ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νίκας: “Προεκλογικό πυροτέχνημα η επίσκεψη και οι εξαγγελίες Δέδε”

«Προεκλογικές υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα» χαρακτήρισε ο Δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Ε. Νίκας, σε συνέντευξη Τύπου σήμερα Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2019, τις εξαγγελίες του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Υποδομών Γιώργου Δέδε σχετικά με το δρόμο Καλαμάτα – Ριζόμυλος.

Ο Π. Νίκας επεσήμανε τα εξής, αφού εξέφρασε την πικρία του για τη μη παροχή ενημέρωσης προς το Δήμο Καλαμάτας: «Για το έργο αυτό μιλάμε τα τελευταία 8 χρόνια. Οι προτάσεις που έχουν κατατεθεί, για να γίνει αυτό το έργο με τη διαδικασία των ΣΔΙΤ έχουν ζωή πάνω από 5 χρόνια. (…)
Για το δρόμο Καλαμάτα – Ριζόμυλος υπήρχε ολοκληρωμένη μελέτη, πληρωμένη από τον καπετάν Βασίλη Κωνσταντακόπουλο. Είχε περάσει το έργο και είχε εγκριθεί από όλα τα Δημοτικά Συμβούλια (σ.σ. Καλαμάτας, Μεσσήνης, Πύλου), είχε ενταχθεί στον προϋπολογισμό του Κράτους – χωρίς χρήματα, αλλά αυτό μπορούσε να διορθωθεί.
Χάσαμε τέσσερα ολόκληρα χρόνια! Είμαστε εδώ πάλι από την αρχή και ενόψει των εκλογών έρχεται ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Υποδομών και μας λέει διάφορα πράγματα, ανεφάρμοστα».

ΣΟΒΑΡΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

Ο Δήμαρχος Καλαμάτας κατέθεσε τα εξής ερωτήματα, αφού τόνισε πως όσα ειπώθηκαν από τον κ. Δέδε «είναι προεκλογικό πυροτέχνημα, εν μέρει ή εν όλω»:
«Ο κ. Δέδες πήγε στο Δημαρχείο Μεσσήνης και στο Δήμο Πύλου. Γιατί δεν ήρθε και στο Δημαρχείο της Καλαμάτας; Ο συγκεκριμένος δρόμος αφορά και την Καλαμάτα, 7 χιλιόμετρα είναι από εδώ μέχρι τα όρια του Δήμου Μεσσήνης. Τι θα γίνει με τη διέλευσή του από το Δήμο Καλαμάτας; Από πού θα περάσει; Δεν έχουμε καμία πληροφόρηση για τη συγκεκριμένη μελέτη, παρά το γεγονός ότι έχω ανέβει τρεις τέσσερις φορές στο Υπουργείο, ρωτώντας και ζητώντας να μάθω στοιχεία.
Είναι συμφέρον του Δήμου Καλαμάτας να μάθει από πού θα περάσει ο συγκεκριμένος δρόμος, τι θα γίνει με το Ασπρόχωμα, τι θα γίνει με τη Δυτική Παραλία, μία περιοχή 7 χιλιομέτρων περίπου που χρειάζεται ένα έργο υποδομής και το έδινε ο προηγούμενος σχεδιασμός».

«ΥΨΙΣΤΗ ΠΕΡΙΦΡΟΝΗΣΗ ΕΑΝ ΔΕΝ ΕΡΘΕΙ Η ΜΕΛΕΤΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ»

Ο Π. Νίκας επεσήμανε ότι «θα είναι ύψιστη περιφρόνηση προς το Δημοτικό Συμβούλιο αν δεν έρθει η μελέτη, να την συζητήσουμε και να εκφράσουμε άποψη», προσθέτοντας τα εξής: «Αφού δεν έχουν ολοκληρωθεί οι μελέτες, πώς θα γίνει η δημοπράτηση; Πώς, χωρίς μελέτες ή χωρίς να ξέρουμε τις μελέτες; Πώς θα γίνει η συγκεκριμένη διαδικασία; Για να γίνει η δημοπράτηση απαιτούνται και μία σειρά από προαπαιτούμενα με κύριο την πρόσκληση ενδιαφέροντος», επισημαίνοντας πως οι προαναφερθείσες εξαγγελίες συνιστούν «προεκλογικές υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα».

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου, ο Δήμαρχος Καλαμάτας τόνισε πως η κατασκευή του έργου με ΣΔΙΤ αποτελεί ανάγκη. Ανέφερε, επίσης, πως η παραθαλάσσια χάραξη εξυπηρετεί την Καλαμάτα, αλλά δεν απέκλεισε να εξεταστεί και άλλη, βορειότερα, αφού βεβαίως γνωστοποιηθεί η σχετική πρόταση στο Δήμο Καλαμάτας. Τόνισε δε ότι κύρια σημεία ενδιαφέροντος είναι τι θα γίνει με το Ασπρόχωμα, έναν μεγάλο οικισμό τον οποίον η ενδεχόμενη βελτίωση του υπάρχοντος δρόμου θα εξακολουθήσει να «σπάει» στα δύο, ενώ θα πρέπει να εξετασθεί και το ενδεχόμενο να περάσει ο δρόμος κατάντη του οικισμού, καθώς επίσης και τι θα γίνει με το αεροδρόμιο και τη σύνδεσή του με την Καλαμάτα.

Συμπερασματικά, ο Δήμαρχος τόνισε πως έγιναν προεκλογικές εξαγγελίες, χωρίς ολοκληρωμένες μελέτες και με προβλέψεις κατασκευής του έργου στα επόμενα (;) χρόνια.

To Top