ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Νίκας: “Μιλάμε πλέον για πανδημία των ανεμβολίαστων”

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ: ΕΙΜΑΙ ΥΠΕΡΜΑΧΟΣ ΤΟΥ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟΥ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΥ, ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΣΕ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

ΝΙΚΑΣ: Η ΜΑΝΗ ΦΕΡΝΕΙ ΠΛΟΥΤΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΕΙΣΜΕΣΑ ΣΤΟ ΧΡΟΝΟ ΘΑ ΑΠΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΩΝ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝΗ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ ΑΜΕΣΑ ΤΟΝ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟ ΟΛΩΝ

Συμβάσεις, έργων αλλά και προγραμματικές, συνολικού προϋπολογισμού 2.084.000 ευρώ υπέγραψε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας το βράδυ της Παρασκευής 23.7 στην Καλαμάτα, στο διοικητήριο της Π.Ε. Μεσσηνίας. Ειδικότερα, οι συμβάσεις έργων έχουν προϋπολογισμό 1.910.000 ευρώ και οι προγραμματικές 198.000 ευρώ. Παράλληλα έκανε μια αρχική πολιτική τοποθέτηση για τα τρέχοντα θέματα.

Συγκεκριμένα, ο περιφερειάρχης υπέγραψε συμβάσεις για τέσσερα έργα, α) την προϋπολογισμού 450.000 ευρώ βελτίωση των γεωμετρικών χαρακτηριστικών της 82ης επαρχιακής οδού, στο τμήμα Ριζόμυλος – Πύλος, με 6μηνη προθεσμία ολοκλήρωσης του έργου, β) την προϋπολογισμού 400.000 ευρώ συντήρηση, βελτίωση και αναβάθμιση ασφάλειας στις 9η και 13η επαρχιακές οδούς Ριζόμυλος – Κορώνη – Φοινικούντα – Μεθώνη με 12μηνη προθεσμία ολοκλήρωσης του έργου, γ) την προϋπολογισμού 600.000 ευρώ βελτίωση και συντήρηση του δρόμου από την οδό Αρτέμιδος στην Καλαμάτα – Ασπρόχωμα – Θουρία, στο τμήμα Ασπρόχωμα – κόμβος Θουρίας, με 12μηνη προθεσμία ολοκλήρωσης του έργου και δ) την προϋπολογισμού 460.000 ευρώ συντήρηση και βελτίωση της 7ης επαρχιακής οδού, στο τμήμα Κάτω Μέλπεια – Στασιμο – όρια Μεσσηνίας, με 8μηνη προθεσμία ολοκλήρωσης του έργου.

Γιαννημάρας: Άριστη συνεργασία με τον Δήμο Δυτικής ΜάνηςΤυχερή η περιοχή που είστε Περιφερειάρχης

Ο Π. Νίκας υπέγραψε επίσης και δύο προγραμματικές συμβάσεις μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Δήμου Δυτικής Μάνης, στο πλαίσιο της ΟΧΕ Μάνης, με αντικείμενα α) την ανάπλαση της πλατεία στους Δολούς, προϋπολογισμού 76.000 ευρώ και β) την ανάπλαση της πλατείας στο Βόρειο της Κοινότητας Κέντρου, με προϋπολογισμό 98.000 ευρώ. Παραβρέθηκε και συνυπόγραψε κι ο Δήμαρχος Δυτικής Μάνης Δημήτρης Γιαννημάρας, ο οποίος έκανε ειδική αναφορά στην ολοκλήρωση των έργων στη χερσαία ζώνη στην Αβία ενώ έκανε και κάλεσμα στην εκδήλωση και τον δρόμο θυσίας για τον Ζαχαριά που έχει στα Τσέρια την Κυριακή, στο πλαίσιο των 200 χρόνων από το ’21.

To Top