ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νίκας: “Τα αδέσποτα είναι των επισκεπτών-Έρχονται και μας αφήνουν το σκυλί τους!”

Τα αδέσποτα είναι πανελλήνιο πρόβλημα, δήλωσε ο δήμαρχος Καλαμάτας. “Τα αδέσποτα δεν είναι των Καλαματιανών, γιατί αν ήταν, θα πήγαιναν στα σπίτια τους. Τα αδέσποτα είναι των φιλοξενούμενων. Έρχονται και μας αφήνουν το σκυλί τους. Ούτε τσιπ υπάρχει, ούτε τίποτα”.
Ο δήμαρχος αναφέρθηκε στο χρόνιο πρόβλημα εγκατάλειψης κατοικίδιων ζώων στους δρόμους της πόλης, και τόνισε ότι ο Δήμος Καλαμάτας κάνει ότι μπορεί για να αντιμετωπίσει αυτό το πρόβλημα.

Πάνω από 50.000 ευρώ είναι τα χρήματα που ξοδεύει ετησίως ο Δήμος Καλαμάτας, προκειμένου να φροντίζει τα αδέσποτα. Τα έξοδα περιλαμβάνουν στειρώσεις, περίθαλψη, φαγητό, κτηνίατρος, ενώ ο δήμαρχος σημείωσε ότι “υπάρχει συνεργασία με τους συλλόγους και κάνουμε ότι είναι δυνατόν”.

“Αν δεν αλλάξει όμως η νοοτροπία μας να γλεντάμε το ζώο και στη συνέχεια να το παρατάμε, αφού το βαριόμαστε ή θέλουμε να αλλάξουμε μάρκα, θα υπάρχει αυτή η κατάσταση που αποτελεί ντροπή για την Ελλάδα σε ολόκληρη την Ευρώπη”. Ο δήμαρχος όμως αναφέρθηκε και στην άλλη ακρότητα, όπως χαρακτηριστικά είπε, φέρνοντας ως παράδειγμα τη γυναίκα που πρόσφατα της επιτέθηκαν τα σκυλιά και την άφησαν σχεδόν ανάπηρη, αφού όπως είπε ο δήμαρχος, “δεν μπορεί να περπατήσει και έχασε και τη δουλειά της, και δεν υπήρξε καμία μέριμνα και από κανέναν για αυτό”.

20.000 ΔΕΝΔΡΟΦΥΤΕΥΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ ΤΟ 2018

Εκτεταμένες δενδροφυτεύσεις έχει σχεδιάσει η Δημοτική Αρχή Καλαμάτας για το 2018. Όπως δήλωσε ο δήμαρχος Παναγιώτης Νίκας θα φυτευτούν 20.000 δενδρύλλια, “θα πάρουμε δέντρα μέχρι και από τα Δασαρχεία της Μακεδονίας”, είπε χαρακτηριστικά. “Θα φυτεύσουμε όλο τον Νέδοντα και από τις δύο πλευρές με πεύκα”.
Επίσης δέντρα θα φυτευτούν στα Παλιάμπελα, στο προαύλια σχολείων, στα Δημοτικά Διαμερίσματα και όπου υπάρχει κενός χώρος.

ΠΙΣΤΑ ΑΝΑΡΡΙΧΗΣΗΣ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΦΡΑΓΚΟΠΗΓΑΔΟΥ

Πίστα για αναρρίχηση μικρών και μεγάλων εξήγγειλε ο δήμαρχος Καλαμάτας στο Φραγκοπήγαδο.

“ΤΑ ΠΡΟΣΕΧΗ ΧΡΟΝΙΑ ΘΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΟΨΗ Η ΠΑΡΑΛΙΑΚΗ ΖΩΝΗ”

Ο σχεδιασμός για το 2018 για την παραλία αφορά την ανάπλαση του κομματιού της Ναυαρίνου από Φαρών μέχρι Ακρίτα και το παραθαλάσσιο πάρκο των 5 στρεμμάτων κάτω από το Πανελλήνιο, δήλωσε ο Δήμαρχος Καλαμάτας.

“Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΠΟΛΥ ΔΥΣΚΟΛΗ ΘΕΣΗ ΕΘΝΙΚΑ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ”

Την εκτίμησή του για ακόμα μια φορά πως η χώρα μας βρίσκεται σε δύσκολη εθνικά και οικονομικά θέση, επανέλαβε ο δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας, προσθέτοντας ότι πρέπει “να συνεννοηθούμε ως Έλληνες για να μην υπάρξει μεγαλύτερη ένταση”. “Και να μην το φοβόμαστε, στις δημοκρατίες αποφασίζουν οι πολλοί”, συμπλήρωσε ο Παναγιώτης Νίκας.

To Top