Τροφή για σκέψη

Νίκας: “Στην παιδική χαρά του Αγ. Ιωάννη εδώ και χρόνια γίνεται το έλα να δεις!”

Για την κατάσταση που επικρατούσε στην παιδική χαρά Αγ.Ιωάννη και τελικά οδήγησε στην απόφαση κατάργησή της μίλησε ο δήμαρχος Παναγιώτης Νίκας στο Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας.
Με αφορμή και το ατύχημα της μικρής μαθήτριας στον συγκεκριμένο χώρο και μετά από ερώτηση του επικεφαλής της Μείζονος Αντιπολίτευσης Μανώλη Μάκαρη, ο δήμαρχος εξήγησε ότι για πολλά χρόνια στη συγκεκριμένη παιδική χαρά “γίνεται το έλα να δεις!”

Υπάρχει μια επιθετικότητα εναντίον του Αστικού εξοπλισμού των δημοτικών και δημόσιων χώρων, η οποία ενδεχομένως να συνδέεται και με τις συνθήκες τις οποίες αντιμετωπίζει η χώρα μας.

“Δικά μας παιδιά καταστρέφουν! Είναι προφανές ότι η αντιμετώπιση εδώ δεν μπορεί να είναι η κατασταλτική μέθοδος”.

Ο δήμαρχος περιέγραψε μια κατάσταση ανομίας στον συγκεκριμένο χώρο, με κατ’εξακολούθηση βανδαλισμούς των οργάνων της παιδικής χαράς και όχι μόνο.
“Από σύριγγες μέχρι καταστροφή των φώτων σε καθημερινή βάση για να μπορούν να κάνουν ό,τι κάνουν εν κρυπτώ. Η γειτονιά καλεί συνεχώς την Αστυνομία”.

“Η καταστροφή στην παιδική χαρά είναι σε εβδομαδιαία βάση. Η Υπηρεσία, επειδή συνέβαιναν όλα αυτά εισηγήθηκε την κατάργηση της Παιδικής Χαράς”

Βάλαμε κορδέλες γύρω από τα όργανα για να μην πλησιάζουν τα παιδιά.Υπήρξε απόφαση κατάργησης της παιδικής χαράς την ίδια ημέρα ή την προηγούμενη. Δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση”, επεσήμανε ο δήμαρχος εξηγώντας γιατί αφαιρέθηκαν όλα τα όργανα της παιδικής χαράς και απέμειναν μόνο τα παγκάκια.

Να σημειωθεί ότι το θέμα είχε ξεκινήσει να αναπτύσσει ο αντιδήμαρχος Γιάννης Αδαμόπουλος, ο οποίος και δήλωσε πως ενημερώθηκε για τον τραυματισμό της 8χρονης. Ο δήμαρχος τον διέκοψε, ρωτώντας τον αν είδε ο ίδιος το περιστατικό, αν ήταν αυτόπτης μάρτυρας. Ο αντιδήμαρχος επανέλαβε ότι ενημερώθηκε για το περιστατικό, ωστόσο ο Παναγιώτης Νίκας ουσιαστικά του αφαίρεσε τον λόγο, λέγοντας πως θα απαντούσε ο ίδιος στο επίμαχο θέμα. Ο “άκομψος” αυτός χειρισμός του δημάρχου φάνηκε πως δυσαρέστησε τον αντιδήμαρχο.

Ο συγκεκριμένος τρόπος-“καπέλωμα” στον αντιδήμαρχο σχολιάστηκε πάντως αρνητικά. Οι αντιδήμαρχοι δεν είναι διακοσμητικά στοιχεία, ούτε φερέφωνα, ούτε είναι δημοκρατικό να “φιμώνονται”. Έχουν συγκεκριμένο ρόλο, όπως αυτός προβλέπεται από τη νομοθεσία. Με το θεσμό των αντιδημάρχων “πετυχαίνεται η απευθείας εκπροσώπηση των πολιτών στην εκτελεστική λειτουργία του Δήμου”, σημειώνεται στον “Καλλικράτη”. Σύμφωνα με το πνεύμα του “Καλλικράτη” με το θεσμό των αντιδημάρχων εξασφαλίζεται “ένα ισορροπημένο σύστημα κατανομής ευθυνών και εξουσίας του δημάρχου”, αλλιώς ο νομοθέτης θα προέβλεπε ενός ανδρός αρχή…

To Top