Το δικό μου Σχολείο

Νηπιαγωγείο και Δημοτικό Λεϊκων: Ημερίδα ανοιχτή στο κοινό τη Δευτέρα 4 Ιουνίου

Το Δημοτικό Σχολείο και το Νηπιαγωγείο Λεΐκων θα πραγματοποιήσουν ημερίδα με τίτλο “και ζήσαμε εμείς καλά και όλοι μαζί καλύτερα”, τη Δευτέρα 4 Ιουνίου, από τις 7 έως τις 9 το βράδυ, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημοτικού Σχολείου.

Όπως μας πληροφορούν οι εκπαιδευτικοί του Νηπιαγωγείου Λεϊκων, η ημερίδα αποτελεί επιστέγασμα του προγράμματος σχολικών δραστηριοτήτων «φροντίζω τον εαυτό μου, φροντίζω το περιβάλλον» που υλοποιήθηκε τη σχολική χρονιά 2017-18 στο Νηπιαγωγείο Λεΐκων στοχεύοντας σε δράσεις που προωθούν τις αξίες ενός δημοκρατικού σχολείου, όπως σεβασμός, ισότητα, αξιοπρέπεια, αποδοχή και προάγουν την τέχνη να ζει κανείς ειρηνικά με τον εαυτό του, τους άλλους και το περιβάλλον του.
Στην ημερίδα θα συμμετάσχουν ειδικοί επιστήμονες και λειτουργοί με τους οποίους το Νηπιαγωγείο συνεργάστηκε στη διάρκεια του προγράμματος καθώς και θα παρουσιαστούν δράσεις και καλές πρακτικές του Νηπιαγωγείου και του Δημοτικού Σχολείου Λεΐκων .
Πληροφορίες, χρήσιμο υλικό καθώς και πρακτικά της ημερίδας θα είναι διαθέσιμα στη διεύθυνση:
http://nip-leikon.mes.sch.gr/imerida18/

Δημοτικό Λεϊκων: “Στόχος η διαμόρφωση ενός σχολείου ανοιχτού στην κοινωνία και τα προβλήματά της”

Όπως επισημαίνει ο Διευθυντής του Σχολείου Σταματόπουλος Δημήτρης, σκοπός της ημερίδας είναι να αναδείξει το ζήτημα της ευαισθητοποίησης και προσέγγισης της τοπικής κοινωνίας μέσα από τις δράσεις της Εκπαίδευσης για περιβαλλοντικά προβλήματα και για αυτό πολλές φορές είναι απαραίτητη η από κοινού διοργάνωση επιμορφωτικών σεμιναρίων και ημερίδων και η ανάπτυξη διαλόγου και για άλλα τοπικά προβλήματα. Στόχος μας η διαμόρφωση ενός σχολείου ανοιχτού στην κοινωνία και τα προβλήματα της, με τη δημιουργία μιας κατάλληλης σχέσης που θα μπορούν οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές να συνεργάζονται εύκολα με τους τοπικούς φορείς.
Η ημερίδα αφορά την εκπαίδευση για την αειφορία και τη βιωσιμότητα μέσα από τα προγράμματα και τις δράσεις των δυο σχολικών μονάδων. Όλα αυτά σε συνεργασία με την τοπική κοινωνία και τη συμμετοχή του πολιτιστικού συλλόγου και διακεκριμένων ομιλητών.

Νηπιαγωγείο και Δημοτικό Λεϊκων: Ημερίδα ανοιχτή στο κοινό τη Δευτέρα 4 Ιουνίου
To Top