Βιβλίο

Νίκος Καββαδίας – Ο αρμενιστής ποιητής, του Μιχάλη Γελασάκη, το Σάββατο στο Α49

Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Καλαμάτας, ο ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΑΝΤΙΛΟΓΟΣ και οι Εκδόσεις Άγρα σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου Νίκος Καββαδίας – Ο αρμενιστής ποιητής του δημοσιογράφου, στιχουργού και ραδιοφωνικού παραγωγού Μιχάλη Γελασάκη το Σάββατο 9 Νοεμβρίου 2019 στις 7 μ.μ. , στον χώρο τέχνης Α49 (Αναγνωσταρά 49, Καλαμάτα).

Με τον Μιχάλη Γελασάκη, επιμελητή του τόμου και δημοσιογράφο, θα συνομιλήσει ο ερευνητής της λογοτεχνίας Γιώργος Ζεβελάκης.
Τη συζήτηση θα συντονίσει το μέλος του Πολιτιστικού Αντίλογου Μιχάλης Δημητρακόπουλος.
Θα προβληθεί σπάνιο οπτικοακουστικό υλικό.

ΝΕΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ για τον Νίκο Καββαδία έρχονται στην επιφάνεια σαραντατέσσερα χρόνια μετά τον θάνατό του.

Ο Μιχάλης Γελασάκης

“Νίκος Καββαδίας – Ο αρμενιστής ποιητής”. Ένα βιβλίο για τον αγαπημένο Έλληνα ποιητή Νίκο Καββαδία, που παρουσιάζει ένα άλλο, δικό του πρόσωπο, πιο ανθρώπινο και λιγότερο γνωστό στο ευρύ κοινό, ακόμη και στους λάτρεις της ποίησής του. Μια ολοκληρωμένη και πολύ ενδιαφέρουσα έκδοση, αποτέλεσμα της 10ετούς έρευνας του Μιχάλη Γελασάκη, που φέρνει στο φως άγνωστες πτυχές του Καββαδία και που έρχεται να προσθέσει σημαντικά πράγματα στο τεράστιο, ποικιλόμορφο και ταξιδιάρικο “καββαδιακό σύμπαν”.
Ύστερα από πολύχρονη έρευνα του δημοσιογράφου και μελετητή Μιχάλη Γελασάκη, παρουσιάζεται ένας τόμος με ανέκδοτο και αθησαύριστο έργο, άγνωστες συνεντεύξεις του ποιητή, τον ναυτικό του φάκελο, τα καράβια που ταξίδεψε, ανέκδοτη αλληλογραφία, σπάνιες μαρτυρίες, χειρόγραφα και αρχειακά έγγραφα, αδημοσίευτες φωτογραφίες, τη σχέση του με τον Γιώργο Σεφέρη και άλλα ευρήματα με επεξηγηματικά κείμενα.
Η έκδοση αυτή επαναπροσδιορίζει την ανάγνωση και τη μελέτη γύρω από τον «Ιδανικό κι ανάξιο εραστή, των μακρυσμένων ταξιδιών και των γαλάζιων πόντων», ο οποίος παραμένει ένας από τους δημοφιλέστερους και πιο διαβασμένους Έλληνες ποιητές.
Ο μυστηριώδης ανθρωπογεωγραφικός κόσμος του Κόλια, όπως τον έλεγαν οι φίλοι, γίνεται ακόμα πιο συναρπαστικός, με σταθερό φόντο τις ατελείωτες ώρες μοναξιάς «στην πλάτη της θαλάσσης», όπου μόνη συντροφιά ήταν ο ήχος των μορσικών σημάτων. (Από την έκδοση)

Είσοδος ελεύθερη

Με τη συνεργασία του βιβλιοπωλείου ΒΙΒΛΙΟΠΟΛΙΣ, Δήμητρα Δημοπούλου

To Top