Επί Σκηνής

Νίκας προς Πετρουλάκη για Φεστιβάλ Κουκλοθεάτρου: “Προχώρα εσύ και εγώ στηρίζω και είμαι δίπλα σας!

Θετική εξέλιξη για το Φεστιβάλ Κουκλοθεάτρου Καλαμάτας. Μετά από κατ’ ιδίαν συνάντηση χθες στο Διοικητήριο, της επικεφαλής της Οργανωτικής Επιτροπής Λέττας Πετρουλάκη με τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα, υπήρξε προφορική δέσμευση του περιφερειάρχη για οικονομική στήριξη του Φεστιβάλ Κουκλοθεάτρου, ώστε να μπορέσει να πραγματοποιηθεί και φέτος, αλλά και για κάθε χρόνο, όμως ειπώθηκε, θα εξασφαλιστεί  ένα κονδύλι για το σκοπό αυτό, και επιπλέον θα πάρει και περιφερειακό χαρακτήρα  με παραστάσεις και σε άλλες πόλεις της Περιφέρειας. Να σημειωθεί ότι έχει γίνει αίτημα προς την Περιφέρεια για 10.000 ευρώ που απαιτούνται για την πραγματοποίηση του Φεστιβάλ, ενώ ο Δήμαρχος Καλαμάτας έχει και αυτός δεσμευτεί για κονδύλι  5.000 ευρώ. Να υπενθυμίσουμε ότι το Πανελλήνιο Φεστιβάλ Κουκλοθεάτρου Καλαμάτας παρακολουθούν πάνω από 3.000 παιδιά της Μεσσηνίας. Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Λέττα Πετρουλάκη αναφέρει τα ακόλουθα:

ΠΕΤΡΟΥΛΑΚΗ: “ΜΙΑ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΜΕΡΑ ΞΗΜΕΡΩΝΕΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ!”

Τι αναφέρει η ανακοίνωση της Οργανωτικής Επιτροπής του Φεστιβάλ Κουκλοθέατρου

Χθες το βράδυ στις 8.30, ο Αντιπεριφερειάρχης κύριος Στάθης Αναστασόπουλος κάλεσε στα γραφεία του Διοικητηρίου την υπεύθυνη της οργανωτικής επιτροπής του 4ου Φεστιβάλ Κουκλοθέατρου Καλαμάτας Λέττα Πετρουλάκη σε συνάντηση με τον Περιφερειάρχη κύριο Παναγιώτη Νίκα με θέμα το αίτημα στήριξης του Φεστιβάλ Κουκλοθέατρου.
Αφού αναλύθηκε εκτενώς η αναγκαιότητα συνέχισης και ενδυνάμωσης του Φεστιβάλ Κουκλοθέατρου Καλαμάτας και καταδείχτηκε ο κίνδυνος, αν δεν υπάρξει στήριξη από τους φορείς να τιναχτούν όλα στον αέρα και να μην ξαναγίνει, ο Περιφερειάρχης υποσχέθηκε ότι θα στηρίξει κάθε εκδήλωση που θα έχει καθαρά πολιτιστικό περιεχόμενο στην Περιφέρεια.

Επομένως, το Φεστιβάλ Κουκλοθέατρου, που είναι εδώ και τρία χρόνια ένα εδραιωμένο πολιτιστικό γεγονός στην πόλη μας, είναι μέσα σ’ αυτές τις εκδηλώσεις που θα επιχορηγηθούν και θα στηριχθούν. Δεσμεύτηκε να υπάρχει κάθε χρόνο κονδύλι για τη λειτουργία του και ζήτησε να ταξιδέψει και σε άλλες πόλεις της Πελοποννήσου για να πάρει και περιφερειακό χαρακτήρα. Ολοκλήρωσε με τη φράση «Προχώρα και εγώ στηρίζω και είμαι δίπλα σας!»
Παίρνοντας ως εγγύηση στήριξης την υπόσχεση του Περιφερειάρχη, τον οποίο ευχαριστούμε θερμά, προχωρούμε με αισιοδοξία να διοργανώσουμε και να γιγαντώσουμε το Φεστιβάλ και σε άλλες πόλεις της Περιφέρειας. Ήδη έχουμε έλθει σε επαφή με το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου για μια συνεργασία με τη σχολή «Θεατρικών Σπουδών» στο Ναύπλιο. Επιδιώκουμε επίσης συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας, με άλλους επιστημονικούς και πολιτιστικούς φορείς της πόλης μας, όπως και με τους Διευθυντές Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης άλλων νομών της Πελοποννήσου.

Συνεχίζουμε να εργαζόμαστε εθελοντικά και με μεράκι για την επιτυχία του Φεστιβάλ. Η ευθύνη και ο όγκος της δουλειάς είναι πολύ μεγαλύτερος. Ζητάμε τη στήριξη όλων που πιστεύουν στην αξία ύπαρξης ενός τέτοιου πολιτιστικού και εκπαιδευτικού γεγονότος στην πόλη μας και όχι μόνο. Συνεχίζουμε τη διακίνηση των κουπονιών οικονομικής στήριξης των 10 ευρώ, γιατί η ανάγκη είναι μεγαλύτερη και προχωρούμε με αισιοδοξία για την ευόδωση των προσπαθειών μας.
Ευχαριστούμε θερμά το Θανάση Πετράκο και όλους τους άλλους περιφερειακούς συμβούλους που μας στέλνουν μηνύματα στήριξης, τα τοπικά ΜΜΕ που δημοσιοποίησαν και προέβαλλαν την αναγκαιότητα ύπαρξης του Φεστιβάλ, όπως κι όλους τους φίλους του Φεστιβάλ που είναι πάντα δίπλα μας. Μια καινούργια μέρα ξημερώνει για τον πολιτισμό και τα παιδιά!

Νίκας προς Πετρουλάκη για Φεστιβάλ Κουκλοθεάτρου: “Προχώρα εσύ και εγώ στηρίζω και είμαι δίπλα σας!
To Top