ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νίκας: Τα Νοσοκομεία μας χρειάζονται επειγόντως γιατρούς και νοσηλευτές – Ένα ισχυρό, σύγχρονο Ε.Σ.Υ.

“Η ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ ΕΝΑ ΜΑΘΗΜΑ – ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΝΑ ΙΣΧΥΡΟ, ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΠΡΟΣΒΑΣΙΜΟ ΣΕ ΟΛΟΥΣ, ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ “

Επίσκεψη στο Κέντρο Υγείας Καλαμάτας πραγματοποίησε το μεσημέρι ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, με αφορμή την παράδοση εκ μέρους της Περιφέρειας ενός δεύτερου isobox για τις ανάγκες της πρωτοβάθμιας δομής της πόλης μας. Τα δυο isobox εγκαταστάθηκαν στην πίσω είσοδο του ΚΥ, στην είσοδο των ΤΟΜΥ επί της Κοραή.

Σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης αναφέρθηκε στους 3 λόγους που έκανε αυτή την συμβολική επίσκεψη λέγοντας πως προέχει η υποστήριξη από το Κράτος του Εθνικού Συστήματος Υγείας με γιατρούς, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό και η πανδημία να είναι για όλους ένα μάθημα. Το Κρατικό σύστημα υγείας στηρίζει τον αδύναμο, τον φτωχό συμπολίτη μας

Ο δεύτερος λόγος ήταν να τιμηθεί στο πρόσωπο του Διευθυντή Ιατρού Παναγιώτη Κατσαφάδου όλο το υγειονομικό προσωπικό για την σημαντική προσφορά τους. Ο τρίτος λόγος ήταν να δηλώσει πως στην Περιφέρεια κάνουν το καθήκον τους και υποστηρίζουν όλες τις δομές υγείας με χρήματα και εξοπλισμό, καλύπτοντας τις σημαντικές και μεγάλες ανάγκες τους, σχολιάζοντας και την στάση του Υπουργείου Υγείας που δεν έχει αναγνωρίσει έστω ηθικά την συνεισφορά των Περιφερειών.

Στη συνέχεια παρέδωσε ένα συμβολικό δώρο στον Παναγιώτη Κατσαφάδο κι επισκέφτηκε τα δυο isobox δίνοντας σε όλους συγχαρητήρια για την συμβολή τους.

Να επισημάνουμε πως για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες ημέρες από την Καλαμάτα, ο Παναγιώτης Νίκας εκφράζει δημόσια την ενόχλησή του για την μη αναγνώριση – έστω και την ηθική – εκ μέρους του Υπουργείου Υγείας, της συμβολής των Περιφερειών για την ενίσχυση των δομών υγείας την διετία της πανδημίας, με γενναίες χρηματοδοτήσεις.

To Top