ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Νοσοκομείο Καλαμάτας: Σημαντικά έργα αναβάθμισης υποβλήθηκαν στο ΠΕΠ Πελοποννήσου

ΜΠΕΖΟΣ: ΤΑ ΕΡΓΑ ΑΥΤΑ ΠΕΡΙΠΟΥ 10 εκατ. ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΝΟΝΤΑΙ ΚΙ ΕΚΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΤΟ ΟΡΑΜΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΤΗΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

Συνέντευξη τύπου μαζί με τους συνεργάτες του παραχώρησε σήμερα το πρωί στο γραφείο του στο νοσοκομείο της Καλαμάτας ο διοικητής του Γενικού νοσοκομείου Μεσσηνίας Γιώργος Μπέζος, η οποία ήταν η πρώτη μετά το σοβαρό ατύχημα που είχε πριν δυο μήνες περίπου.

Ο κ.Μπέζος χαρακτήρισε σημαντική την ημέρα επειδή ήρθε η στιγμή να υποβληθούν οι προτάσεις αναβάθμισης του νοσοκομείου και να ενταχθούν στο πρόγραμμα ΠΕΠ Πελοποννήσου, με την ελπίδα ότι θα αξιολογηθούν θετικά από την διαχειριστική αρχή και θα ικανοποιηθεί ένα όραμα που είχε ο ίδιος για το νοσοκομείο στην δεκαετή παρουσία του στην θέση του διοικητή.

Απαριθμώντας τα έργα που θα υποβληθούν για να λάβουν χρηματοδότηση από το περιφερειακό επιχειρησιακό πρόγραμμα Πελοποννήσου αναφέρθηκε στην:

* Προσθήκη ενός ορόφου 1.000 m² και η αναδιαρρύθμιση του τμήματος επειγόντων περιστατικών, συνολικού κόστους 4 εκατομμυρίων €.
* Προμήθεια εξοπλισμού πληροφορικής για το νοσοκομείο της Καλαμάτας αλλά και της Κυπαρισσίας.
* Προμήθεια κινητής ομάδας ψυχικής υγείας που θα προσφέρει κατ’ οίκον υποστήριξη, με αναβάθμιση των παιδοψυχιατρικών υπηρεσιών.

Ο προϊστάμενος της τεχνικής υπηρεσίας του νοσοκομείου Καλαμάτας Τάσος Βλαχοδημητρόπουλος έχει ετοιμάσει το φάκελο για την ενεργειακή αναβάθμιση του Νοσοκομείου στην κατηγορία Β+, ένα έργο που ξεπερνάει τα 4 εκατομμύρια €.

Άλλο ένα στοίχημα για τη διοίκηση του νοσοκομείου είναι η αυτοδιαχείριση και η γενικότερη διαχείριση των μολυσματικών αποβλήτων, κάτι που θα επιφέρει μεγάλη εξοικονόμηση πόρων.

Επίσης έχει τεθεί στόχος να λειτουργήσει από τον Σεπτέμβριο βηματοδοτικό κέντρο με ταυτόχρονη πρόσληψη ενός θωρακοχειρουργού, με τη σύμφωνη γνώμη και της Καρδιολογικής κλινικής.

Στην τοποθέτηση του ο κ. Μπέζος ευχαρίστησε όλο το προσωπικό για τη διαχείριση της πανδημίας του κορονοϊού, ενώ αναφέρθηκε στην πρόσληψη 9 ιατρών ΤΕΠ και 9 ιατρών στις κλινικές.
Επίσης, τόνισε ότι το τελευταίο διάστημα και λόγω της πανδημίας έχουν προσληφθεί 71 άτομα κυρίως νοσηλευτικό προσωπικό λέγοντας μάλιστα ότι “το νοσοκομείο βρίσκεται στην καλύτερη κατάσταση από ποτέ στον τομέα αυτό”.

Επίσης παρέμβαση μόνωσης γίνεται στην οροφή του νοσοκομείου της Κυπαρισσίας, ενώ αυξήθηκε κατά μια ημέρα η λειτουργία των χειρουργείων, αφού στην Τετάρτη προστέθηκε και η Πέμπτη, με την εβδομαδιαία μετάβαση στο νοσοκομείο Κυπαρισσίας του ιατρού χειρουργού Παναγιώτη Γιαννόπουλου.

To Top