ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νίκας: “Ο Πρόεδρος θα αποφασίσει και εγώ θα πειθαρχήσω”-Καρφιά για Τατούλη-Βαρόμετρο οι εθνικές εκλογές για Περιφέρεια

Νίκας: “Ο αγώνας θα είναι δύσκολος-Μπροστά μας να έχουμε μόνο τις Εθνικές Εκλογές, τίποτε άλλο”

Ρευστό το αποτέλεσμα των εθνικών εκλογών. Όλα θα εξαρτηθούν από τους οικονομικούς παράγοντες της ακρίβειας και του πληθωρισμού, αλλά και από τις προσπάθειες  των ανθρώπων της ΝΔ να προβάλλουν όσα κατακτήθηκαν, σύμφωνα με τα λεγόμενα του περιφερειάρχη Παναγιώτη  Νίκα, κατά τη διάρκεια της κοπής της πίτας της ΔΗΜΤΟ ΝΔ Καλαμάτας.

“Ο αγώνας θα είναι δύσκολος”, δήλωσε ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας, μιλώντας για τις επερχόμενες εθνικές εκλογές.

“Ο αγώνας θα είναι δύσκολος. Ασφαλώς χρειάζεται μια ανάταση, πρέπει να προβάλλονται όσα κατακτήθηκαν. Ο αγώνας θα κριθεί από την πορεία των οικονομικών πραγμάτων, την ακρίβεια και τον πληθωρισμό”

Οι άνθρωποι της ΝΔ να διασφαλίσουν τα μεγάλα δυνατά ποσοστά και να φτάσουν στην αυτοδυναμία. Χωρίς αυτοδυναμία η χώρα δεν  μπορεί να κυβερνηθεί.”

“Μπροστά μας πρέπει να έχουμε μόνο τις Εθνικές Εκλογές, τίποτα άλλο,  ούτε τις περιφερειακές ούτε τις Δημοτικές”

Βαρόμετρο για τις Περιφερειακές και Δημοτικές εκλογές θα είναι το αποτέλεσμα των Εθνικών Εκλογών, σύμφωνα με τις δηλώσεις Νίκα. Ο περιφερειάρχης ζήτησε να στοχεύσουν στις εθνικές εκλογές πρωτίστως, και σε δεύτερο χρόνο στις άλλες. “Στο πολιτικό πεδίο όλα είναι ανοιχτά. Ο λαός θα κρίνει”, είπε χαρακτηριστικά.

“Απο το αποτέλεσμα των εθνικών εκλογών θα κριθούν σε πολύ μεγάλο βαθμό και οι περιφερειακές και οι δημοτικές στους μεγάλους Δήμους”

Ζήτησε την ενίσχυση των κομματικών οργανώσεων από την πολιτεία, με προσωπικό αλλά και οικονομικά μέσα, ώστε να στηριχθούν και να ενισχυθούν. Παράλληλα προχώρησε σε ένα σύντομο απολογισμό της πορείας του καταλήγοντας ότι δεν είναι δική του απόφαση η κάθοδος στις περιφερειακές εκλογές του Οκτωβρίου, αλλά όπως διευκρίνισε, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι αυτός που θα συνεκτιμήσει και θα αποφασίσει για τη δική του κάθοδο και διεκδίκηση εκ νέου της ηγεσίας της Περιφέρειας.

“Κρίθηκα σε πολύ δύσκολες εποχές. Το 2006 με αγώνα, με υπονομευτές, με διασπαστές έφερα τον Δήμο Καλαμάτας για 13 χρόνια στην παράταξη. Κρίθηκα και το 2019 όταν οι συνθήκες ήταν πάρα πολύ δύσκολες και άσχημες και πολλοί δεν πίστευαν σε αυτόν τον αγώνα και έφερα το αποτέλεσμα που έφερα. Δεν εξαρτάται από μένα αυτό. Προφανώς ο Πρόεδρος πρέπει να αποφασίσει για όλα αυτά και εγώ θα πειθαρχήσω”

“Στα μεγάλα κόμματα, όπως σε αυτό που ανήκουμε, υπάρχουν και ιδιοτέλειες

Με αιχμές αναφέρθηκε στον “αντίπαλό του” (Πέτρο Τατούλη) όπως τον χαρακτήρισε, χωρίς να τον κατονομάσει, υποστηρίζοντας οτι υβρίζει τον Κωνσταντίνο Καραμανλή, τον Κώστα Καραμανλή, τον Αντώνη Σαμαρά, και τον Κυριάκο Μητσοτάκη και αυτό θα πρέπει να το λάβουν υπόψη τους.

“Στα μεγάλα κόμματα, όπως σε αυτό που ανήκουμε, υπάρχουν και ιδιοτέλειες, κάποιοι πιστεύουν για τον εαυτό τους διάφορα πράγματα, κάποιοι θέλουν να είναι από δω ή από κει. Εκείνο που θέλω να τονίσω όμως είναι ότι αυτοί που με έχουν υβρίσει, ιδιαίτερα αυτός ο αντίπαλός μου που υβρίζει τον Κωνσταντίνο Καραμανλή, τον Κώστα Καραμανλή γραπτά και προφορικά, τον Αντώνη Σαμαρά γραπτά και προφορικά, τον Μητσοτάκη τώρα σε κάθε συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου. Αυτό πρέπει να το έχετε υπόψη σας. Εγώ δεν αξιώνω τίποτα. Αυτό που με ενδιαφέρει είναι την επόμενη μέρα σε περιφερειακό επίπεδο να έχουμε τον πρώτο λόγο. Αυτό είναι σημαντικό”, δήλωσε χαρακτηριστικά.

To Top