Τουρισμός

Νίκας σε Κουρουμπλή: “Απαιτείται άμεσα επαναδρομολόγηση πλοίου”

Επιστολή Νίκα σε Κουρουμπλή για τη γραμμή Καλαμάτα-Κύθηρα-Καστέλι

“Η Καλαμάτα επλήγη από τη διακοπή της ακτοπλοϊκής γραμμής με Κρήτη”. Την παραδοχή αυτή κάνει ο Δήμαρχος της πόλης, Παναγιώτης Νίκας,μεταξύ άλλων στην επιστολή που απέστειλε σήμερα στον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Παναγιώτη Κουρουμπλή με κοινοποίηση στον υφυπουργό, Νεκτάριο Σαντορινιό και στον γ.γ. του Υπουργείου Ναυτιλίας, Διονύση Καλαματιανό.

Το πλοίο “Βιτσέντζος Κορνάρος” που εκτελούσε την εν λόγω ακτοπλοϊκή γραμμή, έπαθε βλάβη και ακινητοποιήθηκε στις 11 Ιουνίου-μετά το πρώτο και τελευταίο, όπως αποδείχτηκε, δρομολόγιο από Καλαμάτα προς Κρήτη.
Η εταιρεία ΛΑΝΕ δεν μπόρεσε μέσα σε συγκεκριμένη προθεσμία να αντικαταστήσει το πλοίο και κηρύχθηκε έκπτωτη. Το υπουργείο Ναυτιλίας τρέχει αυτό το διάστημα προκήρυξη για τη συγκεκριμένη γραμμή που είναι επιδοτούμενη (16.066 ευρώ)για κάθε πλήρες δρομολόγιο μέχρι και τις 30 Σεπτεμβρίου. Ο διαγωνισμός κηρύχθηκε άγονος καθώς δεν προσήλθε τελικά- παρά το ενδιαφέρον που υπήρξε αρχικά- καμία εταιρεία.
Οπότε και το Υπουργείο προχωρά πλέον, ενάμιση μήνα από την παύση των δρομολογίων, στην απευθείας ανάθεση σε εταιρεία των Κυθήρων ΑΒΛΕΝΟΜΑΣ ΑΕ, με το πλοίο “ΙΟΝΙΣ”, που είναι και η μοναδική ενδιαφερόμενη.
Ο δήμαρχος Καλαμάτας λοιπόν με αφορμή αυτές τις εξελίξεις έστειλε σήμερα επιστολή προς το υπουργείο Ναυτιλίας ζητώντας την επανδρομολόγηση της ακτοπλοϊκής γραμμής Καλαμάτας-Κρήτης.
Συγκεκριμένα στην επιστολή αναφέρει:

«Πληροφορηθήκαμε ότι την προσεχή Τρίτη 1η Αυγούστου 2017 θα συνεδριάσει το αρμόδιο όργανο για την επαναδρομολόγηση πλοίου προς Κύθηρα.

Σας είναι, βέβαια, γνωστό ότι και η Καλαμάτα είναι χωρίς ακτοπλοϊκή σύνδεση με την Κρήτη, αφού το πλοίο «Βιτσέντζος Κορνάρος», που εξυπηρετούσε τη γραμμή αυτή, βρίσκεται σε ακινησία λόγω τεχνικής βλάβης.

Παρακαλούμε, λοιπόν, να συμπεριληφθεί στην απόφαση και η γραμμή Καλαμάτα – Καστέλι Κισσάμου, η οποία εξυπηρετεί πλήθος διακινουμένων.
Μάλιστα, με τη διαφήμιση της γραμμής που έχει προηγηθεί και, κυρίως, με την ολοκλήρωση των αυτοκινητοδρόμων (η Τρίπολη απέχει 35 λεπτά από την Καλαμάτα, η Σπάρτη απέχει 45 λεπτά και τα Γιάννενα 4 ώρες κ.λπ.) είναι βέβαιο ότι η γραμμή αυτή έχει εξαιρετική προοπτική, με προϋποθέσεις, βέβαια, τη συνέχεια, την αξιοπιστία και την αύξηση των δρομολογίων,

Τέλος, σας είναι γνωστό ότι η Καλαμάτα αποτελεί μία πόλη που αναπτύσσεται τουριστικά και, μάλιστα, με ταχύτατους ρυθμούς, επομένως οπωσδήποτε επλήγη από τη διακοπή της ακτοπλοϊκής σύνδεσης με την Κρήτη.
Γι’ αυτό, απαιτείται άμεσα η επαναδρομολόγηση πλοίου για τη συγκοινωνία Καλαμάτας – Κρήτης».

Μ.Π.

Νίκας σε Κουρουμπλή: “Απαιτείται άμεσα επαναδρομολόγηση πλοίου”
To Top