ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Νίκας: “Τα αρχαία μας θα κοιμούνται εκεί-Η επόμενη ή μεθεπόμενη γενιά θα τα φέρει στο φως…”

“ΤΑΦΟΠΛΑΚΑ” ΒΑΖΕΙ Ο ΝΙΚΑΣ ΣΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΩΝ ΤΗΣ ΥΠΑΠΑΝΤΗΣ-ΣΤΙΣ ΚΑΛΕΝΔΕΣ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥΣ

 

Εκ διαμέτρου αντίθετη άποψη, από τον Μητροπολίτη Μεσσηνίας, εκφράζει ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας, υποστηρίζοντας ότι όλη η χώρα είναι ένας αρχαιολογικός χώρος και ίσως κάποια στιγμή η επόμενη ή μεθεπόμενη γενιά να φέρει στο φως και τα αρχαία της Υπαπαντής….Υποστηρίζοντας παράλληλα ότι αυτό είναι δουλειά του Υπουργείου Πολιτισμού, και πως τώρα προέχει η ανάπλαση της πλατείας. Εξήγησε ότι η μελέτη ανάπλασης έχει ήδη εγκριθεί από το ΚΑΣ και έχει εξασφαλισμένη χρηματοδότηση 1,7 εκατομμύρια ευρώ, και πως σε αυτή δεν εντάσσεται η αποκάλυψη και ανάδειξη των αρχαιοτήτων.

Σας παρακαλώ πάρα πολύ! Το έργο πρέπει να γίνει και να ολοκληρωθεί. Αλίμονο αν μπει σε έναν προγραμματισμό του Υπουργείου. Κάποτε θα μπει σε έναν προγραμματισμό. Και θα γίνει αυτό, στην επόμενη γενιά, στη μεθεπόμενη….θα γίνει. Ξέρουμε ότι υπάρχουν αρχαία, όπως υπάρχουν αρχαία σε ολόκληρη την Ελλάδα…Τον προγραμματισμό των ανασκαφών τον κάνει το Υπουργείο Πολιτισμού. Θα τον κάνει κάποτε και για την πλατεία Υπαπαντής”.

Έτσι παρέπεμψε την ανάδειξη των αρχαίων στις ελληνικές καλένδες με την επισήμανση ότι “ τα αρχαία μας ξέρουμε ακριβώς που βρίσκονται. Θα κοιμούνται εκεί και θα έρθει ο κατάλληλος χρόνος για να αναδειχτούν…”

Δηλαδή, ο περιφερειάρχης μας λέει, να προχωρήσουμε τώρα στην ανάπλαση δαπανώντας 1.700.000 ευρώ και μετά από χρόνια να έρθει η επόμενη γενιά και να ξεθάψει τα αρχαία, σπάζοντας την ανάπλαση και φέροντας στο φως…άγνωστο πότε, τις αρχαιότητες. “Ράβε ξήλωνε δηλαδή, δουλειά να μη σου λείπει”, δαπανώντας τελικά μακροπρόθεσμα πολλαπλάσια ποσά για την πλατεία.

Μαίρη Περδικέα

To Top