ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Νίκας: “Στην Περιφέρειά μας παρά τα 5 ΕΣΠΑ καταγράφονται πολλές ελλείψεις, ιδιαίτερα σε υποδομές”

Νίκας: “Να δοθεί προτεραιότητα σε αναπτυξιακά έργα στον πρωτογενή τομέα”

Στην συνεδρίαση της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Περιφερειών της Βουλής των Ελλήνων μετείχε χθες, Πέμπτη 7 Ιουλίου, μέσω τηλεδιάσκεψης, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας.

Αντικείμενο της συνεδρίασης αποτέλεσε η ενημέρωση της Επιτροπής σχετικά με τον ρόλο των Περιφερειών ως πόλων ανάπτυξης στο νέο επενδυτικό περιβάλλον, από τον αναπληρωτή υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων Νίκο Παπαθανάση και τον γ.γ. Ιδιωτικών Επενδύσεων και ΣΔΙΤ Ορέστη Καβαλάκη.

Στην παρέμβασή του ο περιφερειάρχης Π. Νίκας, μετά τις εισηγήσεις των κυβερνητικών στελεχών, σημείωσε μεταξύ άλλων ότι

“Η Περιφέρεια Πελοποννήσου αποτελεί χαρακτηριστική περίπτωση μη ορθολογικής αξιοποίησης πολλών παραγόντων -παρά τα εξαιρετικά πολλά συγκριτικά της πλεονεκτήματα έχει προβλήματα, τόσο όσον αφορά στη μείωση του πληθυσμού, όσο και στην φτώχεια και αυτά αποτελούν συνέπεια του κακού προγραμματισμού, αλλά και της μη ορθολογικής κατανομής των πόρων”

“Στην Περιφέρειά μας –παρά τα 5 ΕΣΠΑ που έχουν προηγηθεί- καταγράφονται πολλές ελλείψεις, ιδιαίτερα σε υποδομές, κι αυτές θα πρέπει με κάποιον τρόπο να αντιμετωπιστούν” δήλωσε χαρακτηριστικά ο Π. Νίκας και επισήμανε:

“Τώρα είναι μια πολύ καλή ευκαιρία, με τον νέο αναπτυξιακό νόμο και την συνεργασία να μπορέσουμε να προχωρήσουμε με συγκεκριμένες ενέργειες και βεβαίως σε αυτή την προσπάθεια, η δίκαιη αναπτυξιακή μετάβαση στην Μεγαλόπολη μπορεί και πρέπει να παίξει αποφασιστικό ρόλο”.

Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, παράλληλα, ζήτησε “να δοθεί προτεραιότητα σε αναπτυξιακά έργα στον πρωτογενή τομέα περισσότερο από παντού, καθώς αυτός είναι ο τομέας που μπορεί να λύσει προβλήματα και να αποτελέσει την κινητήρια δύναμη για την οικονομία”.

Νίκας: “Στην Περιφέρειά μας παρά τα 5 ΕΣΠΑ καταγράφονται πολλές ελλείψεις, ιδιαίτερα σε υποδομές”
To Top