Υγεία

Νοσοκομείο Καλαμάτας: “Οι πολίτες που έχουν ραντεβού για εμβολιασμό να προσέρχονται αυστηρά στην προκαθορισμένη ώρα”

Το Σάββατο 16 Ιανουαρίου ξεκινά ο εμβολιασμός των άνω των 85 ετών-37 μέχρι στιγμής τα προκαθορισμένα ραντεβού που έχουν κλειστεί μέσω της Άυλης Συνταγογράφησης

TI ANAΦΕΡΕΙ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΤΡΙΑΣ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

Από τη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε σήμερα το μεσημέρι η Διοικήτρια του Νοσοκομείου Καλαμάτας, Ελένη Αλειφέρη, σχετικά με τους επικείμενους εμβολιασμούς κατά του κορονοϊού

“Ενημερώνουμε τους πολίτες που έχουν ραντεβού για εμβολιασμό στη Νοσηλευτική Μονάδα Καλαμάτας ότι θα πρέπει να προσέρχονται αυστηρά στην προκαθορισμένη ώρα του ραντεβού τους για την αποφυγή συνωστισμού.

Η προσέλευση θα γίνεται από την κεντρική πύλη του Νοσοκομείου όπου και θα υπάρχει καθορισμένος χώρος παρκινγκ κοντά στην κεντρική είσοδο του κτηρίου, για την καλύτερη εξυπηρέτησή τους.

Στη συνέχεια θα κατευθύνονται στο χώρο των Τακτικών Εξωτερικών Ιατρείων όπου λειτουργεί το εμβολιαστικό κέντρο.

Για οποιαδήποτε πληροφορία σχετικά με το εμβολιασμό στο Νοσοκομείο Καλαμάτας θα δίνονται καθημερινά (εκτός Σ/Κ) από τις 09:00 έως τις 17:00 στο τηλέφωνο 27213 63000″, καταλήγει η σχετική ανακοίνωση.

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ: 4 ΕΜΒΟΛΙΑΣΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ ΣΕ ΔΥΟ ΒΑΡΔΙΕΣ

Να υπενθυμίσουμε ότι πανελλαδικά οι εμβολιασμοί του γενικού πληθυσμού, και συγκεκριμένα των ηλικιωμένων άνω των 85, θα ξεκινήσουν τελικά στις 16 Ιανουαρίου, αν και αρχικά είχε ανακοινωθεί από το Υπουργείο Υγείας ότι θα ξεκινούσαν στις 20 Ιανουαρίου. Το Νοσοκομείο Καλαμάτας θα λειτουργήσει ως εμβολιαστικό κέντρο για τον γενικό πληθυσμό της περιοχής μαζί με τις δομές ΠΦΥ του Νομού Μεσσηνίας. Σύμφωνα με τον σχεδιασμό της Διοίκησης θα λειτουργήσουν  τέσσερα (4) εμβολιαστικά κέντρα σε δύο βάρδιες για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών.

ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΟΙ ΑΝΩ ΤΩΝ 70 ΕΤΩΝ-ΕΚΤΙΜΑΤΑΙ ΟΤΙ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΣ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΕΜΒΟΛΙΑΣΤΕΙ

Την τρέχουσα εβδομάδα θα γίνονταν και οι εμβολιασμοί των ιδιωτών ιατρών, οδοντιάτρων και φαρμακοποιών, ωστόσο ακόμα αναμένονται συγκεκριμένες οδηγίες από το Υπουργείο. Να σημειωθεί ότι μετά τους ηλικιωμενους των άνω των 85 ετών- που σύμφωνα με τα στοιχεία είναι συνολικά στη χώρα 520.000- σειρά παίρνουν οι άνω των 70 και  εκτιμάται ότι μέχρι τέλη Φεβρουαρίου θα έχει εμβολιαστεί η συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα.

ΠΟΣΑ ΕΜΒΟΛΙΑ ΘΑ ΠΑΡΑΛΑΒΕΙ Η ΧΩΡΑ ΜΑΣ

Σύμφωνα με τον Γενικό Γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριο Θεμιστοκλέους: “Η Ελλάδα έχει εξασφαλίσει 24.090.000 δόσεις που αντιστοιχούν σε εμβολιασμό 15.450.000 πολιτών. Η Ελλάδα μέχρι τέλος Ιανουαρίου θα παραλάβει από την Pfizer 427.050 δόσεις. Μέχρι τέλος Φεβρουαρίου 362.700 δόσεις και τον Μάρτιο θα παραλάβει άλλες 558.675 δόσεις. Σύνολο από την εταιρεία Pfizer θα μας παραδοθούν 1.348.425 ως το τέλος Μαρτίου. Αυτός ο αριθμός είναι ελαφρά αυξημένος σε σχέση με προηγούμενες ανακοινώσεις. Σε αυτές υπάρχει περίπτωση να προστεθούν και άλλες 1.180.930 δόσεις από την επιπλέον συμφωνία της Pfizer με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

“Η Ελλάδα έχει εξασφαλίσει 24.090.000 δόσεις που αντιστοιχούν σε εμβολιασμό 15.450.000 πολιτών”

 

Επιπλέον, μετά την έγκριση της Moderna αναμένεται να μας παραδοθούν 20.000 δόσεις εντός του Ιανουαρίου. Το Φεβρουάριο θα μας παραδοθούν άλλες 115.000 δόσεις και τον Μάρτιο 105.000 δόσεις εμβολίων. Οι συνολικές παραδόσεις της Moderna για το πρώτο τρίμηνο είναι 240.000 δόσεις.

Σε αυτές τις παραδόσεις αναμένεται να προστεθούν από την Astra Zeneca. Αν λάβει έγκριση από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων εντός του Ιανουαρίου, όπως αναμένεται, η πρώτη παράδοση θα είναι αρχές Φεβρουαρίου και θα είναι άνω των 400.000 δόσεων, με αύξηση των παραδόσεων τους επόμενους μήνες.

Επιπλέον, αναμένεται και νωρίτερα η έγκριση του εμβολίου της Johnson & Johnson που είναι μονοδοσικό και πολύ πιο εύκολο στη διαχείριση σαν εμβόλιο. Άρα σταδιακά αυξάνονται οι διαθέσιμες ποσότητες εμβολίων”.

To Top