Παιδί

Νίκας προς εκπαιδευτικούς: Πρέπει να κρατήσουμε τα παιδιά στα ΚΔΑΠ

Με την προτροπή να στεριώσουν το θεσμό των Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών, προς όφελος των παιδιών από φτωχές οικογένειες, καλωσόρισε σήμερα ο Δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας τους 29 εκπαιδευτικούς, που θα στελεχώσουν τα ΚΔΑΠ του Δήμου Καλαμάτας.
Ο δήμαρχος τούς ευχήθηκε καλή επιτυχία στο έργο τους, τονίζοντας πως η πρόσληψή τους υπήρξε έντιμη και αξιοκρατική, κατόπιν αξιολόγησης από τριμελή Επιτροπή Διευθυντών του Δήμου και μοριοδότησης.

Όπως χαρακτηριστικά σημειώνεται σε ανακοίνωση της Δημοτικής Αρχής η εντολή εκ μέρους του προς την Επιτροπή ήταν: αντικειμενικότητα, ισότητα και δικαιοσύνη, γι’ αυτό και ο δήμαρχος τόνισε προς τους προσληφθέντες πως δεν οφείλουν καμία χάρη σε κανέναν.

Επίσης επεσήμανε προς τους προσληφθέντες ότι «η διατήρηση αυτής της εργασίας εξαρτάται αποκλειστικά από σας. Πρέπει να κρατήσουμε τα παιδιά στα ΚΔΑΠ. Πρέπει να είναι ο δάσκαλος του ΚΔΑΠ κέντρο αναφοράς για τα παιδιά, να έχει αγάπη για τα παιδιά».

Ζήτησε δε από τους εκπαιδευτικούς να έχουν καλή συμπεριφορά απέναντι στους γονείς των παιδιών και άριστη συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς των σχολείων, όπου θα λειτουργήσουν ΚΔΑΠ κατά τις απογευματινές και βραδινές ώρες. Ανέφερε, επίσης, πως θα ερωτηθούν για την επιλογή προϊσταμένου κάθε ΚΔΑΠ.

Οι προσληφθέντες 29 εκπαιδευτικοί έχουν τις εξής ειδικότητες: Πληροφορικής, Φυσικής, Αγγλικών, Χημικών, Περιβάλλοντος, Θεατρολόγων, Δασκάλων, Φυσικής Αγωγής, Εικαστικών, Μαθηματικών και Μουσικής.

Θα απασχολούνται στα αντικείμενά τους τις εργάσιμες ημέρες, μεταξύ των ωρών 17.00 και 21.00.

350 ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΑ ΚΔΑΠ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

Τα ΚΔΑΠ του Δήμου Καλαμάτας θα λειτουργήσουν στους κάτωθι σχολικούς χώρους και σε αυτά θα φοιτήσουν περί τα 350 παιδιά:
1ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμάτας, 6ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμάτας, 8ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμάτας, 9ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμάτας, 10ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμάτας, 18ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμάτας, 21ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμάτας, Δημοτικό Σχολείο Ασπροχώματος, Δημοτικό Σχολείο Αρφαρών, Δημοτικό Σχολείο Θουρίας, και Δημοτικό Σχολείο Λαιΐκων.

Η λειτουργία των ΚΔΑΠ εντάσσεται στο πλαίσιο της Δράσης «Εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής» σχολικού έτους 2017 – 2018, που χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ.

Να σημειωθεί ότι στα ΚΔΑΠ θα απασχοληθούν και 11 άτομα ως βοηθητικό προσωπικό, το οποίο θα προσληφθεί με διαδικασία, που θα πραγματοποιηθεί μέσω ΑΣΕΠ.

Τέλος, θα λειτουργήσει και ένα ΚΔΑΠ για παιδιά με αναπηρία, στον χώρο του ΚΕΦΙΑΠ, η δε πρόσληψη του προσωπικού που θα το στελεχώσει(22 άτομα) βρίσκεται σε εξέλιξη. Πρόκεται για ωρομίσθιο εκπαιδευτικό προσωπικό με σύμβαση εργασίας ορισμένου χρόνου, έως 31-8-2018 ενώ θα υπάρξει και δυνατότητα ανανέωσης της σύμβασης εφόσον συνεχιστεί το πρόγραμμα.
Το προσωπικό που θα προσληφθεί αφορά διάφορες ειδικότητες όπως ψυχολόγοι, κοινωνικοί λειτουργοί, γυμναστές, λογοθεραπευτές,κλπ. ενώ να σημειωθεί ότι σε όλα τα ΚΔΑΠ τα παιδιά που θα απασχολούνται θα είναι ηλικίας από 6 έως 12 ετών.

Νίκας προς εκπαιδευτικούς: Πρέπει να κρατήσουμε τα παιδιά στα ΚΔΑΠ
To Top