Υγεία

Νοσοκομείο Μεσσηνίας: Έργα Υγείας 11,5 εκατ. ευρώ ξεκινά να υλοποιεί η Διοίκηση

ΜΠΕΖΟΣ: “ΔΕΝ ΘΑ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΕΥΡΩ ΝΑ ΠΑΕΙ ΧΑΜΕΝΟ”

Γιώργος Μπέζος, Διοικητής Γ.Ν Μεσσηνίας: «Όπως στην προηγούμενη προγραμματική περίοδο έτσι και σ’ αυτήν δεν θα αφήσουμε ούτε 1 ευρώ να πάει χαμένο. Έχουμε την εμπειρία και την γνώση, κυρίως όμως τη βούληση να τα καταφέρουμε στα στενά χρονικά χρονικά περιθώρια που έχουμε μπροστά μας»

Ένα μελετημένο σχέδιο σημαντικών έργων υγείας συνολικού προϋπολογισμού 11,5 εκατομμυρίων ευρώ έχει καταφέρει και έχει ωριμάσει η Διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Μεσσηνίας για την τρέχουσα προγραμματική περίοδο ΕΣΠΑ.

Πρόκειται για έργα υγείας που εντάσσονται στο στρατηγικό σχεδιασμό της Διοίκησης και βρίσκονται πια ένα βήμα πριν την ένταξη και υλοποίησή τους.
Κάποια από αυτά έχουν ήδη ενταχθεί, όπως η ενεργειακή αναβάθμιση και εφαρμογή δράσεων εξοικονόμησης ενέργειας στη Νοσηλευτική Μονάδα Καλαμάτας π/υ 4.500.000€, έργο ενταγμένο στο ΥΜ-ΕΠΠΕΡΑΑ που κινείται πια σε τροχιά υλοποίησης.

Πρόκειται για ένα εμβληματικό έργο που το συνθέτουν 15 υποέργα και που στόχο έχουν να οδηγήσουν το Νοσοκομείο Καλαμάτας ενεργειακά στη κατηγορία Β+.

Το 2ο μεγάλο έργο που εντάσσεται στο ΠΕΠ Πελοποννήσου στα τέλη του Μάρτη, αφορά την προσθήκη ορόφου 1.000τ.μ πάνω από την Ψυχιατρική Κλινική του Νοσοκομείου Καλαμάτας, ένα έργο συνολικού προϋπολογισμού 3.800.000€ που έρχεται να δώσει λύσεις στην χρονίζουσα χωροταξική ασφυξία του ιδρύματος αλλά και να ανοίξει προοπτικές για νέες υπηρεσίες υγείας.

Ο 3ος άξονας αφορά πρόταση που την ερχόμενη εβδομάδα υποβάλλεται στο ολοκληρωμένο πληροφοριακό σύστημα ΟΠΣ και αφορά την προμήθεια νέου εξοπλισμού πληροφορικής για τις Νοσηλευτικές Μονάδες Καλαμάτας-Κυπαρισσίας συνολικού προϋπολογισμού 220.000€.

Ο 4ος άξονας ώριμων έργων αφορά τον τομέα της ψυχικής υγείας και περιλαμβάνει την παροχή νέων υπηρεσιών μέσα από την δημιουργία τεσσάρων (4) νέων δομών συνολικού προϋπολογισμού 2.500.000€.
Πρόκειται α) για την ανάπτυξη και παροχή παιδοψυχιατρικών υπηρεσιών στο ΚΨΥ (ιατροπαιδαγωγικό κέντρο) β) λειτουργία κινητής μονάδας για κατ’ οίκον νοσηλεία γ) την δημιουργία ενός οικοτροφείου με 15 ωφελούμενους που θα απευθύνεται σε ασθενείς μέσης ηλικίας μετά την νοσηλεία τους στην Ψυχιατρική Κλινική του Νοσοκομείου και δ) την δημιουργία ενός Κέντρου Ημέρας.

Οι ανωτέρω δομές ψυχικές υγείας πέρα από τις υπηρεσίες που θα προσφέρουν θα δημιουργήσουν 35 νέες θέσεις εργασίας που μετά την λήξη του προγράμματος οι συμβάσεις των εργαζομένων μετατρέπονται σε συμβάσεις αορίστου χρόνου.
Τέλος για την Νοσηλευτική Μονάδα Κυπαρισσίας υπάρχει ώριμη πρόταση που θα υποβληθεί τέλη Φλεβάρη για την προμήθεια ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού συνολικού προϋπολογισμού 300.000€.

Ανακεφαλαιωτικά λοιπόν τα έργα που είναι ενταγμένα ή υπό ένταξη στη τρέχουσα προγραμματική περίοδο ΕΣΠΑ 2014-2020 είναι τα παρακάτω:

 Προσθήκη ορόφου 1.000 τ.μ και αναδιαρρύθμιση των ΤΕΠ στη Νοσηλευτική Μονάδα Καλαμάτας , π/υ 3.800.000€
 Ενεργειακή αναβάθμιση και εφαρμογή δράσεων εξοικονόμησης ενέργειας στη Νοσηλευτική Μονάδα Καλαμάτας, π/υ 4.500.000€
 Εξοπλισμός Πληροφορικής για τις Νοσηλευτικές Μονάδες Καλαμάτας-Κυπαρισσίας, π/υ 220.000€
 Ιατροτεχνολογικός εξοπλισμός για τη Νοσηλευτική Μονάδα Κυπαρισσίας 300.000€
 Ανάπτυξη παιδοψυχιατρικών υπηρεσιών-Ιατροπαιδαγωγικό Κέντρο
 Κινητή Μονάδα Ψυχικής Υγείας για κατ’ οίκον νοσηλεία
 Δημιουργία οικοτροφείου για 15 ωφελούμενους
 Δημιουργία Κέντρου Ημέρας

Με αφορμή τα παραπάνω ο Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Μεσσηνίας Γιώργος Μπέζος δήλωσε:

Ο διοικητής του Νοσοκομείου Γιώργος Μπέζος.

“Μέσα από συστηματική δουλειά μαζί με τους συνεργάτες μου όλο το προηγούμενο διάστημα καταφέραμε και ωριμάσαμε προτάσεις που αφορούν σημαντικά έργα υγείας για τις 2 Νοσηλευτικές μας Μονάδες Καλαμάτας-Κυπαρισσίας, συνολικού προϋπολογισμού περίπου στα 11,5 εκατομμύρια ευρώ. Πρόκειται για μια τεράστια συλλογική δουλειά με αρκετά έργα και υποέργα που με βάση το σχεδιασμό μας ευελπιστούμε μέχρι τα τέλη του Μάρτη να έχουν ενταχθεί όλα.

Από κει και μετά πρέπει να ξεκινήσουμε στην κυριολεξία έναν αγώνα δρόμου ταχύτητας ώστε να προλάβουμε να υλοποιηθούν όλα αυτά, μέσα στα ασφυκτικά χρονικά περιθώρια της τρέχουσας προγραμματικής περιόδου ΕΣΠΑ 2014-2020. Πρόκειται πραγματικά για ένα μεγάλο στοίχημα που δεν επιτρέπει ούτε μέρα να πηγαίνει χαμένη.
Έχουμε όμως την εμπειρία και την γνώση από τις προηγούμενες προγραμματικές περιόδους αλλά κυρίως έχουμε την βούληση να μην αφήσουμε ούτε 1 ευρώ να πάει χαμένο. Είμαστε αισιόδοξοι και θα τα καταφέρουμε».

Νοσοκομείο Μεσσηνίας: Έργα Υγείας 11,5 εκατ. ευρώ ξεκινά να υλοποιεί η Διοίκηση
To Top