ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΟΙ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ ΤΡΑΠΕΖΙΚΩΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ

Η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Καλαμάτας ενέκρινε σήμερα τον ορισμό δικαστικών επιμελητών, προκειμένου να ξεκινήσει η διαδικασία της αναγκαστικής είσπραξης, σύμφωνα με το νόμο, ώστε να εισπραχθούν οι βεβαιωμένες οφειλές προς τον Δήμο.
Σύμφωνα με την Οικονομική Υπηρεσία, υπάρχουν καταχωρισμένοι 33.804 υπόχρεοι, με βεβαιωμένες οφειλές ύψους 13.467.988,79 ευρώ.
Άλλωστε σε δηλώσεις του την προηγούμενη εβδομάδα ο αντιδήμαρχος Οικονομικών, Θανάσης Ηλιόπουλος, είχε ξεκαθαρίσει ότι επισπεύδονται οι διαδικασίες για να εξοφληθούν οι οφειλές ύψους σχεδόν 14.000.000 ευρώ προς τον Δήμο.
Πρώτοι στη λίστα με τις κατασχέσεις είναι οι λεγόμενοι στρατηγικοί κακοπληρωτές (δηλαδή όσοι έχουν αλλά εντέχνως αποφεύγουν να πληρώσουν), τους οποίους έχει εντοπίσει ο Δήμος.
Πρόκειται για 74 ΑΦΜ, φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις που χρωστούν πάνω απο 20.000 ευρώ έκαστος. Επίσης προτεραιότητα έχουν και οι οφειλές που είναι κοντά στην παραγραφή.
Ο αντιδήμαρχος είχε προειδοποιήσει τους οφειλέτες να σπεύσουν να ρυθμίσουν τα χρέη. Πλέον, μετά και τον ορισμό των δικαστικών επιμελητών απο τον Δήμο ξεκινούν και επίσημα οι διαδικασίες αναγκαστικής είσπραξης των οφειλών.Σε πρώτη φάση θα γίνουν κατασχέσεις σε τραπεζικούς λογαριασμούς και σε δεύτερη κατασχέσεις σε κινητή ή ακίνητη περιουσία.

Oρίστηκαν Δικαστικοί Επιμελητές για τις κατασχέσεις απο τον Δήμο Καλαμάτας
To Top