Υγεία

Νοσοκομείο Καλαμάτας: Μέσα στο 2019 η προσθήκη ορόφου 1.000 τμ

ΕΚΔΟΘΗΚΕ Η ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΗ ΑΔΕΙΑ-2 ΚΛΙΝΙΚΕΣ ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΣΤΟΝ ΝΕΟ ΟΡΟΦΟ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΓΙΩΡΓΟ ΜΠΕΖΟ

Βγήκε η οικοδομική άδεια για την ανέγερση ενός ορόφου 1.000 τμ στο Νοσοκομείο Καλαμάτας. Η πολυαναμενόμενη άδεια εκδόθηκε χθες από την Πολεοδομία, και μέσα στο 2019 αναμένεται να ξεκινήσουν και οι εργασίες προσθήκης ακόμα ενός ορόφου πάνω από την Ψυχιατρική Κλινική, για τη λειτουργία 2 νέων Κλινικών. Ένα έργο ζωτικής σημασίας για το Νοσοκομείο Καλαμάτας, καθώς οι ανάγκες του χωροταξικά έχουν κορεστεί. Η άδεια δόμησης πέρα από την προσθήκη του ορόφου περιλαμβάνει και την αρχική αναδιαρρύθμιση του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών ΤΕΠ, με τις πλέον σύγχρονες προδιαγραφές για την καλύτερη λειτουργία αυτού του Τμήματος και την πιο αποτελεσματική εξυπηρέτηση των ασθενών.


Τα έγγραφα της άδειας δόμησης

ΜΠΕΖΟΣ: “ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΘΑ ΤΟ ΦΤΑΣΟΥΜΕ ΨΗΛΑ!”

Όπως δήλωσε και ο διοικητής του Νοσοκομείου Καλαμάτας, Γιώργος Μπέζος, «Σήμερα έχουμε μία πολύ σημαντική εξέλιξη για το Νοσοκομείο μας. Ο μεγάλος στόχος όλων των προηγούμενων ετών, για τον οποίο έχουμε ρίξει πολύ δουλειά, βλέπουμε βήμα-βήμα να γίνεται ΠΡΑΞΗ. Έχουμε σήμερα πια στα χέρια μας την οικοδομική άδεια για την προσθήκη ενός ορόφου 1.000 τ.μ που αφορά την δημιουργία 2 νέων ιατρικών τμημάτων αλλά και την ριζική χωροταξική αναδιαρρύθμιση του ΤΕΠ. Το μήνυμα είναι καθαρό.
Το Νοσοκομείο Καλαμάτας ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ ΆΜΕΣΑ να οδηγηθεί στην χωροταξική του επέκταση. Βρίσκεται σε μια δυναμική τροχιά και αυτό δεν πρέπει να ανακοπεί. Ήδη το χωροταξικό πρόβλημα καθημερινά αρχίζει να γίνεται έντονο. Η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας είναι ενημερωμένη και βλέπει πολύ θετικά την επέκτασή του. Θέλω να ευχαριστήσω θερμά την οικογένεια του συμπατριώτη μας Αχιλλέα Κωνσταντακόπουλου για την δωρεά του να μας καλύψει το κόστος αυτής της μελέτης αλλά και τους συνεργάτες μου της Τεχνικής Υπηρεσίας.
Προχωράμε ΌΛΟΙ ΜΑΖΙ γιατί μας περιμένει ακόμη πολύ δουλειά. Το Νοσοκομείο Καλαμάτας θα το φτάσουμε ψηλά».

Να επισημάνουμε ότι η προσθήκη ορόφου 1.000 τμ ήταν μεγάλο στοίχημα για τον Γιώργο Μπέζο και ένας από τους στόχους της διοίκησης του Νοσοκομείου για το 2018, που πλέον με την έκδοση της άδειας παίρνει “πράσινο φως” για να ξεκινήσουν τα έργα ανέγερσης του ορόφου. Όπως έχει δηλώσει πολλάκις ο Γιώργος Μπέζος, στόχος είναι να γίνει το Νοσοκομείο Καλαμάτας Υγειονομικό Κέντρο της Πελοποννήσου, καλύπτοντας τις ανάγκες της περιφέρειας.
Εκτιμάται ότι με την προσθήκη 1000 τμ θα αποφορτιστούν οι ανάγκες του Νοσοκομείου, καθώς στα σχέδια του Γιώργου Μπέζου είναι η μεταφορά στις νέες εγκαταστάσεις της Ουρολογικής Κλινικής και τη λειτουργία Πνευμονολογικής Κλινικής, που θα αποφορτίσει την Παθολογική, λόγω της νέας κτηριακής επέκτασης του Νοσοκομείου.

Μάλιστα υπενθυμίζουμε ότι όταν, πριν μερικούς μήνες, αρχές Μαϊου, είχε επισκεφτεί το Νοσοκομείο Καλαμάτας ο Αλέξης Χαρίτσης, αναπληρωτής υπουργός τότε Οικονομίας και Ανάπτυξης, ο διοικητής του Νοσοκομείου Καλαμάτας είχε πιέσει προς αυτή την κατεύθυνση, απευθυνόμενος προς τον Αλέξη Χαρίτση: “δεν πάει άλλο, τον όροφο πρέπει να τον φτιάξουμε!”

Μ.Π.

To Top