ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νέα Πελοπόννησος: “Ο Νίκας προχωρά σε αποφάσεις που πάσχουν νομιμότητας-Θα νιώθει καθημερινά την πολιτική μας ανάσα!”

“Προχωρά σε αποφάσεις που πάσχουν νομιμότητας”, δήλωσε σήμερα η περιφερειακή σύμβουλος και υπεύθυνη επικοινωνίας της παράταξης Τατούλη “Νέα Πελοπόννησος”, Ντίνα Νικολάκου με αφορμή τα όσα διαδραματίζονται στην Περιφέρεια Πελοποννήσου και τις αποφάσεις του περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα για το υπαλληλικό προσωπικό της Περιφέρειας. “Μπορεί να νομίζει ότι κάνει ότι θέλει, δεν μπορεί όμως”, είπε χαρακτηριστικά η Ντίνα Νικολάκου, συμπληρώνοντας ότι ο έλεγχος θα είναι καθημερινός στον Παναγιώτη Νίκα. “Θα νιώθει την πολιτική μας ανάσα”, συμπλήρωσε. “Δεν μας απάντησε πως τοποθέτησε μια ψυχολόγο ως διευθύντρια στο Τμήμα Τουρισμού, όταν ο οργανισμός δεν το επιτρέπει,και δεν επιτρέπεται να τοποθετηθεί ψυχολόγος σύμφωνα με το οργανόγραμμα”.
“Εμείς είμαστε εδώ για να ελέγχουμε τον κ.Νίκα. Ο έλεγχος θα είναι συνεχής και καθημερινός. Θα νιώθει την πολιτική μας ανάσα. Αυτός είναι ο ρόλος μας. Εκεί  μας έταξαν οι πολίτες.”

 

ΤΕΛΕΙΩΣΕ Η ΑΝΟΧΗ! ΤΕΛΕΙΩΣΤΕ ΜΕ ΤΑ ΠΟΡΙΣΜΑΤΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΠΕΙΤΕ ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΑ!”

Αναφορικά με το φραστικό επεισόδιο στο Περιφερειακό Συμβούλιο, η Ντίνα Νικολάκου δήλωσε πως η ανοχή τελείωσε, πως έχουν ήδη περάσει 5 μήνες και πως πλέον είναι καιρός η περιφερειακή αρχή να παράξει έργο. “Είμαστε εδώ για να ελεγξουμε εμείς εσάς και όχι εσείς εμάς. Τελειώστε με τα πορίσματά σας και πείτε ονοματεπώνυμα! Ποιος έκανε τι”, δήλωσε η Ντίνα Νικολάκου, ενώ χαρακτήρισε “τοξικό” το όλο θέμα που δεν βοηθά στη λειτουργία του Περιφερειακού Συμβουλίου.

THINK TANK ΑΠΟ ΤΗ “ΝΕΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ”: “Θα κεφαλαιοποιήσουμε την εμπειρία μας”

Στα σχέδια του Πέτρου Τατούλη και της Νέας Πελοποννήσου αναφέρθηκε η Ντίνα Νικολάκου, δηλώνοντας ότι ετοιμάζεται ένα think tank, μια πλατφόρμα , με ένα συγκεκριμένο καταστατικό, όπου ο κάθε πολίτης θα έχει το δικό του ρόλο και θα διατυπώνει τις απόψεις του για την Πελοπόννησο αλλά και για όλη την Ελλάδα.

“Είμαστε σχεδόν έτοιμοι, θα παλέψουμε, θα αγωνιστούμε, θα κεφαλαιοποιήσουμε την εμπειρία μας, θα αποφύγουμε τα λάθη μας… Η “Νέα Πελοπόννησος” θα είναι μια νέα ευκαιρία, θα δώσει μια νέα ελπίδα, για ένα νέο όραμα, για να μπορέσουμε να δημιουργήσουμε νέες προϋποθέσεις για τις γενιές που έρχονται”.

ΓΙΑ ΧΑΜΗΛΗ ΤΙΜΗ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟΥ: “ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΝΙΠΤΕΙ ΤΑΣ ΧΕΙΡΑΣ ΤΗΣ Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΡΧΗ ΩΣ ΠΟΝΤΙΟΣ ΠΙΛΑΤΟΣ”

Η Ντίνα Νικολάκου αναφέρθηκε σε θέματα που έφερε χθες στο περιφερειακό συμβούλιο εκτός ημερησίας η Νέα Πελοπόννησος αλλά δεν συζητήθηκαν. Όπως το ενδεχόμενο φιλοξενίας μεταναστών στη ΒΙ.ΠΕ.Καλαμάτας, θέμα για το οποίο δεν έχουν καμία ενημέρωση, αλλά και η πολύ χαμηλή τιμή του ελαιολάδου σε συνδυασμό με την πληροφορία για εταιρείες ξένων συμφερόντων που έχουν προσεγγίσει περιοχές, όπως η Ερμιονίδα, προκειμένου να αγοράσουν τεράστιες εκτάσεις με ελαιόδεντρα και να πουλήσουν στη συνέχει αυτοί την παραγωγή μας. “Είμαστε σε κόκκινο συναγερμό”, δήλωσε χαρακτηριστικά,  “Είναι θέμα της Κυβέρνησης αλλά δεν μπορεί να νίπτει τας χείρας της η Περιφερειακή αρχή, ως Πόντιος Πιλάτος”

Μομφή και συκοφαντία” η αναφορά Νίκα για “διασπάθιση δημοσίου χρήματος”-“Δεν θα το αφήσει το θέμα ο Τατούλης”

Τον Περιφερειάρχη κάλεσε η Ντίνα Νικολάκου να δώσει στη δημοσιότητα τα στοιχεία και τα ονόματα για όσα ισχυρίζεται περί διασπάθισης δημοσίου χρήματος από την προηγούμενη περιφερειακή αρχή Τατούλη, με αφορμή τις αμοιβές δικηγόρων για υποθέσεις της Περιφέρειας. Αλλιώς αυτό αποτελεί μομφή και συκοφαντία και ο Πέτρος Τατούλης δεν θα το αφήσει αυτό έτσι”, δήλωσε χαρακτηριστικά η Ντίνα Νικολάκου.

ΝΕΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ: ΤΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Στην κοινή συνέντευξη Τύπου με την περιφερειακή σύμβουλο και υπεύθυνη για την ΠΕ Μεσσηνίας, Αντωνία Μπούζα,  ανακοινώθηκε ότι καθιερώνεται πλέον τακτική ενημέρωση μετά από κάθε περιφερειακό συμβούλιο ώστε να ενημερώνονται οι πολίτες, ενώ ο Πέτρος Τατούλης ξεκινά μηνιαίες επισκέψεις σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες της Πελοποννήσου, με συχνότητα κάθε 45 μέρες.

Γραμμή Κόρινθος-Ναύπλιο: ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΕΠΙΔΟΤΟΥΜΕΝΟΥ ΤΡΕΝΟΥ-ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΥ ΤΡΕΝΟΥ ΠΟΥ ΘΑ ΦΤΑΝΕΙ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑ

Για την ανακοίνωση εκ μέρους της Περιφέρειας για γραμμή Κόρινθος-Ναύπλιο με intercity η Ντίνα Νικολάκου δήλωσε ότι “τίποτε δεν πρόκεται να γίνει”, και αυτό γιατί όπως είπε δεν έχει εξασφαλιστεί η βιωσιμότητα της γραμμής. Επιπλέον, υπογράμμισε ότι η  Νεα Πελοπόννησος είναι αντίθετη στη λογική του επιδοτούμενου τρένου, καθώς δοκιμάστηκε στο παρελθόν και απέτυχε, με εκατοντάδες εκατομμύρια χρέος. “Αλίμονο, αν αρχίσουμε πάλι να επιδοτούμε γραμμές που δεν είναι βιώσιμες!” Αντιθέτως,  η Νέα Πελοπόννησος είναι υπέρμαχος του Τουριστικού Τρένου στην Πελοπόννησο, που θα φτάνει μέχρι και τη Μεσσηνία.

ΤΟ “ΜΥTHICAL PELOPONNESE” ΕΙΝΑΙ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΕΣΠΑ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΟ ΑΛΛΑΞΕΙ

Όπως διευκρίνισε η Ντίνα Νικολάκου κανείς δεν μπορεί να αλλάξει το brand “ΜΥΤΗICAL PELOPONNESE”, καθώς είναι έργο του ΕΣΠΑ, μέχρι να ολοκληρωθεί η περίοδος του ΕΣΠΑ. “Τα brand  δεν μπορούν να αλλάζουν ανάλογα με το τι θέλει ο κάθε περιφερειάρχης, ο οποίος μπορεί να μην έχει και καμία σχέση με το αντικείμενο όπως ο κ.Νίκας”

TO COLPO GROSO TOY NIKA ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

Για colpo groso εκ μέρους του Νίκα προκειμένου να παραπλανήσει τους πολίτες έκανε λόγο η Ντίνα Νικολάκου υποστηρίζοντας ότι ο Περιφερειάρχης διατείνει ότι στα πολιτικά θέματα διαφωνούμε αλλά στα θέματα της διαχείρισης συμφωνούμε, προκειμένου να εξασφαλίσει “δεκανίκια” από την αντιπολίτευση. “Αν συμφωνεί ο κ. Δέδες, που προλόγισε τον Τσίπρα στην Καλαμάτα- με τον Νίκα στη διαχείριση είναι ένα μείζον πολιτικό θέμα”. 

Ως “προσωπικό στοίχημα” του Μητσοτάκη, χαρακτήρισε τον περιφερειάρχη η Ντίνα Νικολάκου, λέγοντας ότι είναι “ο πιο κομματικός περιφερειάρχης στη χώρα”. Τέλος έκανε λόγο για αποκλεισμούς από τον Νίκα της Νέας Πελοποννήσου από τα Όργανα. “Λείπουμε από το ΣΝΟ,που εκ του νόμου συμμετέχει η μείζονα μειοψηφία. Αυτά τα πολιτικά παιχνίδια μπορεί να έπιαναν σε άπειρους πολιτικούς, σε νεοσσούς, εμείς όμως είμαστε έμπειροι. Εδώ, στο αμόνι της πολιτικής ευθύνης θα δοκιμαστούμε όλοι”.

 

To Top