Υγεία

Νοσοκομείο Καλαμάτας: Νέος ιατροτεχνολογικός εξοπλισμός ύψους 1.000.000 ευρώ

Υπεγράφησαν σήμερα Πέμπτη 21/6/2018 οι συμβάσεις προμήθειας νέου ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού για τις Νοσηλευτικές Μονάδες Καλαμάτας και Κυπαρισσίας συνολικού προϋπολογισμού 985.000 €.

ΑΝΤΙΚΑΘΙΣΤΑΤΑΙ Ο ΑΠΑΡΧΑΙΩΜΕΝΟΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ 20ΕΤΙΑΣ

Πρόκειται για σύγχρονο ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό που έρχεται να αντικαταστήσει τον από 20ετίας υφιστάμενο πεπαλαιωμένο εξοπλισμό.

Ο νέος εξοπλισμός αφορά κυρίως το Τμήμα του Χειρουργείου, την Μονάδα Τεχνητού Νεφρού και το Τακτικό Οφθαλμολογικό Εξωτερικό Ιατρείο της Ν.Μ.Καλαμάτας και το Τμήμα Υπερήχων της Ν.Μ.Κυπαρισσίας.

Ειδικότερα υπογράφηκαν συμβάσεις για τα κάτωθι είδη:
1. Σύστημα βιντεολαπαροσκόπησης HD, τμχ 2
2. Ενδοσκοπικός πύργος ΩΡΛ HD, τμχ 1
3. Σύστημα υπερηχοτομογραφίας καρδιολογικής χρήσης, τμχ 2
4. Σύστημα επεξεργασίας νερού, τμχ 1
5. Τομογράφος οπτικής συνοχής, τμχ 1
6. Νευροχειρουργικό μικροσκόπιο, τμχ 1
7. Υπερηχοτομογράφος γενικής χρήσης, τμχ 2

Επίσης σήμερα δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων η νέα διακήρυξη για την προμήθεια επιπλέον ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού, συνολικού προϋπολογισμού 520.000 € και ειδικότερα:

1. Σύστημα βιντεοαρθροσκόπησης, τμχ 1
2. Βρογχοσκοπικός πύργος πλήρης τμχ 1
3. Μηχανήματα τεχνητού νεφρού, τμχ 20

Παράλληλα την ερχόμενη Δευτέρα δημοσιεύεται η διακήρυξη για την προμήθεια νέου εξοπλισμού στο Κέντρο Υγείας Καλαμάτας (πρώην ΠΕΔΥ) συνολικού προϋπολογισμού 370.000 €.

Ειδικότερα αυτός ο ιατροτεχνολογικός εξοπλισμός αφορά:

1. Ψηφιακό ακτινογραφικό συγκρότημα τύπου Α΄, τμχ 1
2. Σύστημα ψηφιοποίησης ακτινογραφίας, τμχ 1
3. Σύστημα υπερηχοτομογραφίας καρδιολογικής χρήσης, τμχ 1
4. Σύστημα υπερηχοτομογραφίας γενικής χρήσης, τμχ 1
5. Οδοντιατρικό συγκρότημα πλήρες, τμχ 1

ΙΑΤΡΟΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΥΓΕΙΑΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΕΚΠΟΝΕΙ Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

Τέλος η Διοίκηση του Νοσοκομείου Καλαμάτας με εξουσιοδότηση που της παρείχε η 6η Υγειονομική Περιφέρεια ολοκληρώνει την ερχόμενη εβδομάδα πρόταση για την προμήθεια απαραίτητου ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού σε όλα τα Κέντρα Υγείας της Περιφέρειας Πελοποννήσου.
Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση του Νοσοκομείου Καλαμάτας, στόχος σε κάθε Κέντρο Υγείας, είναι να παραδοθεί εφόσον υπάρχει πραγματική ανάγκη, ένα πακέτο βασικού ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού που περιλαμβάνει ένα (1) ψηφιοποιητή, μία (1) οδοντιατρική έδρα, ένα (1) καρδιογράφο, ένα (1) οξύμετρο και ένα (1) φορητό απινιδωτή.

Με αφορμή τα παραπάνω ο Διοικητής του Γ.Ν.Μεσσηνίας, Γιώργος Μπέζος δήλωσε:
«Σήμερα έγινε ένα ακόμα σημαντικό βήμα για το Νοσοκομείο μας. Ύστερα από ένα αγώνα δρόμου μαζί με τους συνεργάτες μου τους τελευταίους μήνες καταφέραμε και προχωράμε στην αντικατάσταση του ήδη πεπαλαιωμένου ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού από 20 ετίας, -κυρίως του Χειρουργείου- με νέο σύγχρονο, με όλα τα πλεονεκτήματα που θα προσφέρει κατά την χρήση του στο ιατρικό προσωπικό.
Παράλληλα νέοι διαγωνισμοί εξοπλισμού βρίσκονται σε εξέλιξη για το Γ.Ν.Μεσσηνίας και νέες προτάσεις επεξεργάζονται οι συνεργάτες μου στους οποίους αξίζουν θερμά συγχαρητήρια.
Θέλω να ευχαριστήσω θερμά την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, κ.Ανδρέα Ξανθό και κ.Παύλο Πολάκη, καθώς και τον συμπατριώτη μας κ.Αλέξη Χαρίτση για την αμέριστη στήριξη που μας προσφέρουν καθημερινά.»

Νοσοκομείο Καλαμάτας: Νέος ιατροτεχνολογικός εξοπλισμός ύψους 1.000.000 ευρώ
To Top