Υγεία

Νοσοκομείο Καλαμάτας: Προσωρινή αναστολή της ΜΕΘ Covid μέχρι νεωτέρας

ΚΛΕΙΝΕΙ ΠΡΟΣΩΡΙΝΑ Η ΜΕΘ COVID ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ- ΠΑΡΕΜΕΝΕ ΚΕΝΗ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ

Επιστρέφουμε στην προ Νοεμβρίου κατάσταση, μετά την αναστολή λειτουργίας της ΜΕΘ Covid, που είχε αποφασιστεί εδώ και ένα μήνα περίπου από τη Διοίκηση του  Νοσοκομείου Καλαμάτας, ωστόσο τώρα έγινε αυτό γνωστό. Άλλωστε, μέχρι χθες στην ενημέρωση που παρείχε το Νοσοκομείο Καλαμάτας αναφερόταν η ΜΕΘ Covid, στην οποία δεν νοσηλευόταν το τελευταίο διάστημα κανείς. To προσωρινό κλείσιμο της ΜΕΘ Covid σημαίνει ότι, αν ένας ασθενής με κορονοϊό χρειαστεί να διασωληνωθεί, τότε θα πρέπει πλέον να διακομισθεί στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο στο Ρίο, “σε Μονάδα της Πάτρας”, αναφέρεται συγκεκριμένα,  όπως δηλαδή γινόταν πριν τον Νοέμβριο του 2020, οπότε και οι σοβαρά νοσούντες από κορονοϊό διακομίζονταν στο Νοσοκομείο Αναφοράς στο Ρίο.

ΠΑΡΑΘΥΡΟ” ΝΑ ΞΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ “ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ ΛΟΓΩ ΕΚΡΗΞΗΣ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ”

Όπως επισημαίνεται στη σχετική απόφαση στο χώρο που καταλάμβανε η ΜΕΘ Covid θα αναπτυχθεί και πάλι η Μονάδα Εμφραγμάτων, επομένως επιστρέφουμε στην προτέρα κατάσταση, τουλάχιστον για τους θερινούς μήνες. Και αυτό,  γιατί επισημαίνεται, πως σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, αν δηλαδή γίνει εκτίναξη και πάλι της πανδημίας, και παραστεί ανάγκη, αφήνεται ένα παράθυρο επαναλειτουργίας της ΜΕΘ Covid στον ίδιο χώρο, και μάλιστα “εντός μιας μέρας”, όπως επισημαίνεται χαρακτηριστικά. Να υπενθυμίσουμε οτι η ΜΕΘ Covid στην οποία νοσηλεύονταν διασωληνωμένοι ασθενείς με κορονοϊό ήταν δυναμικότητας 4 κλινών.

ΑΠΟ ΤΙΣ 25 ΙΟΥΝΙΟΥ ΕΙΧΕ ΛΗΦΘΕΙ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΗΣ ΜΕΘ COVID ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

“Η Μονάδα Εμφραγμάτων θα επαναλειτουργήσει στο χώρο της (ΜΕΘ COVID) όπως ήταν πριν την Πανδημία”, επισημαίνεται στη σχετική απόφαση της Διοίκησης του Νοσοκομείου. Ήδη στις 25 Ιουνίου είχε ληφθεί απόφαση για αναστολή λειτουργίας της ΜΕΘ Covid, καθώς όπως επισημάνθηκε παρέμενε κενή, χωρίς δηλαδή διασωληνωμένους ασθενείς για πάνω από ενάμιση μήνα, οπότε κρίθηκε ότι το προσωπικό που απασχολούνταν θα έπρεπε να επιστρέψει στα τμήματα από τα οποία είχε προέλθει. Είχε προηγηθεί η γνωμοδότηση του Επιστημονικού Συμβουλίου του Νοσοκομείου, στις 29 Μαΐου για το θέμα, ενώ όλων αυτών είχε προηγηθεί ήδη από τις 14 Μαΐου έγγραφο της Αγγελικής Γιαμαρέλου, Διευθύντριας ΜΕΘ, που συνηγορούσε στην αναστολή λειτουργίας της κενής ΜΕΘ Covid. Να σημειωθεί ότι παραμένει σε λειτουργία η Κλινική Covid, με δυναμικότητα τις 35 κλίνες.

 

Μαίρη Περδικέα

Νοσοκομείο Καλαμάτας: Προσωρινή αναστολή της ΜΕΘ Covid μέχρι νεωτέρας
To Top