ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Νίκας προς ΔΕΣΦΑ: Να συνδεθούν Καλαμάτα και Σπάρτη με τον κεντρικό αγωγό φυσικού αερίου

Να προχωρήσει η ΔΕΦΑ στον προγραμματισμό για την επέκταση των αγωγών φυσικού αερίου προς Καλαμάτα και Σπάρτη, όπως και στη διασύνδεση του κεντρικού αγωγού µε τους τοπικούς αγωγούς”.

Το πιο πάνω αίτημα απευθύνει ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας σε επιστολή του προς τον Γιάννο Μιχόπουλο, πρόεδρο του Δ.Σ. της ΔΕΣΦΑ (Διαχειριστής Εθνικού Συστήματος Φυσικού Αερίου).

Ειδικότερα, στην επιστολή του με θέμα “Διασύνδεση των πόλεων Καλαμάτας και Σπάρτης µε τον κεντρικό αγωγό φυσικού αερίου”, ο περιφερειάρχης σημειώνει:

Στα πλαίσια του αρχικού σχεδιασμού της περιφερειακής Αρχής, που είναι η διασύνδεση και των έξι µεγάλων πὀλεων της Περιφέρειάς µας µε τον Κεντρικό αγωγό φυσικού αερίου, στρατηγική που εξυπηρετεί καλύτερα το δημόσιο συμφέρον και την προοπτική της Περιφέρειας Πελοποννήσου µε ενιαία και ίση αντιμετώπιση όλων των πόλεών της,

Παρακαλούμε,

να προχωρήσει η ΔΕΣΦΑ στον προγραμματισμό για την επέκταση των αγωγών Φυσικού Αερίου προς Καλαμάτα και Σπάρτη, όπως και στη διασύνδεση του κεντρικού αγωγού µε τους τοπικούς αγωγούς. Για τα παραπάνω, θα επιθυμούσαμε να έχουµε την άποψη του Δ.Σ. της ΔΕΣΦΑ”.

Αναλυτικά η επιστολή του Παναγιώτη Νίκα:

Νίκας προς ΔΕΣΦΑ: Να συνδεθούν Καλαμάτα και Σπάρτη με τον κεντρικό αγωγό φυσικού αερίου
To Top