Υγεία

Νοσοκομείο Καλαμάτας: “Ελάτε να σας δείξουμε πώς το κάνουμε”

ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΘΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΤΟΥ ΒΕΛΤΙΣΤΕΣ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗΣ

ΜΠΕΖΟΣ: “ΕΙΜΑΙ ΠΕΡΗΦΑΝΟΣ ΓΙΑ Ο,ΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΝΕΙ ΩΣ ΤΩΡΑ”

Σύμφωνα με πληροφορίες μια ενδιαφέρουσα πρωτοβουλία αναλαμβάνει για μια ακόμη φορά η Διοίκηση του Νοσοκομείου Καλαμάτας με στόχο να παρουσιάσει στους υπόλοιπους φορείς, διοικήσεις και στελέχη της Υγείας τα σημαντικά οφέλη στην εξοικονόμηση πόρων από τη λειτουργία σημαντικών έργων και παρεμβάσεων που έχουν λάβει χώρα τα τελευταία χρόνια στο Νοσηλευτικό Ίδρυμα Μεσσηνίας εν όψει μάλιστα και της αξιοποίησης των κοινοτικών πόρων της τρέχουσας προγραμματικής περιόδου.

ΑΡΧΕΣ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ Η ΗΜΕΡΙΔΑ

Σε επικοινωνία που είχαμε με το Διοικητή του Ιδρύματος Γεώργιο Μπέζο μας γνωστοποίησε την πρόθεσή του, να προχωρήσει σε συνεργασία με την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας και την 6η ΥΠΕ, στις αρχές Δεκεμβρίου στη πραγματοποίηση μιας 2ης ημερίδας (η 1η είχε πραγματοποιηθεί πριν περίπου 2 χρόνια, στις 20 Νοεμβρίου 2015 στο ξενοδοχείο Elite με μεγάλη επιτυχία), με κύριο στόχο να παρουσιαστούν βέλτιστες πρακτικές κυρίως στο θέμα της εξοικονόμησης πόρων όχι μόνο από το Νοσοκομείο Καλαμάτας αλλά και από άλλα Νοσηλευτικά Ιδρύματα.
Από την πλευρά της η Διοίκηση του Νοσοκομείου Καλαμάτας θα εστιαστεί κυρίως στα έργα της ενεργειακής αναβάθμισης και προστασίας του περιβάλλοντος (ηλιοθερμία, φωτοβολοταικά, βιοκλιματική αναβάθμιση, φωτισμός κλπ), στο έργο της αυτοπαραγωγής οξυγόνου ιατρικής χρήσεως και στην επεξεργασία των μολυσματικών αποβλήτων.

Ο διοικητής του Νοσοκομείου Γιώργος Μπέζος.

Στην επικοινωνία μας ο Διοικητής Γ. Μπέζος δήλωσε χαρακτηριστικά στο MessiniaLIVE:
«Τα τελευταία χρόνια μαζί με τους συνεργάτες μου έχουμε δουλέψει σοβαρά στην κατεύθυνση να εξοικονομήσουμε πόρους μέσα από την υλοποίηση σημαντικών έργων και παρεμβάσεων. Πραγματικά είμαι περήφανος για αυτούς και για αυτά που έχουμε καταφέρει μαζί.
Ταυτόχρονα όμως έχουμε και ένα χρέος: Να συμβάλουμε με όλες μας τις δυνάμεις και να βοηθήσουμε στο βαθμό που μπορούμε και τα άλλα νοσοκομεία της χώρας προκειμένου να κεφαλαιοποιήσουμε τα οφέλη προς χάριν της Υγείας των Πολιτών. Αυτό το σκοπό υπηρετεί και η πρωτοβουλία μας για την οργάνωση αυτής της ημερίδας. Μιας ημερίδας που θα θέλαμε να έχει την μεγαλύτερη δυνατή συμμετοχή και για αυτό στοχεύουμε να καλέσουμε όλες τις Διοικήσεις των Νοσοκομείων της χώρας με τα στελέχη τους αλλά και τους υπόλοιπους αρμόδιους φορείς.

Σε αυτή τη προσπάθεια έχουμε μαζί μας την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας και τη Διοίκηση της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας.
Έχουμε δηλώσει ότι είναι πολλά τα εκατομμύρια ευρώ που μπορεί να εξοικονομήσει το Υπουργείο Υγείας και για αυτό το στόχο πρέπει να δουλέψουμε όλοι μαζί μεθοδικά και συντονισμένα. Εμείς είμαστε εδώ για να συνδράμουμε και να προσφέρουμε με όλες μας τις δυνάμεις σε αυτή την κοινή προσπάθεια”!
Για άλλη μια φορά ο Γιώργος Μπέζος και το Νοσοκομείο της Μεσσηνίας δείχνει τον δρόμο και πρωτοπορεί!
 

Νοσοκομείο Καλαμάτας: “Ελάτε να σας δείξουμε πώς το κάνουμε”
To Top