Αθλητισμός

ΝΟΚ – Μπακολιάς για την άνοδο στην Α2: “Ιστορική στιγμή για το καλαματιανό πόλο”

Έγραψαν ιστορία οι πολίστες του Ναυτικού Ομίλου Καλαμάτας, φέρνοντας την μεγαλύτερη επιτυχία που έχει πετύχει το άθλημα της υδατοσφαίρισης στην πόλη μας, εξασφαλίζοντας ένα από τα τέσσερα εισιτήρια που οδηγούν στην Α2 Εθνική Κατηγορία.

Η άνοδος στην Α2 ήρθε ως επιστέγασμα των προσπαθειών που καταβάλουν οι υπεύθυνοι του τμήματος τα τελευταία χρόνια και φέρνει νέα δυναμική για τον υγρό στίβο της πόλης μας. Στην τελική φάση που διεξήχθη στο κολυμβητήριο του ΑΝΟ Γλυφάδας συμμετείχαν οι οκτώ καλύτερες ομάδες της κατηγορίας χωρισμένες σε δύο ομίλους. Ο Ναυτικός Όμιλος Καλαμάτας αγωνίστηκε στον Β’ όμιλο με την ΑΕΚ, ΕΠΕΙΟ ΗΛΙΔΑΣ, ΝΑΟ ΚΕΡΚΥΡΑΣ.

Αναλυτικά η εικόνα των παιχνιδιών έχει ως εξής :

ΕΠΕΙΟΣ – ΝΟΚ    7 – 11 (1-3, 0-1, 5-5, 1-2)

Αποβολές: 4 υπέρ και 10 κατά

Πέναλτι : 4 υπέρ και 1 κατά

Σκόρερ : 4 Βερνάρδος, 2 Αγγελής και από 1 Θεοδωρακόπουλος, Κουτσιαλής, Μουστάκας, Παναγιώταρος, Καρπέτας.

ΑΕΚ – ΝΟΚ    15 – 8 (3-3, 5-1, 4-2, 3-2)

Αποβολές: 9 υπέρ, 4 κατά

Πέναλτι : 2 υπέρ, 1 κατά

Σκόρερ : 2 Καρπέτας Αγγελής και από 1 Γκούμας, Βερνάρδος, Παναγιώταρος, Τζούβελης 

ΝΑΟ ΚΕΡΚΥΡΑΣ – ΝΟΚ    8 – 8 (3-4, 0-1, 2-1, 3-2)

Αποβολές: 9 υπέρ, 9 κατά

Πέναλτι: 1 υπέρ, 2 κατά

Σκόρερ: από 1 γκολ σημείωσαν Θεοδωρακόπουλος, Βερνάρδος, Κουτσιαλής, Άγγος, Μουστάκας, Παναγιώταρος, Τζούβελης, Αγγελής

Με την ισοπαλία η καλαματιανή ομάδα εξασφάλισε την άνοδό της στην πιο πάνω κατηγορία αφού είχε καλύτερη διαφορά τερμάτων από τους Φαίακες.

Την Κυριακή το πρωί διεξήχθησαν τα χιαστί παιχνίδια προκειμένου να βγουν τα ζευγάρια για μικρό – μεγάλο τελικό. Ο Ναυτικός Όμιλος Καλαμάτας που είχε την 2η θέση στον όμιλό του αγωνίστηκε με το ΠΕΚΕΒ από την Χίο που είχε τερματίσει 1ος στον πρώτο όμιλο. Η ομάδα του Ναυτικού Ομίλου Καλαμάτας εμφανώς κουρασμένη από το παιχνίδι με την Κέρκυρα δεν μπόρεσε να επαναλάβει την εμφάνιση που είχε πραγματοποιήσει στην Β’ φάση του πρωταθλήματος όταν είχε αποσπάσει ισοπαλία από τους Χιώτες μέσα στην έδρα τους.

ΠΕΚΕΒ – ΝΟΚ    17 – 8 (5-2, 2-4, 6-0, 4-2)

Αποβολές: 6 υπέρ, 10 κατά

Πέναλτι: 5 υπέρ, 3 κατά

Σκόρερ: 2 γκολ Τσιγώνιας, Καρπέτας, Αγγελής, 1 γκολ Θεοδωρακόπουλος, Βερνάρδος

Μικρός Τελικός   ΝΟΚ – ΑΕΚ 2 – 12   (0-4, 1-3, 0-2, 1-3)

Αποβολές: 8 υπέρ, 7 κατά

Πέναλτι: 2 υπέρ, 2 κατά

Σκόρερ: Κουτσιαλής, Χριστόφορος

Πρωταθλήτρια αναδείχτηκε η ομάδα της Τρίαινας Βούλας η οποία επιβλήθηκε του ΠΕΚΕΒ στην διαδικασία των πέναλτι (13 – 12) αφού το παιχνίδι στην κανονική διάρκεια είχε λήξει ισόπαλο (9 – 9).

Η τελική κατάταξη:

1. Τρίαινα Βούλας

  1. ΠΕΚΕΒ
  2. ΑΕΚ
  3. ΝΟΚ
  4. ΡΟΗ
  5. ΝΑΟ ΚΕΡΚΥΡΑΣ
  6. ΝΗΡΕΑΣ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ
  7. ΕΠΕΙΟΣ ΗΛΙΔΑΣ

“Ιστορική στιγμή για το καλαματιανό πόλο”, χαρακτήρισε την άνοδο στην Α2 ο προπονητής της ομάδας Στάθης Μπακολιάς “που αν αξιοποιηθεί κατάλληλα θα δώσει κίνητρο για παραπέρα ανάπτυξη του αθλήματος και γενικά του υγρού στίβου στην πόλη μας. Όλα τα παιδιά αξίζουν πολλά συγχαρητήρια για την προσπάθεια που κατέβαλλαν ώστε η ομάδα να πετύχει το στόχο της. Σημαντική βοήθεια στην εφετινή μας πορεία είχαμε και από τον συνεργάτη μας Χριστόφορο Κουνάδη που μπορεί για προσωπικούς λόγους να μην μας βοήθησε ως παίκτης όπως είχαμε συνηθίσει τα τελευταία χρόνια, αλλά η βοήθειά του στην προετοιμασία των παιδιών που προπονούνται στην Αθήνα ήταν σημαντική και τον ευχαριστούμε ιδιαίτερα. Επίσης θα ήθελα να ευχαριστήσω την έφορο Λυδία Εξηνταβελώνη που ήταν συνεχώς δίπλα στην ομάδα καθώς και τους φίλους που μας βοήθησαν ο καθένας με τον τρόπο του και ευελπιστούμε ότι θα τους έχουμε δίπλα μας και στην νέα προσπάθεια που θα ξεκινήσουμε. Τέλος θα ήθελα να καλέσω όλους όσους έχουν φορέσει το σκουφάκι του Ναυτικού Ομίλου Καλαμάτας να έρθουν δίπλα στην ομάδα γιατί η βοήθειά τους είναι πολύτιμη”.

Οι παίκτες που συνέβαλαν στην εφετινή πορεία της ομάδας είναι: Μακρής Μιχάλης, Θεοδωρακόπουλος Στέλιος, Βερνάρδος Σταύρος, Γκούμας Γιώργος, Κουτσιαλής Αριστοτέλης, Τσιγώνιας – Ανδρίτσος Γιώργος, Άγγος Ιορδάνης, Μουστάκας – Μαλάρντ Φίλιπ- Σωτήρης, Παναγιώταρος Νίκος, Καρπέτας Κώστας, Τζούβελης Κώστας, Αγγελής Σπύρος, Αποστολάκος Γιάννης, Τραγγανίδας Βασίλης, Κοσιφολόγος Θανάσης, Μπίρης Κώστας, Μέγγος Παναγιώτης ενώ ιδιαίτερα σημαντική εμπειρία ήταν η συμμετοχή στην τελική φάση τριών παιδιών από τις ακαδημίες του ομίλου που αγωνίζονται στην κατηγορία παίδων του Χριστόφορου Παναγιώτη, Ρούσση Παναγιώτη και Περδικέα Παναγιώτη.

Οι προπονήσεις θα συνεχιστούν για όλα τα τμήματα υδατοσφαίρισης μέχρι τέλος Ιουλίου στο κολυμβητήριο. Για τον Αύγουστο θα πραγματοποιηθούν προπονήσεις μπροστά από τις εγκαταστάσεις του ομίλου στην παραλία. Το πλήρες πρόγραμμα θα ανακοινωθεί σύντομα, καταλήγει η ανακοίνωση του ΝΟΚ .

 

ΝΟΚ – Μπακολιάς για την άνοδο στην Α2: “Ιστορική στιγμή για το καλαματιανό πόλο”
To Top