ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Νίκας: “Ποιοτικές εκδηλώσεις μόνο στο Μέγαρο Χορού αλλιώς θα γίνει πανηγυριτζίδικο-Θα πάει και η γουρνοπούλα απ’έξω!”

“Το Μέγαρο Χορού Καλαμάτας θα χρησιμοποιείται πάντοτε για ποιοτικές εκδηλώσεις. Αλλιώς θα γίνει πανηγυριτζίδικο εκεί πέρα! Θα πάει και η γουρνοπούλα απέξω. Αυτό προβλέπω ότι θα γίνει”. Τάδε έφη ο Δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας απευθυνόμενος στους δημοτικούς συμβούλους, και υπεραμυνόμενος της ποιοτικής όπως είπε χρήσης του Μεγάρου Χορού.

KAΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΙΝΕΙ ΤΟ “ΠΡΑΣΙΝΟ ΦΩΣ” ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Όπως δήλωσε,“Αυτός ο πνευματικός Φάρος πολιτισμού πρέπει πάντοτε να χρησιμοποιείται για ποιοτικές εκδηλώσεις”. Ο Δήμαρχος υποστήριξε ότι για την παραχώρηση της χρήσης των χώρων του Μεγάρου υπάρχει μια γνωμοδοτική καλλιτεχνική επιτροπή αποτελούμενη από την Καλλιτεχνική Διευθύντρια του Φεστιβάλ Χορού, Λίντα Καπετανέα, τον Καλλιτεχνικό Διευθυντή του Εικαστικού Εργαστηρίου Καλαμάτας, Παναγιώτη Λαμπρινίδη και τον Καλλιτεχνικό Διευθυντή του Δημοτικού Ωδείου Στάθη Γυφτάκη. Αυτή η Επιτροπή ουσιαστικά εξετάζει τις αιτήσεις παραχώρησης και δίνει το “πράσινο φως”.

“ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΙ ΧΩΡΟΙ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ-ΣΩΝΕΙ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΝΑ ΠΑΜΕ ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΜΕΓΑΡΟ!”

Ο Παναγιώτης Νίκας δήλωσε ότι στην πόλη υπάρχουν και άλλοι διαθέσιμοι χώροι για κάθε είδους εκδηλώσεις “όπως το Πνευματικό Κέντρο ή το αμφιθέατρο “Θόδωρος Αγγελόπουλος” ή το αμφιθέατρο του Μουσικού Σχολείου Καλαμάτας,που διαθέτει 700 θέσεις, υπάρχουν και οι αίθουσες των ξενοδοχείων. Δεν σημαίνει ότι σώνει ντε και καλά να πάμε όλοι στο Μέγαρο Χορού, όταν μόνο ο φωτισμός του στοιχίζει 5.000 ευρώ το μήνα!”
Ο Παναγιώτης Νίκας δεσμεύτηκε ότι θα προχωρήσει την προγραμματική σύμβαση μεταξύ Υπουργείου Πολιτισμού και Περιφέρειας Πελοποννήσου “με την ανάλογη προικοδότηση”, όπως είπε, “για τη σωστή λειτουργία του Μεγάρου που είναι για ολόκληρη την Πελοπόννησο και χρειάζεται οικονομική υποστήριξη”, ενώ επισήμανε και τη στελέχωσή του με καλλιτεχνικό διευθυντή-manager.

“ΕΙΣΒΟΛΗ” ΣΤΟ ΜΕΓΑΡΟ ΧΟΡΟΥ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ ΚΑΙ “ΛΑΪΚΙΣΜΟΣ” ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΕΡΧΟΜΕΝΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΡΧΗ

Ο Δήμαρχος Καλαμάτας έκανε λόγο για “εισβολή” στο Μέγαρο Χορού της απερχόμενης περιφερειακής αρχής κατά την προεκλογική περίοδο, και για “λαϊκισμό”, “με ρητορείες του τύπου: δίνουμε το Μέγαρο Χορού στον λαό! Λες και εμείς είμαστε οι αριστοκράτες, οι Βασιλικοί, που κρατάμε το Μέγαρο Χορού για ποιόν;”, αναρωτήθηκε χαρακτηριστικά ο Παναγιώτης Νίκας.
Τέλος έθεσε ως όρο για την οικονομική συμμετοχή της Περιφέρειας Πελοποννήσου την ποιοτική χρήση του Μεγάρου Χορού.

Μ.Π.

To Top