ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νίκας για Λιμάνι: “20 χρόνια μιλάμε γενικά-Πρέπει να σπάσουμε αυγά!”

“Το λιμάνι πρέπει να αποκτήσει ζωή”, δήλωσε ο δήμαρχος Παναγιώτης Νίκας κατά τη διάρκεια του δημοτικού συμβουλίου. Υπογράμμισε ότι η παρέμβαση που γίνεται στη Ναυαρίνου δεν αφορά μόνο τα 500 μέτρα αλλά εντάσσεται σε έναν ευρύτερο, γενικότερο σχεδιασμό με αιχμή του δόρατος το λιμάνι της πόλης. “Προφανώς και υπάρχει σχέδιο για το Λιμάνι”, δήλωσε ο δήμαρχος και επανέλαβε για ακόμα μια φορά πως πρέπει να αξιοποιηθεί το λιμάνι με την υποδοχή μεγάλων γιοτ που θα φέρουν έσοδα στην Καλαμάτα. Μάλιστα, όπως δήλωσε ένα mega yacht αποφέρει στην πόλη ετησίως 50.000 ευρώ, συν τις θέσεις εργασίας που θα δημιουργηθούν.

Ο Παναγιώτης Νίκας υπεραμύνθηκε της ανάπλασης της Ναυαρίνου, δηλώνοντας ότι δεν είναι αποσπασματική παρέμβαση, αλλά εντάσσεται σε γενικότερο σχεδιασμό της παραλιακής ζώνης. “Δικαιωματικά πήρε η Καλαμάτα το πρόγραμμα Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης”, δήλωσε ο δήμαρχος, συμπληρώνοντας πως για να γίνει αυτό υπεβλήθη και οικονομική μελέτη που θα αποδείκνυε ότι οι σχεδιασμοί και οι αναπλάσεις αυτές θα αποφέρουν έσοδα στην πόλη, γι’αυτό και εγκρίθηκε το πρόγραμμα για την Καλαμάτα.

Ο δήμαρχος δήλωσε ότι όσον αφορά στο Λιμάνι, για να αλλάξεις κάτι είναι πολύ δύσκολο, “πρέπει να φτύσεις αίμα για να προχωρήσει ένα έργο”, είπε χαρακτηριστικά.

ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ ΤΙΣ ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ ΗΜΕΡΕΣ Ο ΚΟΥΡΟΥΜΠΛΗΣ

Ενώ ανακοίνωσε πως τις προσεχείς ημέρες θα έρθει στην Καλαμάτα ο υπουργός Ναυτιλίας Παναγιώτης Κουρουμπλής- όπως άλλωστε είχε ανακοινώσει και ο ίδιος κατά την τελευταία συνάντηση που είχε στο Υπουργείο με τον Παναγιώτη Νίκα- προκειμένου να επισκεφτεί το λιμάνι και να τεθούν επί τάπητος τα ζητήματα και οι τρόποι αξιοποίησής του.

ΝΙΚΑΣ: ΓΕΝΙΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑΚΗ ΖΩΝΗ

Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο δήμαρχος στο Δημοτικό Συμβούλιο, η Δημοτική Αρχή Καλαμάτας έχει προγραμματίσει:

– Τη διάνοιξη της οδού Βουλγαροκτόνου, έργο με ώριμη μελέτη

– Την αφαίρεση των στύλων της ΔΕΗ στο βόρειο πεζοδρόμιο της Ναυαρίνου μέχρι το “Φιλοξένια”, παρέμβαση για την οποία τα χρήματα έχουν διασφαλισθεί και η οποία θα εκτελεσθεί μέσα στο 2018

– Την κατασκευή νέων ναυταθλητικών εγκαταστάσεων, η δημιουργία των οποίων έχει ήδη ενταχθεί σε Πρόγραμμα και

– Την ανάπλαση πάρκου 5 στρεμμάτων νότια του «Πανελληνίου», μέχρι το καλοκαίρι, αν οι άδειες δοθούν γρήγορα.

Επομένως, όπως δηλώνει η Δημοτική Αρχή Καλαμάτας, μόνο ως αποσπασματική δεν είναι δυνατόν να χαρακτηρισθεί η παρέμβαση επί της οδού Ναυαρίνου.

Σε δεύτερη φάση και με την προϋπόθεση της διάνοιξης της οδού Βουλγαροκτόνου, η παρέμβαση ανάπλασης κατά τον ίδιο τρόπο θα φθάσει μέχρι εκεί.

“20 ΧΡΟΝΙΑ ΜΙΛΑΜΕ ΓΕΝΙΚΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΛΑ ΜΕ ΟΛΟΥΣ-ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΣΠΑΣΟΥΜΕ ΑΥΓΑ”

Πρέπει να συζητηθεί ο σχεδιασμός και η αξιοποίηση του Λιμανιού, δήλωσε ο δήμαρχος “αν δεν θέλουμε να έχουμε τις ψαρόβαρκες στο λιμάνι με τα δίχτυα να έχουν γεμίσει τσουκνίδες”, όπως είπε χαρακτηριστικά.

“Εκτός αν θέλουμε το λιμάνι μας για τους τουρίστες και τους συνταξιούχους, να κάνουμε βόλτες πέρα-δώθε και να πίνουμε και κανένα καφέ, και αυτό είναι όλο”.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο η αξιοποίηση του Λιμανιού της Καλαμάτας πρέπει να έχει τουριστικό πρόσημο, να αφορά δηλαδή την υποδοχή μεγάλων γιοτ και κρουαζιερόπλοιων, προκειμένου η πόλη να έχει έσοδα.
Μάλιστα, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο μελλοντικής πεζοδρόμησης της Ναυαρίνου ή ενός κομματιού της για τον Αύγουστο ή τα Σαββατοκύριακα.

Μ.Π.

To Top