ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νίκας για σκουπίδια: “Κάνουμε μια ηρωική προσπάθεια”

Νίκας: “Θα υπάρξει παρέμβαση για να γίνει πλήρης αποκατάσταση της χωματερής”

Απαντώντας στην ερώτηση του επικεφαλής της Μείζονος Μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας, Μανώλη Μάκαρη για τη διαχείριση των οργανικών απορριμμάτων του Δήμου,( καφέ κάδοι) που θα γίνεται στη Μαραθόλακκα, ο δήμαρχος απάντησε πως δεν έχει γίνει ακόμα διοικητική παράδοση του χώρου και πως θα γίνει παρέμβαση για να αποκατασταθεί πλήρως ο χώρος.

“ΝΑ ΠΗΓΑΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΟΣΟ ΤΟ ΔΥΝΑΤΟΝ ΛΙΓΟΤΕΡΗ ΠΟΣΟΤΗΤΑ”

Για άλλη μια φορά δήλωσε υπέρμαχος της κεντρικής διαχείρισης των σκουπιδιών, καθώς όπως είπε “δεν μπορεί να γίνει τοπική διαχείριση. Όπως επισημάνθηκε από τον ίδιο τον δήμαρχο, ο Δήμος Καλαμάτας θα δώσει μεγάλη έμφαση στην ανακύκλωση των απορριμμάτων, μειώνοντας έτσι την ποσότητα σκουπιδιών που θα πηγαίνει στην κεντρική διαχείριση. Αυτό θα το πετύχει μέσα από διαφημιστική εκστρατεία, ώστε να ενημερωθούν οι πολίτες, αλλά κυρίως μέσα από την εκπαίδευση των μαθητών, των σχολείων που θα γίνουν οι φορείς του μηνύματος της ανακύκλωσης.

“ΚΑΝΟΥΜΕ ΜΙΑ ΗΡΩΪΚΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ”

“Όλη η Πελοπόννησος πετάει τα σκουπίδια της όπου βρει. Έχει πραγματικές χωματερές καμιά 80αριά. Εμείς όλοι εδώ, και εσείς γιατί βοηθάτε, κάνουμε μια ηρωϊκή προσπάθεια.
Είναι προφανές ότι είναι ατελής μια διαδικασία τοπική. Οτιδήποτε κάνουμε θα προσπαθήσουμε να είναι νόμιμο, να προσεγγίζουμε τη νομιμότητα”.

“ΥΠΗΡΞΕ ΕΝΑ MINIMUM ΣΥΝΕΝΝΟΗΣΗΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΓΕΜΙΣΑΜΕ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ”

“Υπήρξε ένα minimum συνεννόησης”, δήλωσε αναφορικά με τη διαχείριση του προβλήματος των απορριμμάτων που είχε ανακύψει το προηγούμενο διάστημα. Υπήρξε ένα minimum συνεννόησης με την τοπική αυτοδιοίκηση, με την Κυβέρνηση, με την Περιφέρεια και δεν γεμίσαμε σκουπίδια!”.

To Top