Τροφή για σκέψη

Νίκας: “Θα φυτευτούν 10.000 δέντρα σε όλη την πόλη”

ΝΙΚΑΣ ΓΙΑ ΛΕΥΚΕΣ: “Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΤΟΥΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΣΥΝΤΟΜΟΣ”

Παραδέχτηκε ο δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας, στο χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας πως οι λεύκες, που πριν λίγο καιρό καρατομήθηκαν, από συνεργεία που έχουν αναλάβει τη διαχείριση του πρασίνου στην πόλη, έχουν σοβαρό πρόβλημα, και “ο θάνατός τους θα είναι πάρα πολύ σύντομος, θα ξεραθούν”. Όπως εξήγησε, έχουν ολοκληρώσει το βιολογικό τους κύκλο και παρουσιάζουν ήδη προβλήματα.
Τις λεύκες της Αρτέμιδος που υπέστησαν ένα “αυστηρό κλάδεμα”, έρχονται πλέον να αντικαταστήσουν τα μικρά πευκάκια που φυτεύτηκαν παραπλεύρως του Νέδοντα, αλλά και σε άλλα σημεία της πόλης.

Ο δήμαρχος Καλαμάτας ουσιαστικά με τις δηλώσεις του αυτές “άδειασε” τον αντιδήμαρχο Γιάννη Αδαμόπουλο, που είχε κάνει λόγο για “πιο αυστηρό κλάδεμα των δέντρων λόγω οικονομικών δεδομένων”, και πως “σε κάποια δέντρα έσπαζαν τα κλαδιά τους και έπρεπε να κλαδευτούν για να γίνει άρση της επικινδυνότητάς τους, επισημαίνοντας ότι μπορεί αισθητικά το αποτέλεσμα “να φαίνεται λίγο κακό”, “το κλάδεμα δεν έχει να κάνει με την υγεία των δέντρων, τα δέντρα είναι μια χαρά”.

Η απλή αλλά ειλικρινής παραδοχή εκ μέρους του δημάρχου Καλαμάτας για το πρόβλημα στα συγκεκριμένα δέντρα άργησε. Θα μπορούσε η εξήγηση αυτή κάλλιστα να έχει δοθεί, όταν έγινε η καρατόμηση των δέντρων που προκάλεσε σοκ και δέος, και αντιδράσεις στους πολίτες της Καλαμάτας, με τη βαναυσότητα που είχαν κλαδευτεί τα δέντρα. Οι ατυχείς δηλώσεις περί “αυστηρού κλαδέματος, λόγω των οικονομικών δεδομένων, γιατί δεν μπορούμε να κλαδεύουμε χιλιάδες δέντρα κάθε χρόνο”, που εξόργισαν ακόμα περισσότερο τους δημότες, θα μπορούσαν να έχουν αποφευχθεί, αν από την αρχή η δημοτική Αρχή εξηγούσε τους πραγματικούς λόγους του κουτσουρέματος των δέντρων, και του σχεδιασμού να αντικατασταθούν από νέα. Θα είχαν αποφευχθεί και οι παρεξηγήσεις και οι αντιδράσεις και οι παρερμηνείες.

Μ.Π.

To Top