ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Νίκας: “Τελευταία χρονιά χρησιμοποιείται το Κάστρο”

Το φαινόμενο του συνωστισμού που παρατηρήθηκε σε κάποιες παραστάσεις στο Κάστρο Καλαμάτας, με την κοσμοσυρροή και τους όρθιους θεατές σχολίασε στο Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας ο δήμαρχος Παναγιώτης Νίκας, κατόπιν ερώτησης της μείζονος Αντιπολίτευσης.

Ο δήμαρχος δήλωσε πως είναι περιττή η αρίθμηση, ενώ φέτος είναι η τελευταία χρονιά που χρησιμοποιείται το κάστρο Καλαμάτας.
Ο δήμαρχος Καλαμάτας εκτιμά πως από του χρόνου θα έχει η πόλη τη δυνατότητα να έχει 2.000 θέσεις με το νέο Ανοιχτό Θέατρο του Νέδοντα.

Πράγματι, όπως παρατηρήθηκε, ο κόσμος συνωστιζόταν σαν τις σαρδέλες και δεν υπήρχε έξοδος διαφυγής, καθώς και τα σκαλιά του θεάτρου ήταν κατειλημμένα. Κατά γενική παραδοχή ο χώρος του Κάστρου Καλαμάτας είναι μικρός για μεγάλες παραστάσεις και θεάματα που συγκεντρώνουν το ενδιαφέρον του κόσμου.
Οι θέσεις είναι περιορισμένες και ο κόσμος είναι τόσο διψασμένος να δει καλές παραστάσεις και εκδηλώσεις οπότε συμβιβάζεται και όρθιος. Ωστόσο αυτό δεν είναι θέαμα που τιμά την πόλη, αλλά θέτει και σε κίνδυνο τους θεατές καθώς εάν συμβεί κάποιο λιποθυμικό επεισόδιο ή οτιδήποτε άλλο θα είναι δύσκολο να προστρέξει κανείς εκεί για να αντιμετωπιστεί ένα τέτοιο περιστατικό.

Η δημοτική Αρχή εκτιμά πως το καλοκαίρι του 2018 θα είναι έτοιμο το Ανοιχτό Θέατρο Νέδοντα, χωρητικότητας 2.000 θέσεων και αυτό θα έρθει να καλύψει το κενό ανοιχτών χώρων εκδηλώσεων, μεγάλου βεληνεκούς, που έχει ανάγκη η πόλη της Καλαμάτας των 70.000 κατοίκων, με τον πληθυσμό της να υπερδιπλασσιάζεται τους θερινούς μήνες.

Να υπενθυμίσουμε ότι πρόσφατα το Ανοιχτό Θέατρο Νέδοντα εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ με χρηματοδότηση σχεδόν 1.000.000 ευρώ.

Μαίρη Περδικέα

To Top