ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νίκας: “Μετά τη Δ.Ε.Θ. αρχίζει η προεκλογική περίοδος”

“Η ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΟΥ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΕΙΝΑΙ ΜΕΧΡΙ ΤΟΝ ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ ΤΟΥ 2019 – ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΟΙ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΤΣΙΠΡΑ”

Σε ερωτήσεις του Messinialive απάντησε σήμερα ο Δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας , σχετικά με τις ανακοινώσεις του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα από την Ιθάκη, αλλά και για το δικό του πολιτικό και αυτοδιοικητικό μέλλον.

Προβάρει μεγαλύτερο πολιτικό κοστούμι

Ως γενική παρατήρηση της τοποθέτησης του Παναγιώτη Νίκα είναι ότι έχει ανεβάσει τους τόνους στον “αντιπολιτευτικό του λόγο” απέναντι στη Κυβέρνηση και μάλιστα απέναντι στον ίδιο τον Πρωθυπουργό, χρησιμοποιεί καθαρά κομματικές φράσεις και συντάσσεται ολοκληρωτικά με τη γραμμή και την φιλοσοφία του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Είναι εμφανές ότι έχει ανοίξει τη θεματολογία του με τοποθετήσεις της κεντρικής πολιτικής σκηνής, κάτι που έκανε και στον Πολύλοφο στη Γιορτή του σύκου. Η σημερινή του δήλωση μας μοιάζει σαν “πρόβα” για τα μελλοντικά του βήματα, καθώς θέλει να διεκπεραιώσει το έργο της Δημαρχοντίας του, να προετοιμάσει ομαλά την διάδοχη κατάσταση και να διεκδικήσει υψηλότερη θέση

Θεωρούμε ότι καλοβλέπει ή καλύτερα επιδιώκει να μπει στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ και λιγότερο να μπει στη μάχη με τον νυν Περιφερειάρχη Πέτρο Τατούλη που είναι, όπως έχουμε ξαναγράψει, “ψηλό εμπόδιο” και “άχαστος” μέχρι σήμερα.

Από το περιβάλλον του Δημάρχου, όπως μας τονίστηκε, πιστεύουν ότι “μπορεί άνετα να εκλεγεί αν συμπεριληφθεί στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ στο Νομό Μεσσηνίας, καθώς έχει τη δυναμική να πάρει χιλιάδες ψήφους, ακόμα να βγει και πρώτος“…
Και ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει επικεντρωθεί σε πρόσωπα που μπορούν να του φέρουν την αυτοδυναμία με πολυσυλλεκτικές δυνατότητες.
Κι ο Παναγιώτης Νίκας μπορεί να φέρει και μη δεξιές ψήφους, χωρίς να ξέρουμε τον αριθμό τους, σε σχέση πάντα με ένα πιο κομματικό στέλεχος.

“Χρειάζονται μεταρρυθμίσεις – Να ζητήσουμε συγγνώμη!”

Κομβικό σημείο ο Παναγιώτης Νίκας θεωρεί τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, στις αρχές Σεπτεμβρίου, οπότε και σύμφωνα με τον ίδιο, “θα αρχίσει η προεκλογική περίοδος”.
Ο Δήμαρχος τόνισε “να μην τρέφουμε αυταπάτες. Για το λαό δεν πρόκειται να υπάρξει καμία αλλαγή μετά τις ανακοιμώσεις Τσίπρα. Τα βάρη είναι τεράστια, ασήκωτα σχεδόν μέχρι το 2060. Όλα τα άλλα είναι για επικοινωνιακούς λόγους.

Από μία σειρά λαθών αλλεπάλληλων κυβερνήσεων η χώρα καταχρεώθηκε κι ο λαός καλείται να πληρώσει το μάρμαρο.

Δυστυχώς όσο πιο φτωχός είναι ο πολίτης τόσο περισσότερο θα υποστεί τα αποτελέσματα μιας άφρονος πολιτικής πολλών δεκαετιών. Δυστυχώς, έχουμε τα άσχημα μπροστά μας. Πρέπει να προχωρήσουμε γρήγορα με μεταρρυθμίσεις, ιδιαίτερα στο δημόσιο τομέα, να προσελκύσουμε επενδύσεις ώστε να δώσουν θέσεις εργασίας. Να γυρίσουν οι 500.000 καλοί μας νέοι που έχουν πάει στο εξωτερικό και προσφέρουν εκεί τις πολύτιμες υπηρεσίες τους και άφησαν σε αυτόν εδώ τον τόπο κενές θέσεις, οι οποίες θα ήσαν ευεργετικές για την ανοδική του πορεία”.

Και συνέχισε: Όλα αυτά για να γίνουν χρειάζεται πολιτικό θάρρος, χρειάζονται κινήσεις προγραμματισμένες, χρειάζεται μία σταθερότητα στον τόπο που δεν σας κρύβω ότι δεν είμαι καθόλου αισιόδοξος για την πορεία μας γιατί κοντά στα οικονομικά προβλήματα πιθανότατα να έχουμε και εθνικά προβλήματα και εθνικές ζημιές. Όλα αυτά που άκουσα χτες ήσαν για επικοινωνιακούς λόγους και τίποτα παραπέρα. Πρέπει να πούμε στο λαό μας την αλήθεια για τη δύσκολη κατάσταση που βρισκόμαστε και για τον δρόμο που πρέπει να τραβήξουμε. Με την αλήθεια μπορεί κάποτε να φτάσουμε σε κάποιο θετικό αποτέλεσμα”.

“Και επιτέλους εμείς οι παλιότερες γενιές ας πούμε και μία συγγνώμη με όλη μας την καρδιά στις νέες γενιές που υφίστανται το μεγάλο βάθος της κρίσης”

Μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2019 θα είμαι Δήμαρχος

Σε ερώτησή μας για το αν η Κυβέρνηση εξαντλήσει τη Συνταγματική της θητεία ή αν θα πάμε σε πρόωρες εκλογές, απάντησε: “Δεν είμαι στο κέντρο των αποφάσεων, δεν ξέρω όλα τα στοιχεία. Μετά τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης θα υπάρχουν πάρα πολλά ζητήματα με το σημαντικότερο αυτό το οποίο συνδέεται με την 20η περικοπή των συντάξεων. Εύχομαι να μην πάμε σε μία μακρά προεκλογική περίοδο που ζημιώνει τον τόπο”.

Για το δικό του πολιτικό μέλλον ερωτώμενος απάντησε:

“Η θέση του δημάρχου Καλαμάτας είναι ότι μετά τη ΔΕΘ θα αρχίσουν τα όργανα σε Δήμους και Περιφέρειες και θα μπούμε σε προεκλογική περίοδο

“Προσωπικά έχω συγκεκριμένη δουλειά μέχρι τις αρχές του Σεπτέμβρη του 2019, για να κάνω αυτό που μου ανέθεσε ο Καλαματιανός λαός”.

Να θυμίσουμε τη σταυροδοσία του 2015 της ΝΔ που ηττήθηκε στις εκλογές

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ 37,96 %40.037 1 έδρα

1 Σαμαρας Αντωνιος του Κωνσταντίνου 40.037
2 Λαμπροπουλος Ιωαννης του Δημητρίου 20.608
3 Χρυσομαλλης Μιλτιαδης (Μιλτος) του Παναγιώτη 11.254
4 Σαμπαζιωτης Δημητριος του Αθανασίου 7.418
5 Μαντας Περικλης του Παντελή 6.470
6 Οικονομακου Μαρια του Ηλία 6.348
7 Μπουζα-Κωνσταντελου Αντωνια του Αργυρίου 2.881

Ρεπορτάζ: Θανάσης Πουλόπουλος

To Top