Το δικό μου Σχολείο

Νηπιαγωγείο Αρφαρών: Πρώτο βραβείο στον διεθνή οπτικοακουστικό διαγωνισμό της ΕΡΤ

Η ΔΗΜΟΣΙΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΒΡΑΒΕΥΣΕ ΣΗΜΕΡΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΠΟΥ ΠΗΡΑΝ ΜΕΡΟΣ ΣΤΟΝ 1ο ΔΙΕΘΝΗ ΟΠΤΙΚΟΑΚΟΥΣΤΙΚΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΠΡΩΤΟ ΒΡΑΒΕΙΟ ΠΗΡΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΤΩΝ ΝΗΠΙΩΝ ΑΠΟ ΤΑ ΑΡΦΑΡΑ

Το αρχείο της ΕΡΤ που αναφέρεται στην επανάσταση του 1821 αξιοποιείται στη σχολική τάξη του Νηπιαγωγείου Αρφαρων. Οι μικροί μαθητές “φέρνουν τους ήρωες στα μέτρα τους”. Σε ρόλο πολεμιστών του 1821 παρουσιάζουν την καθημερινή ζωή και τον αγώνα για την απελευθέρωση. Αποχαιρετούν αποδίδοντας στη νοηματική γλώσσα το δημοτικό τραγούδι “Φεγγαρακι μου λαμπρό”.

Νηπιαγωγείο Αρφαρών Μεσσηνίας

Σχολείο: Νηπιαγωγείο Αρφαρών Μεσσηνίας
Εκπαιδευτική βαθμίδα: Πρωτοβάθμια, Νηπιαγωγείο
Τίτλος: Στα ίδια μέρη μια φορά
Θεματική: Επέτειοι – 25η Μαρτίου
Έτος: 2018-2019
Διάρκεια: 5΄28΄΄
Περιγραφή: Οι μαθητές σε ρόλο πολεμιστών του 1821 μιλούν για τον Αγώνα και την Απελευθέρωση, και αποχαιρετούν ερμηνεύοντας στη νοηματική γλώσσα το δημοτικό τραγούδι «Φεγγαράκι μου λαμπρό».

Για την συγκεκριμένη εργασία συνμεργάστηκαν οι: Γεωργία Τζήλου Διευθύντρια Νηπιαγωγείου Αρφαρών, Κονδυλία Μακρή Νηπιαγωγός, Μαρία Δουλκερίδου Νηπιαγωγός -Δασκάλα Νοηματικής, Φωτεινή Μπρεγιάννη νηπιαγωγος, Ελευθερία Κοτσωνή Δασκάλα κι ο Σωκράτης Κλαμπατσέας Αρχιτέκτονας.

Η Εκπαιδευτική Ραδιοτηλεόραση του υπουργείου Παιδείας & Θρησκευμάτων σε συνεργασία με το Αρχείο της Ε.Ρ.Τ. διοργάνωσαν τον Μαθητικό Διαγωνισμό Οπτικοακουστικής Δημιουργίας «Τα σχολεία εκπέμπουν στην ΕΡΤ» για τους/τις μαθητές/μαθήτριες όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων της Ελλάδας και της Ομογένειας, δημόσιων και ιδιωτικών.
Σκοπός του διαγωνισμού είναι η αξιοποίηση και χρήση των οπτικοακουστικών τεκμηρίων του Αρχείου της ΕΡΤ στη δημιουργία μαθητικών ταινιών ώστε να αναδειχθεί η οπτικοακουστική μας κληρονομιά με τη ματιά των νεότερων γενεών.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

«Τα σχολεία εκπέμπουν στην ΕΡΤ»- Βράβευση μαθητών (video)

Αρχική

Νηπιαγωγείο Αρφαρών: Πρώτο βραβείο στον διεθνή οπτικοακουστικό διαγωνισμό της ΕΡΤ
To Top