Το δικό μου Σχολείο

Τo Nηπιαγωγείο των Εκπ. Μπουγά στο Ιστoρικό & Λαογραφικό Μουσείο

Τα παιδιά του Νηπιαγωγείου των Εκπαιδευτηρίων Μπουγά στα πλαίσια του προγράμματός τους για την ενδυμασία και την παράδοση, μετά την Ι.Μ. Αγ. Κωνσταντίνου και Ελένης όπου παρατήρησαν από κοντά τους αργαλειούς, επισκέφθηκαν το Ιστορικό και Λαογραφικό μουσείο Καλαμάτας.
Στο μουσείο επισκέφθηκαν δύο τμήματα: την έκθεση με τα παραδοσιακά εργαλεία υφαντικής τέχνης, όπου παρατήρησαν όλα εκείνα τα εργαλεία που χρησιμοποιούσαν για να γίνει το μαλλί κλωστή και έπειτα ύφασμα (ρόκα, αδράχτι, ανέμη, αργαλειός κ.α.) αλλά και την έκθεση ενδυματολογικών στοιχείων παλαιότερης εποχής, όπου παρατήρησαν γυναικείες φορεσιές με ποικίλα υφάσματα και σχέδια (φόρεμα Αμαλίας, κοντογούνια, ομπρελίνα, χρυσοκέντητα πασουμάκια κ.α.).
Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης και υλοποιώντας πρόγραμμα μουσειακής εκπαίδευσης, τα παιδιά αφού είχαν προετοιμαστεί κατάλληλα από πριν, πραγματοποίησαν και εκεί δραστηριότητες, τις οποίες συνέχισαν επιστρέφοντας στο σχολείο.
Πριν φύγουν, βέβαια, αποτύπωσαν τις εντυπώσεις τους στο βιβλίο επισκεπτών μαζί με την υπόσχεση πως θα επιστρέψουν προκειμένου να εξερευνήσουν άλλο τμήμα του μουσείου.

Τo Nηπιαγωγείο των Εκπ. Μπουγά στο Ιστoρικό & Λαογραφικό Μουσείο
To Top