ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νίκας: Ο υπεύθυνος για καθυστερήσεις στις πληρωμές θα πληρώνει στο εξής τους τόκους υπερημερίας

Τον λογαριασμό στον υπεύθυνο για την καθυστέρηση των πληρωμών σε εργολάβους και προμηθευτές θα στέλνει στο εξής η Δημοτική Αρχή Καλαμάτας, προκειμένου να πληρωθούν οι τόκοι υπερημερίας που προέκυψαν από την καθυστέρηση καταβολής των πληρωμών στους προμηθευτές.

Συγκεκριμένα, την επίσπευση των γραφειοκρατικών διαδικασιών, προκειμένου να συμπληρώνονται οι φάκελοι γρήγορα και να πληρώνονται οι προμηθευτές του Δήμου και οι εργολάβοι, ζήτησε σήμερα ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας σε σύσκεψη που είχε με τους διευθυντές του Δήμου. Σε διαφορετική περίπτωση, όπως επισημάνθηκε, αν υπάρχουν καθυστερήσεις και τόκοι υπερημερίας, αυτούς θα τους πληρώνει ο υπεύθυνος για την καθυστέρηση.

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

“Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε υπό την προεδρία του Δημάρχου Καλαμάτας, Παναγιώτη Νίκα, σήμερα Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2018, με Διευθυντές των υπηρεσιών του Δήμου και των Νομικών Προσώπων.
Ο Δήμαρχος ζήτησε τη γρήγορη συμπλήρωση των φακέλων ώστε να πληρώνονται άμεσα οι προμηθευτές και οι εργολάβοι γιατί όπως τόνισε είναι θέμα φερεγγυότητας του Δήμου στην ομαλή λειτουργία της αγοράς.

Σε περίπτωση που υπάρξουν καθυστερήσεις πληρωμής και προκύπτουν τόκοι υπερημερίας θα πληρώνονται από τον υπεύθυνο της καθυστέρησης.

Επίσης δόθηκαν οδηγίες για τις αλλαγές στην τήρηση του μητρώου δεσμεύσεων από 01/01/2019″.

Νίκας: Ο υπεύθυνος για καθυστερήσεις στις πληρωμές θα πληρώνει στο εξής τους τόκους υπερημερίας
To Top