ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νίκας: Σήμερα χάνει ο λαϊκισμός και τα μεγάλα ψέματα

Ικανοποιητική είναι η συμμετοχή των ψηφοφόρων στα εκλογικά κέντρα της Καλαμάτας, με την διαδικασία των εκλογών να εξελίσσεται ομαλά, παρά τον ζεστό καιρό και την αυξημένη υγρασία.

 

Σε σύντομη δήλωσή του ο Αντιδήμαρχος Καλαμάτας και νέος Δήμαρχος από 1η Σεπτέμβρη, Θανάσης Βασιλόπουλος, τόνισε ότι η διαδικασία εξελίσσεται ομαλά, χωρίς προβλήματα και με αρκετά καλή συμμετοχή.

Πολλοί επέλεξαν πρώτα να ψηφίσουν και μετά να πάνε στην παραλία, ενώ αρκετός κόσμος που δεν έχει ψηφίσει ακόμα, απολαμβάνει μια βόλτα στην παραλία, κάνοντας βουτιές και πίνοντας το καφεδάκι του.

Μέχρι τη μία το μεσημέρι τα στοιχεία δείχνουν μεγαλύτερη συμμετοχή από τις εκλογές για την ευρωβουλή.
Δυστυχώς αρκετές σχολικές τάξεις όπου διεξάγεται η ψηφοφορία – μπορεί μεν να διαθέτουν κλιματιστικά μηχανήματα, όμως κάποια σχολικά συγκροτήματα δεν έχουν την απαιτούμενη υποδομή για να “σηκώσουν” την ταυτόχρονη λειτουργία όλων, με αποτέλεσμα η διαδικασία να γίνεται με ανεμιστήρες και ιδρώτα, όπως συμβαίνει χαρακτηριστικά στο 21ο Δημοτικό σχολείο στους Ταξιάρχες.

Στο σχολείο αυτό ψήφισε στις 12 το μεσημέρι ο δήμαρχος Καλαμάτας και νέος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, ο οποίος στη σύντομη δήλωσή του, τόνισε ότι “Σήμερα χάνει ο λαϊκισμός και τα μεγάλα ψέματα που ακούσαμε την τελευταία δεκαετία. Από αύριο θα είναι μία διαφορετική μέρα με λιγότερα λόγια και περισσότερη δουλειά”.

Λίγο αργότερα στο σχολείο αυτό, ψήφισε με καλή διάθεση κι ο αρχηγός της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου και παίκτης της Άρσεναλ Σωκράτης Παπασταθόπουλος, μαζί με τον αδερφό του Γιώργο και τον πατέρα του Μπάμπη, ο οποίος μας είπε χαρακτηριστικά: “Ψηφίζω ανελλιπώς από το 1981”.

To Top