ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Νίκας: Μεσσηνία και Αρκαδία από σήμερα στις 18:00 είναι σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης

Νίκας:”Ο κάθε πολίτης να λάβει τα μέτρα του και να μην κυκλοφορεί – Όποιος έχει πρόβλημα, θα τον κοιμίσουμε εμείς – Προς το παρόν δεν τίθεται θέμα για κλείσιμο των Σχολείων στην Περιφέρειά μας”

ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΗΚΑΝ Ο ΝΕΟΣ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΑΙ Ο ΝΕΟΣ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Ανακοινώθηκαν σήμερα τα ονόματα του νέου Εκτελεστικού Γραμματέα της Περιφέρειας Πελοποννήσου Ευάγγελου Νικήτα, εκπαιδευτικού (δασκάλου) από τα Λαγκάδια, ο οποίος έχει διατελέσει αντινομάρχης και είναι Δημοτικός Σύμβουλος στο Δήμο Τρίπολης. Ο Βαγγέλης Νικήτας αντικαθιστά τον Παναγιώτη Κολιόπουλο ο οποίος παραιτήθηκε για προσωπικούς λόγους.

Επίσης στην παρουσίαση ήταν ο νέος επικεφαλής της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου Βασίλης Χατζής, δασολόγου, ο οποίος είχε διατελέσει γενικός γραμματέας για 10 χρόνια στο Δήμο Καλαμάτας.

Η ΜΕΣΣΗΝΙΑ ΣΤΙΣ 8 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΕΝΟΤΗΤΕΣ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΙΔΙΚΗΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ

Ενόψει του ακραίου καιρικού φαινομένου που αναμένεται να πλήξει μεγάλο μέρος της χώρας μας κατά τις επόμενες ημέρες (Μεσογειακός Κυκλώνας Ιανός), με εντολή του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά και απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειου Παπαγεωργίου,κηρύσσονται σε κατάσταση Ειδικής Κινητοποίησης Πολιτικής Προστασίας οι παρακάτω Περιφερειακές Ενότητες:

Αιτωλοακαρνανίας, Ηλείας, Αχαΐας, Αρκαδίας, Μεσσηνίας, Κεφαλληνίας και Ιθάκης, καθώς και Ζακύνθου

Η εν λόγω κήρυξη αποσκοπεί στην άμεση αντιμετώπιση των έκτακτων αναγκών και τη διαχείριση των συνεπειών που ενδέχεται να προκύψουν στις παραπάνω περιοχές από την εκδήλωση των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων.

Εν τω μεταξύ, ολοκληρώθηκε η ευρεία  σύσκεψη που είχε συγκαλέσει ο Νίκος Χαρδαλιάς, σήμερα στις 11.00 το πρωί, στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Πολιτικής Προστασίας με συμμετοχή του Περιφερειάρχη Αττικής, Γεωργίου Πατούλη και του Αντιπεριφερειάρχη Αττικής Βασίλειου Κόκκαλη, στελεχών της Πολιτικής Προστασίας και εκπροσώπων του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, της Ελληνικής Αστυνομίας, του Πυροσβεστικού Σώματος, του Λιμενικού Σώματος, του ΕΚΑΒ, των παραχωρησιούχων διαχείρισης Εθνικού Οδικού Δικτύου και του  ΔΕΔΔΗΕ.

ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΕΣ ΤΩΝ ΕΠΙΜΑΧΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ

Στη συνέχεια, ο Νίκος Χαρδαλιάς είχε τηλεδιάσκεψη με τους Περιφερειάρχες των Περιφερειακών Ενοτήτων που κηρύχθηκαν σε κατάσταση Ειδικής Κινητοποίησης Πολιτικής Προστασίας για το συνεχή συντονισμό και ετοιμότητα  όλων των εμπλεκόμενων φορέων.

Βασικές Οδηγίες Προστασίας

Ενόψει της επέλασης της ισχυρής κακοκαιρίας «Ιανός», από την Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας καλούνται οι πολίτες, κυρίως, της Ζακύνθου, της Κεφαλονιάς, της Ιθάκης, της Μεσσηνίας, της Ηλείας, της Αχαΐας, της Αρκαδίας, της Αργολίδας, της Βοιωτίας, της Αιτωλοακαρνανίας, της Φωκίδας, της Αττικής και της Εύβοιας να παραμείνουν σε απόλυτη επιφυλακή και να δώσουν έμφαση στις εξής 3 σημαντικές οδηγίες – επισημάνσεις – προειδοποιήσεις.

  1. Όσοι βρίσκονται σε περιοχές που έχουν πλημμυρίσει στο παρελθόν ή βρίσκονται κοντά σε ποταμούς, σε χείμαρρους ή σε ακτές, αποφύγετε να μείνετε σε υπόγειους, ημιυπόγειους και ισόγειους χώρους, ειδικά όταν είναι κάτω από τη στάθμη της θάλασσας. Εξετάστε το ενδεχόμενο για το διήμερο αυτής της κακοκαιρίας να μην παραμείνετε στα σπίτια σας και να φιλοξενηθείτε σε συγγενείς ή φίλους.
  2. Αποφύγετε κάθε περιττή μετακίνηση κατά τη διάρκεια των έντονων καιρικών φαινομένων και ασφαλίστε τις πόρτες και τα παράθυρά σας ερμητικά, έχοντας πάντα υπόψη σε περίπτωση δημιουργίας χειμάρρων να μετακινηθείτε στα ψηλότερα σημεία του σπιτιού.
  3. Μην διασχίζετε για κανένα λόγο χείμαρρους, ρέματα ή δρόμους που έχουν πλημμυρίσει, πεζοί ή με όχημα, εάν βρεθείτε στη θέση αυτή. Για κανένα λόγο.

Σε κάθε περίπτωση, παρακολουθείτε τις σχετικές ανακοινώσεις στα μέσα μαζικής ενημέρωσης και ακολουθείτε τις οδηγίες των αρχών.

Μένουμε σε εγρήγορση – Μένουμε σε επιφυλακή – Ακολουθούμε τις οδηγίες.

 

To Top