Το δικό μου Σχολείο

Νηπιαγωγείο – Δημοτικό Γαργαλιάνων: Δημιουργία θεατρικής ομάδας και βιβλιοθήκης!

Δύο Θεατρικές ομάδες πρόκειται να δημιουργηθούν από τον Σύλλογο γονέων του πρώτου νηπιαγωγείου και του δεύτερου δημοτικού σχολείου Γαργαλιάνων.

Η πρώτη θα είναι θεατρική ομάδα των γονέων και η δεύτερη θεατρική ομάδα των μαθητών ή κσι μικτή, με υπεύθυνες εκπαιδευτικούς να είναι η Γαρυφαλλιά Τεριζάκη και η Δήμητρα Οικονόμου.
Όποιος επιθυμεί να συμμετάσχει μπορεί να απευθυνθεί στις δασκάλες ή στους συλλόγους γονέων.
Στη θεατρική ομάδα μπορούν να συμμετάσχουν και να βοηθήσουν με διάφορους τρόπους όλοι, αφού οι ομάδες χρειάζονται ηθοποιούς, μακιγιέρ, μουσικούς, χορευτές, ταξιθέτες, κομμωτές, υπεύθυνους φουαγέ, σκηνογράφους, μοδίστρες, γραμματείες, γραφίστες, τραγουδιστές, ταμίες, και φυσικά θεατές!
Η δραστηριότητα θα γίνεται κάθε Σάββατο στην αίθουσα εκδηλώσεων.
Δημιουργείται και δανειστική βιβλιοθήκη

Επίσης θα δημιουργηθεί και βιβλιοθήκη στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολικού συγκροτήματος, όπου μετατρέπεται σε βιβλιοθήκη και θα είναι ένας χώρος όπου θα βρίσκονται οι μικροί και μεγάλοι και θα λειτουργεί τμήμα δανειστικής βιβλιοθήκης για όλο το συγκρότημα, όπου κάθε μέλος της σχολικής κοινότητας μπορεί να δανείζεται βιβλία, να ακούει μουσική, να βλέπει ταινίες, να ακούει παραμύθια, να χορεύει, να ζωγραφίζει ή και να παίζει επιτραπέζια!
Όποιος επιθυμεί να γίνει βιβλιοθηκονόμος ή δωρητής βιβλίων και υλικού μπορεί να συμμετάσχει στην βιβλιοθήκη των σχολείων Γαργαλιάνων.

Στην όμορφη ανακοίνωσή τους οι γονείς των δυο σχολείων αναφέρουν

“Αν, στην αρχή, μια ιδέα δεν φαίνεται τρελή, τότε δεν υπάρχει καμιά ελπίδα γι’ αυτήν.” έλεγε ο Αινστάιν.
Η δική μας ιδέα ήταν αρκετά τρελή, όμως, για να έχει πολλές ελπίδες να γίνει και πράξη! Τη “δουλεύουμε” τα τελευταία τρία χρόνια στο μυαλό μας με κάποιους φίλους γονείς. Φέτος που είμαστε ακόμα περισσότεροι οι “τρελοί” θα προσπαθήσουμε να την υλοποιήσουμε!
Φαντάζεστε πόσο μαγικό θα ήταν να έρχονταν τα παιδιά στο σχολείο και τα Σάββατα, μόνο για να ΠΑΙΖΟΥΝ επιτραπέζια, σκάκι και άλλα, να διαβάζουν εξωσχολικά, να βλέπουν ταινίες, να μπουν σε μια θεατρική ομάδα ή απλώς να συναντιούνται με τους φίλους τους και να αλληλεπιδρούν; Εντός σχολείου, εκτός σχολικού ωραρίου!
Φαντάζεστε πόσο όμορφο θα ήταν να έχουν και οι γονείς έναν χώρο για να συναντιούνται; Να έχουν τη δυνατότητα να γίνουν μέλη μιας θεατρικής ομάδας γονέων -ή και άλλων ομάδων που ενδεχομένως θα δημιουργηθούν στο μέλλον- και να βοηθά ο καθένας όπως μπορεί;
Με χαρά σας καλώ να ρθείτε κι εσείς στην ομάδα των “τρελών”! Είτε είστε μαθητές, γονείς του συγκροτήματος, είτε … απόφοιτοι γονείς και μαθητές ή φίλοι μας είστε καλοδεχούμενοι! Και εσείς και οι ιδέες σας Φιλοδοξούμε να δημιουργήσουμε έναν χώρο πολιτισμού στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολικού μας συγκροτήματος και σας χρειαζόμαστε όλους
Κάθε βοήθεια δεκτή! Τα βιβλία, βέβαια, είναι η μεγάλη μας ανάγκη. Οπότε, αν έχετε βιβλία που δεν θέλετε με μεγάλη μας χαρά θα τα δεχτούμε και θα γραφτεί το όνομά σας στο … Μεγάλο Βιβλίο των Βιβλιοδωρητών!
Βιβλία διαφόρων ειδών βέβαια. Οχι μόνο “παιδικά” αλλά και ενηλίκων αφού η βιβλιοθήκη μας θα απευθύνεται σε μικρούς και μεγάλους.
Μπείτε κι εσείς στην ομάδα”

Νηπιαγωγείο – Δημοτικό Γαργαλιάνων: Δημιουργία θεατρικής ομάδας και βιβλιοθήκης!
To Top