Υγεία

Νοσοκομείο Καλαμάτας: Όλα τα τελευταία νέα για τις προσλήψεις και τον νέο εξοπλισμό

ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ ΜΕ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

Το MessiniaLIVE σας παρουσιάζει όλες τις εξελίξεις από τον χώρο του Νοσοκομείου Καλαμάτας, τόσο ως προς τις επικείμενες προσλήψεις, όσο και στην προμήθεια του νέου ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού. Όλες οι σχετικές διαδικασίες που προβλέπονται έχουν δρομολογηθεί, και μέχρι τέλος Αυγούστου εκτιμάται ότι το Νοσοκομείο θα έχει ενισχυθεί τόσο με νέο εξοπλισμό όσο και με προσωπικό.
Αναλυτικά τα τελευταία νέα από το Νοσοκομείο Καλαμάτας έχουν ως εξής:

1.Σε 10 μέρες παραδίδονται οι 18 νέες πολυθρόνες αιμοκάθαρσης στο Νοσοκομείο Καλαμάτας, δωρεά της Καπνοβιομηχανίας ΚΑΡΕΛΙΑ Α.Ε.

2.Συνεχίζεται η παραλαβή του νέου ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού στη Νοσηλευτική Μονάδα Καλαμάτας με χρηματοδότηση μέσω ΠΔΕ του ποσού των 985.000€. Μέχρι σήμερα έχουν παραληφθεί 1 ενδοσκοπικός πύργος ΩΡΛ HD και 2 συστήματα βιντεολαπαροσκόπησης HD, 2 συστήματα υπερηχοτομογραφίας καρδιολογικής χρήσης και 2 υπερηχοτομογράφους γενικής χρήσης. Μέσα στον Αύγουστο παραλαμβάνονται ακόμη 1 τομογράφος οπτικής συνοχής OCT, 1 νευροχειρουργικό μικροσκόπιο και 1 σύστημα επεξεργασίας νερού.

3.Ολοκληρώθηκε ο διαγωνισμός για την προμήθεια ενός ψηφιακού ακτινολογικού με χρηματοδότηση από το αποθεματικό του Υπουργείου Υγείας προϋπολογισμού 280.000€ . Στον επόμενο μήνα γίνεται και η παραλαβή αυτού.

4.Στις 30 Αυγούστου ανοίγουν οι προσφορές του διεθνούς διαγωνισμού ενός ακόμη πακέτου νέου ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού συνολικού προϋπολογισμού 520.000€ μέσω του ΠΔΕ. Ειδικότερα πρόκειται για 1 σύστημα βιντεοαρθροσκόπησης, 1 βρογχοσκοπικό πύργο πλήρης και 20 μηχανήματα τεχνητού νεφρού

5.Επίσης στις 30 Αυγούστου ανοίγουν οι προσφορές νέου ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού για το Κέντρο Υγείας Καλαμάτας προϋπολογισμού 370.000€ με πόρους από το αποθεματικό του Υπουργείου Υγείας. Ειδικότερα πρόκειται για 1 ψηφιακό ακτινογραφικό συγκρότημα τύπου Α΄, για 1 σύστημα ψηφιοποίησης ακτινογραφίας, για 1 σύστημα υπερηχοτομογραφίας καρδιολογικής χρήσης, για ένα 1 σύστημα υπερηχοτομογραφίας γενικής χρήσης και για 1 οδοντιατρικό συγκρότημα πλήρες.

6.Ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες μεταθέσεων και αναμένονται μέσα στον Αύγουστο 4 μόνιμοι ειδικευμένοι ιατροί διαφόρων ειδικοτήτων.

Ειδικότερα πρόκειται για 2 ιατρούς ΜΕΘ, 1 Δ/ντη Αναισθησιολογίας και 1 Νευρολόγο

7.Αναρτώνται τις επόμενες ημέρες οι προσωρινοί πίνακες για την πρόσληψη 3 ατόμων στα πλυντήρια ιματισμού

8.Δημοσιεύονται τις επόμενες ημέρες οι προκηρύξεις για την πρόσληψη 32 ατόμων στην καθαριότητα, 17 στην εστίαση και 7 στη φύλαξη.

9.Αναμένεται τις επόμενες ημέρες η έγκριση από το Υπουργείο Υγείας για την πρόσληψη 25 ατόμων λοιπού επικουρικού προσωπικού(20 νοσηλευτικό-4 χειριστές ιατρικών μηχανημάτων και 1 βοηθός εργαστηρίων) σύμφωνα με την νέα διαδικασία (μέσω πλατφόρμας) που θέσπισε πρόσφατα η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας.

10.Ολοκληρώνονται μέσα στον Αύγουστο η αξιολόγηση των αιτήσεων και αναμένεται η ολοκλήρωση μόνιμων ειδικευμένων ιατρών διαφόρων ειδικοτήτων για το ΤΕΠ του Νοσοκομείου Καλαμάτας, 1 παθολόγου- ογκολόγου, 1 ψυχιάτρου και 1 παιδοψυχιάτρου.

Νοσοκομείο Καλαμάτας: Όλα τα τελευταία νέα για τις προσλήψεις και τον νέο εξοπλισμό
To Top