ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Νοσοκομείο Καλαμάτας: Με επιτυχία η άσκηση επιχειρησιακής ετοιμότητας “Νικόμαχος”

Με επιτυχία διεξήχθη χθες βράδυ η μεγάλη άσκηση επιχειρησιακής ετοιμότητας “Νικόμαχος”, στο Νοσοκομείο Καλαμάτας. Η διεξαγωγή της εντυπωσίασε και απέδειξε την επιχειρησιακή ετοιμότητα των φορέων που συμμετείχαν.

Πως αντιμετωπίζεται ένας σεισμός από το προσωπικό του Νοσοκομείου Καλαμάτας και η ταυτόχρονη εκδήλωση φωτιάς στο λεβητοστάσιο του Νοσοκομείου, με μερική εκκένωση του κτηρίου, ήταν το σενάριο της επιχειρησιακής άσκησης έκτακτης ανάγκης, που πραγματοποιήθηκε με απόλυτη επιτυχία, το απόγευμα της Τετάρτης, στο Νοσηλευτικό Ίδρυμα.

Άσκηση Νικόμαχος στο Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας

Δημοσιεύτηκε από Μανώλης Μάκαρης στις Τετάρτη, 28 Νοεμβρίου 2018

 

Η άσκηση “Νικόμαχος” έγινε στο πλαίσιο των επιχειρησιακών σχεδίων εκτάκτων αναγκών «Περσέας» και «Σώστρατος», με τη συνδρομή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, του ΕΚΑΒ και της Αστυνομίας.

Την ικανοποίησή του για την άψογη διεξαγωγή της εξέφρασε ο διοικητής του Νοσοκομείου Καλαμάτας, Γιώργος Μπέζος. Σε ανακοίνωσή του αναφέρει τα εξής:

“Απόψε στο Νοσοκομείο μας πραγματοποιήθηκε η άσκηση επιχειρησιακής ετοιμότητας “Νικόμαχος”.  Σενάριο: σεισμός -εγκλωβισμοί-μεταφορά ασθενών-πυρκαγιά στο λεβητοστάσιο.

Δύο λόγια μόνο:

1ον. Απόψε καταφέραμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ, ΕΚΕΠΥ, οι δυνάμεις του Νοσοκομείου, της Πυροσβεστικής, του ΕΚΑΒ και της Ελληνικής Αστυνομίας να “μιλήσουν” την ίδια επιχειρησιακή γλώσσα που είναι το ΜΕΓΑΛΟ ΖΗΤΟΥΜΕΝΟ, σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης.

2ον. Είμαι πραγματικά περήφανος για ΌΛΟΥΣ τους συνεργάτες μου στο Νοσοκομείο γιατί απέδειξαν ότι διαθέτουν υψηλά επίπεδα επιχειρησιακής ετοιμότητας και

3ον. Θέλουμε και θα επαναλάβουμε σύντομα πάλι και πάλι τέτοιου είδους ασκήσεις με διαφορετικά κάθε φορά σενάρια!!!ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΕΣ!”

Η άσκηση έγινε υπό την εποπτεία του Διοικητή του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας,  Νικόλαου Παπαευσταθίου και την παρακολούθησε κλιμάκιο του ΕΚΕΠΥ καθώς και εκπρόσωποι της 6ης Υ.ΠΕ Πελοποννήσου-Ιονίων Νήσων-Ηπείρου & Δυτικής Ελλάδας και αρμοδίων φορέων και υπηρεσιών.

“Η πραγματοποίηση τέτοιων ασκήσεων ετοιμότητας και η επαναληψιμότητα τους κατά τακτά χρονικά διαστήματα επιβεβαιώνει την σημαντικότητα και την ορθότητα αυτού του πολιτικού σχεδιασμού του Υπουργείου Υγείας και του ΕΚΕΠΥ που λαμβάνει χώρα πανελλαδικά.
Θέλω να ευχαριστήσω και να εκφράσω τα θερμά μου συγχαρητήρια σε όλους όσους συμμετείχαν», αναφέρει μεταξύ άλλων ο διοικητής του Νοσοκομείου Καλαμάτας, Γιώργος Μπέζος.

To Top