ΠΟΛΙΤΙΚΗ

“Ο δημαρχος Καλαμάτας και τα κροκοδείλια δάκρυα για τους Μεσσηνιους παραγωγούς”

“Ο Δήμος Καλαμάτας οφείλει να αποζημιώσει τους παραγωγούς για αυτά που δεν έκανε, και οχι να ζητάει τα “ρεστα “γι’αυτά που δεν έκαναν οι άλλοι”, αναφέρει μεταξύ άλλων ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης “Ανεξάρτητη Συμμαχία Πολιτών Δήμου Καλαμάτας”, και πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Καλαμάτας, Μιχάλης Αντωνόπουλος, με αφορμή την επιστολή-διαμαρτυρία του δημάρχου Καλαμάτας, Παναγιώτη Νίκα, στον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σταύρο Αραχωβίτη.

Στην ανακοίνωσή του ο Μιχάλης Αντωνόπουλος αναφέρει τα εξής:

“Διανύουμε την χειρότερη χρονιά στον ελαιοκομικο τομέα στην χώρα μας. Δυστυχώς, υπάρχουν ακόμα αυτοδιοικητικοί μεταξύ των οποιων και ο Δήμαρχος Καλαμάτας που ξέχασε τι εισηγήθηκε ως πλειοψηφία στο ΔΣ.
Αποφάσεις που εξαιρουν συγκεκριμένες περιοχές ακόμα και περιαστικες περιοχές όπου μπορεί να γινει βιολογική καταπολέμηση. Οι ψεκασμοί οχι μονο αποτελούν υποχρέωση των ελαιοκομικων δημων της χωρας αλλα ειναι καταστροφικό οπως αποδείχθηκε αν δεν γίνουν όπως πρέπει. Δεν θα ηταν αλλωστε και θέμα του Δημοτικού συμβούλιου συμφωνα με τη νομοθεσία. Λησμόνησε λοιπόν ο δήμαρχος ολα αυτά, που του επισημάναμε ως γεωτεχνικοί, καθώς και τους κινδύνους που υπάρχουν αν προχωρήσει σε εξαίρεση διαμερισμάτων που οδηγούν σε θύλακες ανάπτυξης των παθογόνων μικροοργανισμών. Επίσης υπήρχε η δυνατότητα οπως του ζητήθηκε να κάνει έγκαιρα τις επισημάνσεις του στο ΥΠΑΤ, αλλά και στις ΔΑΟΚ ακόμα και στον περιφερειάρχη. Στην κουνουποκτονία βρέθηκε τρόπος τελικά και εκαναν σωστά τους ψεκασμούς με συνεργασία δήμων και Περιφέρειας.

Δυστυχώς οι καταστροφές περιουσιών στο δημο Καλαμάτας επαναλαμβάνονται μετα τις πρόσφατες κλιματικές διαταραχές, αλλά με ανακοινώσεις γενικόλογες δεν μπορούμε να εισπράξουμε την συμπόνοια των παραγωγών της Μεσσηνίας. Ο Δήμος Καλαμάτας οφείλει να αποζημιώσει τους παραγωγούς για αυτά που δεν έκανε και οχι να ζητάει τα “ρεστα “γι’αυτά που δεν έκαναν οι άλλοι.

“Ο δημαρχος Καλαμάτας και τα κροκοδείλια δάκρυα για τους Μεσσηνιους παραγωγούς”
To Top