Υγεία

Νοσοκομείο Καλαμάτας: Στελεχώνεται και εξοπλίζεται το Τμήμα Νευροχειρουργικής

Νευροχειρουγό θα έχει στο εξής το Νοσοκομείο Καλαμάτας, αλλά και σύγχρονο νευροχειρουργικό μικροσκόπιο. Ταυτόχρονα επίκεινται οι προσλήψεις 2 επικουρικών ιατρών νευροχειρουργικής, και έτσι εξοπλίζεται και στελεχώνεται Τμήμα Νευροχειρουργικής στο Νοσοκομείο Καλαμάτας, για πρώτη φορά στην ιστορία του.

Ο διοικητής του Νοσοκομείου Καλαμάτας, Γιώργος Μπέζος επισημαίνει τα εξής για την πολύ σημαντική αυτή εξέλιξη:
“Ήταν απαραίτητο και έγινε πράξη!
Ολοκληρώθηκε σήμερα η μετακίνηση-μετάθεση του Δ/ντη Νευροχειρουργικής από το Θριάσιο Νοσοκομείο στο Νοσοκομείο μας και έτσι για 1η φορά “αποκτάμε” μόνιμο ειδικευμένο ιατρό στην ειδικότητα αυτή. Μια ειδικότητα που χρόνια μας έλειπε. Θυμίζω ότι μόλις πρόσφατα ολοκληρώθηκε η προμήθεια ενός σύγχρονου νευροχειρουργικού μικροσκοπίου, προϋπολογισμού 150.000€ με πόρους από το ΠΔΕ του Υπουργείου Υγείας.
Το αμέσως επόμενο διάστημα ολοκληρώνονται ακόμη 2 προσλήψεις επικουρικών ειδικευμένων ιατρών νευροχειρουργικής. Έτσι σιγά-σιγά στήνουμε ένα ακόμη ιατρικό τμήμα παρά πολύ απαραίτητο για την Μεσσηνία και την ευρύτερη περιοχή!”

ΟΛΟΗΜΕΡΗ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΑΙΜΟΔΥΝΑΜΙΚΟΥ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ

Ξεκίνησαν την προηγούμενη εβδομάδα οι 15 προσλήψεις νοσηλευτικού προσωπικού στο Νοσοκομείο Καλαμάτας, και έτσι μετά και την πλήρη στελέχωση με ιατρικό προσωπικό (επεμβατικούς καρδιολόγους), το Νοσοκομείο τις αμέσως επόμενες ημέρες εξασφαλίζει για πρώτη φορά ολοήμερη καθημερινή λειτουργία του Αιμοδυναμικού Εργαστηρίου.

Όπως επισημαίνει ο διοικητής του Νοσοκομείου Καλαμάτας, Γιώργος Μπέζος, οι προσλήψεις σηματοδοτούν “ένα ακόμα βήμα εξέλιξης για το Νοσοκομείο, αντιμετωπίζοντας πέρα των προγραμματισμένων περιστατικών και τα επείγοντα ακολουθώντας τη μέθοδο της πρωτογενούς αγγειοπλαστικής. Αυτός ήταν πάντα ο στόχος μας!“.

Νοσοκομείο Καλαμάτας: Στελεχώνεται και εξοπλίζεται το Τμήμα Νευροχειρουργικής
To Top