ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Nίκας: “Θα καλυτερεύσουν τα οικονομικά κάποιων υπαλλήλων, θα χειροτερέψουν των δημοτών”

ΠΩΣ ΣΧΟΛΙΑΖΕΙ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΤΟ ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΤΑ ΠΟΥ ΚΑΤΑΤΕΘΗΚΕ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ

Αυξάνεται το κόστος λειτουργίας των ΟΤΑ, σύμφωνα με τη Δημοτική Αρχή Καλαμάτας, λόγω των επιδομάτων, των αυξήσεων μισθών και των ευνοϊκών ρυθμίσεων για τους εργαζόμενους στους ΟΤΑ, που προβλέπει το νομοσχέδιο που κατέθεσε η Κυβέρνηση στη Βουλή.
Σύμφωνα με το δήμαρχο Καλαμάτας, Παναγιώτη Νίκα, η μισθολογική βελτίωση των δημοτικών υπαλλήλων χωρίς την αντίστοιχη πρόβλεψη στον δημοτικό προϋπολογισμό και ενίσχυση απο το Κράτος, θα οδηγήσει τους δήμους-προκειμένου να ανταποκριθούν- να αυξήσουν τα δημοτικά τέλη με συνέπεια να επιβαρυνθούν οι δημότες.

Αναλυτικά στην ανακοίνωση του Δήμου Καλαμάτας αναφέρεται:

“Η Κυβέρνηση, με νομοσχέδιο το οποίο κατατέθηκε στη Βουλή και αφορά σε θέματα των ΟΤΑ, προβλέπει κάθε είδους επιδόματα, υπερωρίες, αυξήσεις μισθών και ευνοϊκές ρυθμίσεις για τους εργαζομένους στους Δήμους, με επιβάρυνση των δημοτικών προϋπολογισμών και χωρίς καμία ενίσχυση από το Κράτος και τον προϋπολογισμό του.

Ο Δήμαρχος Καλαμάτας, με δήλωσή του σε σχέση με το κατατεθέν νομοσχέδιο, τόνισε πως χωρίς μεταβίβαση πόρων από τον κρατικό προϋπολογισμό, οι Δήμοι οδηγούνται σε αύξηση της τοπικής φορολογίας (τέλη κ.λπ.), ώστε να μπορέσουν να ανταποκριθούν στα προβλεπόμενα από το νομοσχέδιο.

Δηλαδή, θα καλυτερεύσουν ίσως τα οικονομικά κάποιων υπαλλήλων, θα χειροτερεύσει όμως η κατάσταση για το Δημοτικό Ταμείο και ίσως και για τους πολίτες”.

Nίκας: “Θα καλυτερεύσουν τα οικονομικά κάποιων υπαλλήλων, θα χειροτερέψουν των δημοτών”
To Top