ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νοσοκομείο Αναφοράς για τον κορονοϊό στην περιφέρεια Πελοποννήσου ζητά η Γιαννακοπούλου

Αναφορά στον Υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια για Νοσοκομείο Αναφοράς Κορονοϊού στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, έκανε η βουλευτής ΚΙΝΑΛ Β2 Δυτικού Τομέα Αθήνας, Νάντια Γιαννακοπούλου. Αναλυτικά:

 

Προς : Τον Υπουργό Υγείας

 

ΘΕΜΑ: «Επιβεβλημένη η ίδρυση Νοσοκομείου Αναφοράς στην Περιφέρεια Πελοποννήσου».

 

 

Κύριε Υπουργέ,

 

Διανύουμε μία περίοδο που η επανεμφάνιση υψηλού αριθμού κρουσμάτων της πανδημίας του Covid-19 γίνεται αισθητή. Καθημερινά παρατηρείται συγχρωτισμός σε όλες τις δραστηριότητες των πολιτών, με τα μέτρα προστασίας πολλές φορές να μην επαρκούν για την κάλυψη της ασφάλειάς τους.

Μία νέα σημαντική εστία κρουσμάτων, με ανησυχητικό ρυθμό, εμφανίζεται στην Περιφέρεια της Πελοποννήσου. Δυστυχώς, όμως, δεν αντιμετωπίζεται η Περιφέρεια αυτή όπως θα έπρεπε και δεν έχουν ληφθεί πρόσθετα μέτρα.

Επιβεβλημένη θεωρείται, πλέον, η λειτουργία Νοσοκομείου Αναφοράς, έπειτα από την εκδήλωση των κρουσμάτων και των τελευταίων ημερών, ώστε να αντιμετωπιστεί ορθά και αποτελεσματικά το πρόβλημα αυτό. Όμως, η ίδρυση αυτή θα εξυπηρετούσε και το σύνολο των πολιτών της περιφέρειας, διότι αναγκάζονται να μετακινούνται είτε στο Νοσοκομείο του Ρίου, είτε σε Νοσοκομεία της Αθήνας, με αποτέλεσμα την επιπλέον συμφόρηση αυτών.

Με βάση τα προαναφερόμενα, κύριε Υπουργέ, παρακαλούμε, να λάβετε υπόψιν σας, τα όσα σας επεσήμανα και το πάγιο αίτημα της Περιφέρειας και να προβείτε άμεσα στις απαιτούμενες ενέργειες για την διασφάλιση της παρεχόμενης ποιότητας υγείας.

Η βουλευτής

 

Κωνσταντίνα (Νάντια) Γιαννακοπούλου

 

Νοσοκομείο Αναφοράς για τον κορονοϊό στην περιφέρεια Πελοποννήσου ζητά η Γιαννακοπούλου
To Top