Υγεία

Νοσοκομείο Καλαμάτας: Εκσυγχρονίζεται το χειρουργείο μετά από 20 χρόνια!

“ΠΕΦΤΟΥΝ” ΟΙ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΙΑΤΡΟΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟΥ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ 635.000€

Ύστερα από 20 χρόνια περίπου αντικαθίστανται με σύγχρονο ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό βασικά τμήματα του χειρουργείου στο Νοσοκομείου Καλαμάτας.

Με ρυθμούς εξπρές η Διοίκηση του Νοσοκομείου ολοκλήρωσε το διεθνή διαγωνισμό ύστερα από την έγκριση της χρηματοδότησης μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων και την κοινή υπουργική απόφαση των Ανδρέα Ξανθού, Παύλου Πολάκη και Αλέξη Χαρίτση.

Γιώργος Μπέζος: “Tο Νοσοκομείο μας θα το φτάσουμε ψηλά. Η πορεία αυτή είναι συνεχής, σταθερή και αδιατάρακτη”

Αποτέλεσμα αυτού είναι την ερχόμενη Παρασκευή ο Διοικητής του Γ.Ν Καλαμάτας Γιώργος  Μπέζος  θα υπογράψει με τις ανάδοχες προμηθεύτριες εταιρίες τις συμβάσεις για τον παρακάτω ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό:

1.«Προμήθεια δύο (2) Συστημάτων Βιντεολαπαροσκόπησης HD (πλήρες)», εκτιμώμενης αξίας 240.000€
2.«Προμήθεια ενός (1) Ενδοσκοπικού Πύργου ΩΡΛ, HD», εκτιμώμενης αξίας 85.000€
3.«Προμήθεια ενός (1) Συστήματος Επεξεργασίας Νερού 80.000€
4.«Προμήθεια ενός (1) Τομογράφου Οπτικής Συνοχής OCT 80.000€
5.«Προμήθεια ενός (1) Νευροχειρουργικού Μικροσκοπίου 150.000€

Επιπλέον,  σε 15 ημέρες συμβασιοποιούνται και τα άλλα τμήματα του ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού που εντάσσονται στο διαγωνισμό, συνολικού προϋπολογισμού 350.000€. 
Αυτά είναι:

1.«Προμήθεια δύο (2) Συστημάτων Υπερηχοτομογραφίας Καρδιολογικής Χρήσης 100.000€»
2.«Προμήθεια επτά (7) Σκιαλυτικών Λυχνίων με Δορυφόρο Τύπου LED 140.000€»
3.«Προμήθεια δύο (2) Υπερηχοτομογράφους Γενικής Χρήσης 110.000€

ΚΑΙ ΨΗΦΙΑΚΟ ΑΚΤΙΝΟΛΟΓΙΚΟ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ

Παράλληλα στην ολοκλήρωση της διαγωνιστικής διαδικασίας βρίσκεται και η προμήθεια ενός νέου ψηφιακού ακτινολογικού συγκροτήματος προϋπολογισμού 280.000€ με πόρους από το αποθεματικό του Υπουργείου Υγείας.

ΜΕΓΑΛΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΤΩΝ 9 ΘΕΣΕΩΝ ΙΑΤΡΩΝ ΣΤΟ ΤΕΠ

Καλά όμως είναι τα νέα και στο θέμα της στελέχωσης με ιατρικό προσωπικό της Νοσηλευτικής Μονάδας Καλαμάτας, αφού σύμφωνα με πληροφορίες μεγάλο είναι το ενδιαφέρον από πλευράς ενδιαφερομένων για την προκήρυξη των 9 θέσεων ειδικευμένων ιατρών του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών.

ΕΝΙΣΧΥΕΤΑΙ ΚΑΙ ΜΕ 5 ΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΟΥΣ ΙΑΤΡΟΥΣ ΚΑΙ 20 ΝΟΣΗΛΕΥΤΡΙΕΣ

Παράλληλα το αμέσως επόμενο διάστημα αναμένεται η ολοκλήρωση της διαδικασίας μεταθέσεων 5 ειδικευμένων ιατρών από άλλα νοσοκομεία της χώρας (1 νευρολόγος, 1 χειρουργός, 2 ΜΕΘ, 1 αναισθησιολόγος).

Στο δε νοσηλευτικό προσωπικό ο σχεδιασμός προβλέπει την πρόσληψη 20 νοσηλευτριών μέσα στο καλοκαίρι με εξασφαλισμένες στον προϋπολογισμό τις πιστώσεις.

Όπως δήλωσε στο MessiniaLIVE ο Διοικητής του Νοσοκομείου Καλαμάτας, Γιώργος Μπέζος: “Με τα χρήματα που εξοικονομήσαμε από την αποχώρηση των εργολάβων σε καθαριότητα, εστίαση και φύλαξη προσλάβαμε επικουρικούς ιατρούς και σχεδιάζουμε και την πρόσληψη νοσηλευτικού προσωπικού που έχουμε μεγάλη ανάγκη”.

 

Νοσοκομείο Καλαμάτας: Εκσυγχρονίζεται το χειρουργείο μετά από 20 χρόνια!
To Top