

“Έτοιμο και το δεύτερο παραμυθάκι “Ο ερωτευμένος Μπακακίνος” Είπα να τα ονομάσω “παραμύθια της αγάπης” για το περιεχόμενό τους ή “παραμύθια της καραντίνας” για τη χρονική στιγμή που γράφτηκαν, τελικά όμως τα είπα “τα παραμύθια της τσέπης” γιατί είναι μικρά σε μέγεθος.

Μόλις ολοκλήρωσα και τους πρωταγωνιστές του δεύτερου παραμυθιού για να παίξουν καθοριστικό ρόλο στην παρουσίασή του. Είναι η ιστορία ενός μικρού πεισματάρη βάτραχου, του Μπακακίνου, που περιμένει την αγάπη αγναντεύοντας τα αστέρια, κυνηγάει τα όνειρά του, είναι αλληλέγγυος και αψηφά τα κοινωνικά στάτους του πατέρα του, κυρίου Μπάκακα, όπως η καριέρα, τα χρήματα, η δόξα. Ερωτεύεται τη Λίλλη τη Σαλαμάνδρα, που είναι διαφορετική από αυτόν, της αφιερώνεται και φέρνει την ειρήνη και την ηρεμία στην κοινωνία των βατράχων και των άλλων αμφίβιων ζώων της Λίμνης.
Όταν βιντεοσκοπηθεί κι αυτό θα ανέβει στο youtube με τίτλο “τα παραμύθια της τσέπης”
Τα παραμύθια είναι αφιερωμένα σε όλα τα παιδιά που βιώνουν όλη αυτή την ακραία κατάσταση καραντίνας με το συναίσθημα του φόβου να κυριαρχεί σε όλα τα άλλα συναισθήματα”.

“Ο ερωτευμένος Μπακακίνος”: Παραμύθια τσέπης από τη Λέττα Πετρουλάκη
To Top